Τόσο... γυμνός, όσο ποτέ σε ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Τόσο... γυμνός, όσο ποτέ σε ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Τόσο... γυμνός, όσο ποτέ σε ντέρμπι με την ΑΕΚ!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ενδεκάδα και αποστολή ανάγκης του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και την ομάδα, που πληρώνει και θα πληρώνει όλη την χρονιά τα "εγκλήματα" του Στραματσόνι...

O Παναθηναϊκός πάει να παίξει το ντέρμπι με την ΑΕΚ τόσο γυμνός από παίκτες, όσο δεν τον θυμάμαι εγώ εδώ και χρόνια και ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται να κάνει τα... μαγικά του, για να μπορέσει η ομάδα να πάρει αποτέλεσμα. Επειδή μαγικά δεν γίνονται, τα πράγματα είναι δύσκολα και φυσικά σε αυτό το παιχνίδι, αν και το παίζει στην έδρα του ο Παναθηναϊκός δεν είναι το φαβορί.

Οι παίκτες, επηρεασμένοι από την τραγική προετοιμασία του καλοκαιριού δεν αντέχουν τα συνεχόμενα παιχνίδια και πέφτουν σαν τα… κοτόπουλα. Εκτός και Κουτρουμπής και Μολέδο και Μέστο με μυικούς τραυματισμούς. Κάποιοι άλλοι παίκτες είναι στο Κόπα Αφρικα. Εμποκού, Γουακάσο, Κουλιμπαλί και οι τρεις όταν αποκτήθηκαν δεν πρόσεξε τότε ο Στραματσόνι, ότι θα απουσιάζουν ταυτόχρονα τον Γενάρη. Λεπτομέρειες… Ο Ιμπάρμπο κάπου… χαμένος στην Κολομβία, ο Ζέκα μετά την ανοησία, που έκανε στην Λάρισα ακόμα είναι τιμωρημένος και έτσι ποιοι έμειναν; Οι περισσότεροι είναι παίκτες, που επί Στραματσόνι δεν ήταν καν αποστολή. Και τώρα τους ζητάμε να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά σε ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο νεαρός Ευαγγέλου μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά μετά την πρώτη του εμφάνιση στο κύπελλο, ο Μαρινάκης δεξί μπακ, ο Βλαχοδήμος στο ένα ακρο, ο Τελάντερ δεύτερος στόπερ. Λουντ, Μπέργκ, Λέτο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες είναι οι μόνοι πέντε, που έπαιζαν με τον Ιταλό ο τερματοφύλακας Βλαχοδήμος και ο άλλος βασικός στο ντέρμπι θα είναι ο Κουρμπέλης, που ήρθε πριν λίγες ημέρες από τον Αστέρα.

Αυτοί είναι όλοι! Και μετά. Μετά κάνεις τον σταυρό σου μην χρειαστείς βοήθεια από τον πάγκο. Στην επίθεση υπάρχει ο… πληθωρικός Ρινάλντι, που Ζιλμπέρτο και Στραματσόνι μας τον σέρβιραν σαν τον αντικαταστάτη του Μπέργκ και μέχρι τώρα, όποτε παίζει διακρίνεται για τα… επιθετικά φάουλ που κάνει και γκολ δεν έχει πετύχει ούτε σε κενή εστία(με Ηρακλή στο κύπελλο). Στον άξονα και αν χρειαστεί αμυντικός μέσος στον πάγκο θα είναι ο Ρέις, που απογοήτευσε την τελευταία φορά, που τον είδαμε ενδεκάδα, και ο νεαρός Μίγγος, στα στόπερ αν χρειαστεί στον πάγκο υπάρχει ο Σάμπα, που ήταν κανένα δίμηνο τραυματίας και με τρεις προπονήσεις ο Ουζουνίδης τον πήρε αποστολή, διότι δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος στόπερ(ο Ιβανόφ είναι με τις βαλίτσες στο χέρι, αλλά και να μην ήταν όποτε έχει παίξει τρέμει το φυλλοκάρδι μας με τις γκάφες του). Στα άκρα υπάρχει ο Μπουμάλ στον πάγκο(αν δεν αρχίσει), που όμως ακόμα δεν έχει συνέλθει από την αποχή του και είναι σε κακή κατάσταση και ο νεαρός Χατζηγιοβάννης . Στα μπακ ο Χουχούμης και τερματοφύλακας στον πάγκο ο Στιλ. Αυτοί είναι όλοι. Αν κάποιος στην αρχή της χρονιάς έλεγε, ότι αυτή θα είναι η υποψήφια ενδεκάδα, αλλά και οι παίκτες του πάγκου για το ματς με την ΑΕΚ, θα τον έλεγαν τρελό. Αυτά συμβαίνουν, όταν γίνονται τόσο σοβαρά λάθη και στις επιλογές παικτών και στην προετοιμασία και στην οργάνωση από έναν τύπο, που άφησε συντρίμμια πίσω του(εμείς τα λέγαμε εμείς τα… ακούγαμε εδώ και μήνες πριν φύγει) και έφυγε και τώρα Λυμπερόπουλος και Ουζουνίδης τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα…

Η πραγματικότητα είναι, ότι ο Παναθηναϊκός πάει γυμνός από λύσεις στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά υπάρχει κάτι που αρέσει στον κόσμο. Προτιμάει να βλέπει τα πιτσιρίκια να δίνουν, ότι μπορούν, παρά τους μισθοφόρους, να κοροιδεύουν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.