«Μην πηγαίνετε να παίξετε ποδόσφαιρο στη Σερβία»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Μην πηγαίνετε να παίξετε ποδόσφαιρο στη Σερβία»

bet365

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro έδωσε οδηγία προκειμένου οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να μην υπογράψουν σε σερβικούς συλλόγους στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο λόγω των δυσμενών συνθηκών, αλλά και της οικονομικής ασυνέπειας που χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα της χώρας.

Σύμφωνα με έρευνα της FIFPro το 68% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζεται στο σερβικό πρωτάθλημα λαμβάνει τον μισθό του με καθυστέρηση, ενώ το 89% εξ αυτών δέχεται πιέσεις προκειμένου να αποχωρήσει δίχως οικονομικές απαιτήσεις.

Μάλιστα, όπως τονίζεται η σερβική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απέπεμψε μέλη των επιτροπών επίλυσης οικονομικών διαφορών με συνέπεια οι πιθανότητες των ποδοσφαιριστών να δικαιωθούν στις δικαστικές τους διαμάχες με τους συλλόγους να έχουν μειωθεί δραματικά.

Υπάρχουν καταγγελίες πως προσελήφθησαν σε θέσεις κλειδιά αξιωματούχοι, οι οποίοι διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας, τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν.

Επίσης, η ομοσπονδία αύξησε τα ποσά που απαιτούνται προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να μπορούν να καταθέσουν προσφυγή.

«Πρόκειται για μία σκανδαλώδη παραβίαση στα θεμελιώδη δικαιώματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στη Σερβία που παίζουν σε ένα άνομο περιβάλλον.

Καλούμε την σερβική ομοσπονδία να πάρει πίσω αυτή την απόφαση. Μέχρι να συμβεί αυτό συμβουλεύουμε τους να μην πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο στη Σερβία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της FIFPro, Τίο φαν Σέγκελεν.

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος στη Σερβία ανοίγει στις 23 Ιανουαρίου και εκπνέει στις 17 Φεβρουαρίου.

Τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον 250 παίκτες έκαναν προσφυγή, αριθμός τεράστιος εάν αναλογιστεί κανείς πως στο πρωτάθλημα αγωνίζονται 500 ποδοσφαιριστές.

«Όταν υπογράφεις συμβόλαιο σε σύλλογο της Σερβίας έχει 50% πιθανότητες να καταλήξεις στο δικαστήριο. Η επιτροπή θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη αρχή. Το προηγούμενο σύστημα επόπτευσης προτού η σερβική ομοσπονδία προβεί σε μονομερείς ενέργειες λειτουργούσε αποτελεσματικά», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του συνδέσμου ποδοσφαιριστών της Σερβίας, Μίρκο Πολέντιτσα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα