Κάλιαρι – Τζένοα 4-1 (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Κάλιαρι – Τζένοα 4-1 (vid)

bet365

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Κάλιαρι έφτασε πανεύκολα στο τελικό 4-1, διαλύοντας τη Τζένοα και τιμωρώντας σκληρά την αντίπαλη άμυνα που έμοιαζε με παιδική χαρά.

Με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη να μπαίνει την τελευταία στιγμή στο αρχικό σχήμα της Κάλιαρι λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε στο ζέσταμα ο Ντι Τζενάρο, η ομάδα του Έλληνα άσου βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ όταν ο Σιμεόνε στο 28' με κεφαλιά από σέντρα του Εντενίλσον έβαλε μπροστά τους Γενοβέζους. Οι δύο πρωταγωνιστές του γκολ θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα της ομάδας τους πολύ γρήγορα, όμως, με τους ρόλους να έχουν αντιστραφεί, ο Βραζιλιάνος δεν βρήκε στόχο από τη συνεργασία τους.

Η Κάλιαρι ευτύχησε να ισοφαρίσει σε σημείο που έδειχνε παντελώς χαμένη και ασύνδετη και το γκολ της ισοφάρισης ήταν αυτό που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στη συνέχεια.

Από σουτ του Ταχτσίδη, ο Μποριέλο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και σκόραρε κατά της πρώην ομάδας του στο 43' και τρία λεπτά αργότερα, από δική του κεφαλιά και προσπάθεια του Κόφι να διώξει πάνω στη γραμμή, ο Ζοάο Πέδρο ολοκλήρωσε την ανατροπή για το 2-1!

Η Τζένοα μπήκε υπνωτισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και δεν προλάβαινε ν' απομακρύνει κινδύνους, ωστόσο, δέχθηκε ακόμα δύο γκολ... Ο Μποριέλο, με τη συμπλήρωση 60 λεπτών αγώνα ισοπέδωσε τον Λαμανά που είχε πραγματοποιήσει τριπλή απόκρουση προτού δει τον πρώην άσο της ομάδας του να σκοράρει ξανά στο σημερινό ματς για το 3-1.

Ο Φαρία στα... καπάκια είχε οριζόντιο δοκάρι με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να μην μπορούν να διανοηθούν τι τους συμβαίνει και στο 64' ο Φαρία κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Ο Μάρκο Καπουάνο στο 79' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Πινίγια αφήνοντας τους νικητές με παίκτη λιγότερο, αλλά ήταν... μικρό το κακό.

Η Κάλιαρι, με αυτή τη νίκη, η οποία ήταν η πρώτη της για το 2017, προσπέρασε τη Τζένοα με την οποία ισοβαθμούσαν μέχρι πρότινος και πλέον αναρριχήθηκε στη 10άδα, έπειτα από 20 αγωνιστικές.

 

SERIE A Τελευταία Νέα