Το ντόπινγκ αγγίζει και το Μουντιάλ της Ρωσίας
Η πρόεδρος του οργανισμού αντιντοπινγκ της Ρωσίας, Άνα Αντσελίοβιτς, εμφανίστηκε να έχει τονίσει πως κρατικοί αξιωματούχοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο που άφησε δεκάδες Ρώσους αθλητές εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής του Παγκοσμίου Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA), την τελευταία εξαετία οι Ρώσοι συστηματικά εξαπατούσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, είτε αλλάζοντας τα ούρα των αθλητών, είτε παραποιώντας τα δείγματα.
Το πρόβλημα όμως για το Κρεμλίνο μεγαλώνει, καθώς αγγίζει και το ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα το Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στη Ρωσία το 2018. Από την πλευρά τους οι Ρώσοι προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, παρά τη διάψευση της της Αντσελίοβιτς. Ωστόσο ο Τζάνι Ινφαντίνο ξεκαθάρισε ότι και η FIFA θα ασχοληθεί με το θέμα και αυτό δεν αρέσει στους Ρώσους.
«Εάν έχει συμβεί το οτιδήποτε σχετικά με το ντόπινγκ, θα πρέπει τόσο η FIFA όσο και η UEFA να ασχοληθούν αναλογικά με την υπόθεση. Θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και οι προβλεπόμενες ποινές για τους εμπλεκόμενους. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι το Μουντιάλ στην Ρωσία θα είναι προστατευμένο από κάθε τι παράνομο».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
