Nίκη-πρόκριση και γκολ ο Μπεργκ

Nίκη-πρόκριση και γκολ ο Μπεργκ

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Nίκη-πρόκριση και γκολ ο Μπεργκ

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει το αυτονότητο της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Κισσαμικού, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στον μοναδικό θεσμό, που μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, ενώ παράλληλα τονίζει την αναγκαιότητα να σκοράρει ο Μπεργκ.

Σε έναν Παναθηναϊκό κανονικό , που θα ήταν σε καλή κατάσταση , με πολύ καλή ψυχολογία στο σημερινό παιχνίδι κυπέλλου με τον Κισσαμικό θα δίναμε μικρή σημασία. Θα ήταν ένα παιχνίδι συνοπτικών διαδικασιών και με δεδομένο, ότι υπάρχει και η ρεβάνς θα έπαιρνε ο προπονητής την απόφαση να βάλει και αρκετούς παίκτες μη βασικούς, για να τους δει και να πάρει τη νίκη-πρόκριση με αυτούς. Στον σημερινό Παναθηναϊκό αυτά δεν ισχύουν. Είναι μία ομάδα από την οποία λείπουν σχεδόν οι μισοί παίκτες από το σημερινό παιχνίδι και αρκετοί από αυτούς θα απουσιάσουν όλο τον Γενάρη. Εκτός αυτού είναι μία ομάδα ταλαιπωρημένη και την φετινή χρονιά , που ξεκίνησε με προσδοκίες και εξελίχθηκε σε εφιάλτη με τον Στραματσόνι να φεύγει και να αφήνει πίσω του συντρίμμια , τα οποία τώρα πρέπει να μαζέψουν και να βοηθήσουν την ομάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της ο Λυμπερόπουλος και ο Ουζουνίδης. Και έτσι όπως ήρθε και η φετινή χρονιά το κύπελλο είναι ο μόνος θεσμός, που μπορείς να πάρεις έναν τίτλο. Αρα πολλές επιλογές δεν έχει και σήμερα ο Ουζουνίδης. Ενδεικτικό των όσων λέω είναι και το γεγονός, ότι έχει μείνει στα στόπερ με τους Τελάντερ, Ευαγγέλου , ενώ υπάρχει και ο Ρέις, που όμως δεν ….σκίζει κιόλας στα τελευταία ματς που έχει παίξει (σαν αμυντικό χαφ), το αντίθετο θα έλεγα. Οι Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουρμπέλης έχουν κάποιους μικρούς τραυματισμούς, ο Ιβανόφ είναι έτοιμος να φύγει, το ίδιο και ο Σάμπα.

Ο Παναθηναϊκός σήμερα θα παίξει και με τον Μπέργκ στην επίθεση(που να βάλεις τον Ρινάλντι ;) και με τον Βιγιαφάνιες στα χαφ και με τον Λουντ στα χαφ , αφού όπως είπαμε υπάρχουν λίγες επιλογές ειδικά από την μέση και μπροστά με τόσες απουσίες τον μήνα Γενάρη.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να πάρει απόψε μία καθαρή νίκη και για μένα θα είναι πολύ σημαντικό να σκοράρει ο Μπέργκ. Ο Σουηδός φορ έχει να σκοράρει από τις 11 Δεκεμβρίου και το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα. Οσο ένας σκόρερ μένει μακριά από το γκολ, τόσο πέφτει η ψυχολογία του και βλέπει την εστία σαν σπιρτόκουτο. Σήμερα, είναι ευκαιρία στο παιχνίδι αυτό να βάλει κάποιο, η κάποια γκολ ο Μπέργκ για να πάρει πάνω του και να βοηθήσει την ομάδα να πάρει από σήμερα την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Προσοχή δεν λέω, ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο. Για τον φετινό Παναθηναϊκό κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Και μάλιστα ο Κισσαμικός βλέπω, ότι είναι μία ομάδα, που δύσκολα βάζει γκολ, αλλά δύσκολα δέχεται κιόλας. Εξάλλου ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού έβαλε τρία γκολ στον Πανιώνιο και βγήκε πρώτος στον όμιλό του, ενώ και με τον Λεβαδειακό ισοπαλία 1-1 έφερε στην έδρα του. Αποτελέσματα, που δεν είναι τυχαία. Αρα , για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φθάσει σε μία καθαρή νίκη θα πρέπει να παίξει καλά και να κάνει ευκαιρίες, που στα τελευταία ματς δεν κάνει. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι ακραίοι του Μπουμάλ, Βλαχοδήμος και ο Βιγιαφάνιες, που θα παίξει ελεύθερος να βγάλουν φάσεις στον Μπέργκ , η να προσπαθήσουν και οι ίδιοι να πατήσουν περιοχή και να σκοράρουν.

ΥΓ: Ο Λέτο που έπαιξε σχεδόν 90 λεπτά πάνω στο χιόνι και έδωσε τη νίκη στο ματς με την Κέρκυρα θα αρχίσει από τον πάγκο σήμερα με την …ελπίδα να μην χρειαστεί να μπει στο δεύτερο ημίχρονο, για να είναι πιο έτοιμος στο ματς με την ΑΕΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.