Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1 (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε... φάτσα με την πρώτη γκέλα στο 2017 και ο Μπέντο κοντά στην πόρτα της εξόδου! Τελικά ήθελαν... τον Γερμανό τους! Ο Μάρκο Μάριν στο 93΄σκόραρε κι έδωσε το ψυχοβγαλτικό τρίποντο (2-1 τον Αστέρα Τρίπολης). Ανοιξε το σκορ ο Μάσα, γκολάρα ο Φορτούνης!
Σε ένα ματς όπου και η διαιτησία βρέθηκε σε πρώτο πλάνο καθώς ειδικά από πλευράς Ολυμπιακού αμφισβητήθηκαν αποφάσεις όπως το πέναλτι που κερδίζει ο Μάσα, οι Πειραιώτες ζορίστηκαν για τα καλά αλλά είχαν τον Μάριν για να κάνουν το τελικό 2-1 και να γυρίσουν το παιχνίδι. Προηγήθηκαν οι Αρκάδες και έγινε το 1-1 από τον Φορτούνη με γκολάρα.
ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΒΑΣΙΚΟ ΜΠΕΝΤΟ, ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ
Στο αρχικό του σχήμα, το πρώτο για το 2017 ο Μπέντο είχε βασικό τον Φορτούνη τελικώς. Η διάταξη του Ολυμπιακού: Λεάλι κίπερ, Ντε Λα Μπέγια και Φιγκέιρας τα δύο άκρα άμυνας και στόπερ οι Μποτία και Βιάνα. Άξονας με Καμπιάσο, Μάρτινς και Φορτούνη. Άκρα με Σεμπά και Μανθάτη και φορ ο Καρντόσο.
Για τους Αρκάδες που είχαν στην αρχική τους σύνθεση τους δύο νεοαποκτηθέντες Σελίν και Μανιά ο σχηματισμός: κίπερ ο Ντοναρούμα και τετράδα άμυνας με Ίγκορ, Γιαννούλη, Σελίν και Μπέρτο. Στον άξονα οι Τσουκαλάς και Δημούτσος με επιτελικό τον Τσιλιανίδη, στα δύο "φτερά" Μάσα και Καλτσάς και φορ ο Μανιάς.
Ο ΦΟΡΤΣΑΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Στο 2ο λεπτό μία σουτάρα του Φορτούνη αποκρούστηκε δύσκολα. Οι παίκτες του Μπέντο πίεσαν από νωρίς για το 1-0 και είχαν το σουτ του Μανθάτη στο 10' και την κεφαλιά του Μποτία στο 12ο λεπτό. Λίγο μετά ο Καρντόσο ζήτησε πέναλτι για αντικανονικό μαρκάρισμα στην περιοχή για μία φάση που ελέγχεται το διαιτητικό τρίο.
Στο 26' ο Μάσα έβγαλε μία φάση στην πλάτη της άμυνας, η οποία του απέφερε πέναλτι. Ο Αργεντίνος μέσος μπήκε στην περιοχή, ο Λεάλι στην έξοδό του άπλωσε το πόδι του και τον βρήκε και ο Βάτσιος υπέδειξε την άσπρη βούλα. Στην ίδια φάση πάντως ο Βιάνα είχε διώξει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή. Ο Λεάλι τιμωρήθηκε με κίτρινη και ο Μάσα στο 27' έκανε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι το 0-1. Και μπορεί ο Λεάλι να μην διαμαρτυρήθηκε καν, ωστόσο οι παίκτες των Πειραιωτών και ο κόσμος "έβραζαν" με την διαιτησία. Η εξέλιξη αυτή αποσυντόνισε συνολικά τον Ολυμπιακό που δέχθηκε και άλλες φάσεις και θα μπορούσε να είχε δεχθεί και 2ο τέρμα. Στο 38' υπήρξε χαμένο τετ α τετ του Αστέρα και λίγο αργότερα σουτ του Τσιλιανίδη έξω.
ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ 1-1
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός κατάφερε χάρις στην ποιότητα και την εκτελεστική του δεινότητα έφερε το ματς στο 1-1. Στο 53' μία σουτάρα του Φορτούνη βρήκε στο δοκάρι και μετά πήγε στα δίχτυα. Είχε προηγηθεί ευκαιρία στο 51' με κεφαλιά του Βιάνα που αποκρούστηκε δύσκολα. Ο Αστέρας επιχείρησε να ισορροπήσει ξανά το ματς και να βγει μπροστά. Στο 76' ένα φάουλ Φορτούνη πήγε ελάχιστα έξω. Στο 79' ο Μάριν είχε ένα σκαστό σουτ που δυσκόλεψε πολύ τον Ντοναρούμα. Στο 80' ο "Φορτού" είχε ένα σουτ λίγο άουτ.
ΜΑΡΙΝ, Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ ΠΟΥ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Η απάντηση του Μπέντο ήταν ο Μάριν. Αφού είδε πως οι προσπάθειες του Φορτούνη και των συμπαικτών του δεν έβγαλαν γκολ, έβαλε μέσα τον Γερμανό. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα λίγο έλλειψε να βρει δίχτυα. Στο 92' το... καθάρισε για το 2-1! Σουτ του Ντε Λα Μπέγια που αποκρούεται, στην συνέχεια ο Γερμανός πήρε το... ριμπάουντ και με σουτ έδωσε την λύση αφού πρώτα η μπάλα είχε βρει και σε Σελίν.
MVP: Θέλει και ερώτημα; Μάριν χωρίς άλλη συζήτηση. Μπήκε και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Μπέντο! Έκανε το 2-1 και έδωσε το πρώτο τρίποντο του 2017 για τον Ολυμπιακό.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από πλευράς Ολυμπιακού σίγουρα μπορεί να κρατήσει κανείς την μεγάλη διάθεση και το άκρως θετικό πρόσημο του Μανθάτη αλλά και την σουτάρα και το γκολ του Φορτούνη. Επίσης θετικό δείγμα από Καμπιασο. Για τον Αστέρα Ντοναρούμα είναι σίγουρα διακριθέντας, όπως και ο Μάσα (σ.σ. κυρίως για το πως κερδίζει το πέναλτι και κάνει μετά το 0-1).
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λεάλι δυστυχώς για τον ίδιο συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη παίζοντας σαν "λίμπερο" και βγαίνοντας εκτός περιοχής. Εξακολουθεί να παρουσιάζει προβληματική εικόνα και να δείχνει πως δεν μπορεί να σταθεί σε επίπεδο Ολυμπιακού. Ειδικά η απόδοσή του στο α' μέρος και ανεξάρτητα από την φάση του πέναλτι του Μάσα ήταν κακή. Πέραν του Ιταλού βέβαια υπήρξαν και άλλοι ερυθρόλευκοι σε κακή βραδιά όπως για παράδειγμα οι Καρντόσο και Σεμπά. Προφανώς και για ακόμα έναν αγώνα η εικόνα της ερυθρόλευκης άμυνας και γενικά η εν γένει ανασταλτική λειτουργία της ομάδας υπήρξε προβληματική.
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Λεάλι σε τουλάχιστον δύο φάσεις στο α' μέρος βγαίνοντας εκτός περιοχής και κάνοντας λανθασμένη εκτίμηση λίγο έλλειψε να δώσει την δυνατότητα στον Αστέρα να βάλει και 2ο γκολ. Γενικά ο Ιταλός έχει αρκετές γκάφες στο πρώτο μέρος ειδικά και ακόμα και στην φάση του πέναλτι του Μάσα. Εδώ μπορούν να μπουν και οι χαμένες φάσεις του Αστέρα μετά το 0-1.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν πήγε καλά απόψε η διαιτησία. Ως προς την υπόδειξη του πέναλτι την οποία αμφισβήτησε έντονα ο Ολυμπιακός ο Βάτσιος έδειξε να "πατάει" πάνω στο γεγονός ότι ο Λεάλι κάνει κίνηση και βρίσκει όντως με το πόδι του τον Μάσα, ο οποίος όμως κινείται πάνω στον Ιταλό όμως έχοντας πάρει και την σχετική φορά και έτσι βγάζει και την κίτρινη (σ.σ. στον Λεάλι). Δηλαδή πρόκειται για μία φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση για το εάν θα έπρεπε να δοθεί.
Κατά τα άλλα ο ρέφερι του αγώνα και οι βοηθοί του ελέγχονται για αρκετές φάσεις. Κυρίως γιατί επέτρεψαν σε αρκετές περιπτώσεις το σκληρό παιχνίδι των παικτών των Αρκάδων δίχως ανάλογες κυρώσεις και κάρτες, όπως μία 2η που θα μπορούσε να είχε δοθεί σε Τσιλιανίδη αλλά και κάρτες για σκληρά χτυπήματα των Δημούτσου, Μάσα και Γιαννούλη. Στον Ολυμπιακό ζήτησαν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις. Μία για αντικανονικό μαρκάρισμα σε Καρντόσο και μία για χέρι στην μικρή περιοχή. Στην περίπτωση του χεριού φαίνεται πως η μπάλα έχει χτυπήσει στο σώμα και μετά στο χέρι του Τσουκαλά. Στο β' μέρος το ματς του έχει ξεφύγει τελείως και ενώ υπάρχουν και λανθασμένες υποδείξεις για φάουλ ως προς τον Αστέρα.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός τα... χρειάστηκε απέναντι στον Αστέρα. Κάτι οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Ντοναρούμα, κάτι ότι αν και οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν καλά δεν είχαν ανάλογη συνέχεια και κάτι ο τρόπος που σφύριζε ο Βάτσιος, χαλώντας τον ρυθμό του αγώνα, τους έφεραν πίσω στο σκορ. Το 0-1 όμως έγινε 2-1 κυρίως χάρις σε ατομικές ενέργειες και ποιότητα παικτών του όπως οι Φορτούνης και Μάριν. Κάνοντας έτσι την καλύτερη δυνατή αρχή από βαθμολογικής πλευράς για το '17. Ο Αστέρας από την άλλη παίζοντας ιδιαίτερα σκληρά και δυνατά αποδείχθηκε πως ξέρει να βάζει δύσκολα σε Ολυμπιακό. Σημαντικός ο ρόλος Μπέντο με τις αλλαγές του. Βάζει ουσιαστικά τον Ανδρούτσο ως αμυντικό χαφ με τρεξιματα και αντοχές, με τον πιτσιρικά να δίνει ενέργεια και πάθος, μετά τον σκορερ Μαριν και αλλάζει και το σχήμα τοποθετώντας τον Σεμπά δίπλα στον Ιντεγε και δίνοντας πιο ενεργό επιθετικό ρόλο σε Ντε Λα Μπέγια.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Μποτία, Βιάνα, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (64’ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης, Μανθάτης (79’ Μάριν), Σεμπά, Καρντόσο (71’ Ιντέγε).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Γιαννούλης, Σέλιν, Μπέρτος, Τσουκαλάς, Δημούτσος (79’ Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης, Μάσα (60’ Φαρίνια), Καλτσάς, Μανιάς (67’ Χαμντανί).
SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ 2016/17 – 1η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1
ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 54’ Φορτούνης, 90+3’ Μάριν / 27’ πεν. Μάσα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρ. Βάτσιος (Δυτ.Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Εμ. Καλφάκης (Χανίων), Ιωαν. Μπέτσογλου (Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27’ Λεάλι, 44’ Σεμπά / 29’ Τσιλιανίδης, 51’ Γιαννούλης, 73’ Χαμντανί, 76’ Δημούτσος, 85’ Ντοναρούμα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα