Από τη Σαντορίνη στην... Premier League!

Θάνος Σαρρής
Από τη Σαντορίνη στην... Premier League!

bet365

Τεράστιο άλμα για τον Αργύρη Ρόππα, ο οποίος από τα τοπικά των Κυκλάδων και τη Λάβα Εμπορείου πήρε μεταγραφή στην Premier League Μάλτας και έχει ανοιχτή την προοπτική της Ευρώπης για του χρόνου. Διαβάστε το story στο gazzetta.gr.

Όταν το καλοκαίρι ο Αργύρης Ρόππας συμφώνησε να υπερασπιστεί την εστία της Λάβας Εμπορείου, αρκετοί που γνωρίζουν τα δεδομένα της κατηγορίας εξεπλάγησαν. Ο 30χρονος τερματοφύλακας είχε στα... γάντια του ραμμένες εμπειρίες από Β' και Γ' Εθνική, από ομάδες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα οικονομικά δεδομένα ωστόσο στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι όπως παλιά και υπάρχουν φορές που το πρότζεκτ μιας ομάδας χαμηλότερης κατηγορίας προσφέρει μεγαλύτερο όραμα. Και καλύτερες απολαβές. Έτσι λοιπόν ο έμπειρος τερματοφύλακας αποφάσισε να κάνει το ταξίδι για τη Σαντορίνη. Πολλά παιδιά καταλήγουν κάτω από την εστία μετά από ανεπιτυχή περιπλάνηση σε άλλες θέσεις. Για τον Ρόππα δεν ήταν έτσι. Από μικρό παιδί βρήκε στη θέση του τερματοφύλακα, την πιο υποτιμημένη ίσως στο ποδόσφαιρο, μια ξεχωριστή μαγεία και η σχέση ξεκίνησε να χτίζεται. Έπαιξε σε Ιωνικό, Ολυμπιακό Λιοσίων, Αχαρναϊκό, Μεγαλόπολη και Θρασύβουλο.

Με τον τελευταίο επαγγελματικά, για περίπου τρία χρόνια. Πέρασε από τον Ιάσωνα και το 2013 έπεισε τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα ο οποίος τον πήρε στο Αιγάλεω. Επέστρεψε στον Ιωνικό, πήγε στον Μανδραϊκό. Ξενιτεύτηκε για πρώτη φορά για την Ελπίδα Ξυλοφάγου και περίπου τέτοια εποχή πριν δύο χρόνια γινόταν θέμα στα κυπριακά ΜΜΕ, όντας μέσα στους παίκτες που δεν είχαν χάσει λεπτό στη Β' Εθνική της Κύπρου. Εκεί ξεκίνησαν να τον βλέπουν και περισσότερα.

Τον Σεπτέμβριο τάραξε τα ήσυχα νερά των Κυκλάδων, υπογράφοντας στη Λάβα Εμπορείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta, το ενδιαφέρον από τη Μάλτα υπήρχε ήδη, ωστόσο δεν κατέληξε σε πρόταση. Στο μεταξύ, ο Ρόππας πρόλαβε να γράψει εμφανίσεις που έδειχναν ότι το επίπεδό του είναι για πολύ παραπάνω. Όπως και ο χαρακτήρας του. Εργατικός, φιλότιμος δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και δεν έβγαλε συμπεριφορές του στιλ «σας κάνω χάρη που παίζω στην ομάδα σας», όπως έχουμε δει από ποδοσφαιριστές που «κατεβαίνουν» κατηγορίες στο παρελθόν.

Έτσι, αρχές Ιανουαρίου, έσκασε η πρόταση από την Πέμπροουκ Αθλέτα. Η ομάδα από τον μαλτέζικο βορρά δίνει μάχη για την παραμονή της και είδε στο πρόσωπο του Ρόππα μια λύση που μπορεί να την βοηθήσει αμυντικά. Παράλληλα, συνεχίζει στο Κύπελλο, κρατώντας ζωντανό το όνειρο της Ευρώπης για την επόμενη χρονιά! Ο Ρόππας πηγαίνει εκεί για να μείνει και οι Μαλτέζοι δεν τον θέλουν βραχυπρόθεσμα. Παράλληλα, η ομάδα του έβαλε στα ταμεία της ένα πολύ σημαντικό ποσό για τα δεδομένα της κατηγορίας, διατηρώντας και ένα μπόνους σε περίπτωση που ανανεώσει.

«Θέλω να ευχαριστήσω και τους συμπαιχτες μου για την τελεια συνεργασία που ειχαμε και τον κοσμο που πιστεψε σε μενα! Στο καινουριο βήμα της καριέρας μου στην πρεμιέρ λιγκ της Μαλτας ευχομαι να εχω μια ανάλογη πορεία οπως και με την Λάβα! Υγεια πανω απ ολα να εχουμε ολοι μας και να προσπαθούμε για το καλυτερο!», δήλωσε ο ίδιος στο Sportcyclades.

Το άλμα του από τα τοπικά σε πρώτη κατηγορία του εξωτερικού είναι πρωτόγνωρο για τις Κυκλάδες, οι οποίες έχουν δώσει παιδιά σε ομάδες από την ελληνική πρώτη κατηγορία. Ωστόσο, η μεταγραφή του Ρόππα απευθείας από τη Σαντορίνη σε πρώτη κατηγορία εξωτερικού, είναι λογικό να έχει φέρει ενθουσιασμό! Πόσω μάλλον από τη στιγμή που από την κίνηση αυτή επωφελείται και η ομάδα.

 

Τελευταία Νέα