ΠΑΣ Γιάννινα: Έζησε το ευρωπαϊκό όνειρο! (pics)

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Έζησε το ευρωπαϊκό όνειρο! (pics)

bet365

Το 2016 θα μείνει για πάντα ανεξίτηλο στις μνήμες των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον «Άγιαξ» να πανηγυρίζει την παρθενική του συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μια χρονιά που δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού τους δύο πρώτους μήνες του 2016 η ομάδα ψαχνόταν με τον Γιάννη Πετράκη να φτάνει σε δύσκολη θέση. Όλα αυτά όμως άλλαξαν μετά τη νίκη στην Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος και την απόφαση του Ρεθυμνιώτη τεχνικού να αλλάξει το σύστημα της ομάδας. Από τότε μην τον είδατε τον ΠΑΣ. Οι Ηπειρώτες με τρομερό ντεμαράζ κατάφεραν να τερματίσουν στην έκτη θέση της βαθμολογίας κι εκμεταλλευόμενοι την μη αδειοδότηση του Πανιωνίου για την Ευρώπη, κατάφεραν να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την έξοδο στην Ευρώπη, σε μια σημαδιακή χρονιά, με τον σύλλογο να συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής.

Τι κρατάνε: Τι άλλο από την έξοδο στην Ευρώπη! Σε μια ιδιαίτερη χρονιά με τον σύλλογο να συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ζήσει το απόλυτο όνειρο. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη εξασφάλισαν έστω κι επεισοδιακά την έξοδο στην Ευρώπη κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων Ηπειρωτών που είχαν δει άλλες δύο φορές να χάνει στα δικαστήρια αυτό που είχε κερδίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Και στα Γιάννενα όχι μόνο το έζησαν αλλά το ευχαριστήθηκαν κιόλας γράφοντας ιστορία με την πρόκριση επί της νορβηγικής Οντ αλλά και με την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου στον επαναληπτικό στο Περιστέρι κόντρα στην Άλκμααρ.

Η ευρωπαϊκή έξοδος όμως δεν ήταν το μοναδικό ευχάριστο γεγονός για τον ΠΑΣ αφού μετά από χρόνια κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα κάτι που σημαίνει και άρση της απαγόρευσης μεταγραφών. Έτσι, το καλοκαίρι η διοίκηση αποφάσισε να προβεί σε αρκετές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ομάδα.

Τέλος, μέσα στο 2016 βρέθηκε και το σύστημα το οποίο ταιριάζει στην ομάδα. Η απόφαση του Γιάννη Πετράκη να το γυρίσει σε 3-5-2 στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά έσωσε τόσο την θέση του όσο και την χρονιά για τον ΠΑΣ.

-Τι αφήνουν: Για άλλη μια χρονιά το γηπεδικό αποτελεί το πρόβλημα του ΠΑΣ. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη των Ιωαννίνων, ελέω και της λίμνης, έχουν ως συνέπεια ο αγωνιστικός χώρος των Ζωσιμάδων να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το γήπεδο να γυρίζει μπούμερανγκ για τον ΠΑΣ αφού εκτός από τον αντίπαλο θα πρέπει να βρει αντίδοτο στον τραγικό χλοοτάπητα.

-Παίκτης που ξεχώρισε: Δεν είναι ένας αλλά αρκετοί. Στο πρώτο μισό Τσουκαλάς και Μανιάς ήταν οι στυλοβάτες του τρομερού ντεμαράζ που πραγματοποίησε η ομάδα από τον Φεβρουάριο και μετά φτάνοντας μέχρι το διπλό στην Ξάνθη που έφερε στο τέλος και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι δυο τους εξαργύρωσαν την παρουσία τους με μεταγραφή με τον Τσουκαλά να μετακομίζει στην Τρίπολη και τον Μανιά να κάνει το μεγάλο άλμα στο Βέλγιο και την Βέστερλο. Όσον αφορά το νέο πρωτάθλημα οι τρεις νέοι Μαμπουλού, Ζάιρο και Κόντε έχουν κλέψει την παράσταση μέχρι στιγμής, ενώ και ο Λεονάρντο Κούτρης με τις εμφανίσεις του στο αριστερό άκρο της άμυνας, ετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος που θα γεμίσει τα ταμεία του «Άγιαξ».

-Η καλύτερη στιγμή: Με διαφορά ο επαναληπτικός με την Άλκμααρ στην Αθήνα. Το γήπεδο του Περιστερίου είχε γεμίσει από 6.000 οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα οι οποίοι παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (τρομερή ζέστη) δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα που θα έχουν να το θυμούνται για πολλά χρόνια οι παίκτες του ΠΑΣ. Και μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν το ιδανικό, αλλά το χειροκρότημα στο τέλος ήταν το καλύτερο βραβείο για μια ομάδα που κοίταξε στα μάτια έναν μεγάλο αντίπαλο.

-Η χειρότερη στιγμή: Πριν τον επαναληπτικό για το Κύπελλο Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Το κλίμα στην ομάδα δεν ήταν καθόλου καλό, η ομάδα προερχόταν από ήττες και οι φήμες ήθελαν τον Γιάννη Πετράκη να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Τελικά ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει τη νίκη έστω και αν αυτή δεν του χρησίμευσε όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Πλέον οι εποχές που ο ΠΑΣ πάλευε να παραμείνει στην κατηγορία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί με τον «Άγιαξ» να βάζει πλώρη κάθε χρόνο να γίνεται ακόμα καλύτερος και να εδραιώσει την θέση του στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα