Σπάρτη - Ολυμπιακός 0-1 (pic & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Σπάρτη - Ολυμπιακός 0-1 (pic & vids)

bet365

Σε ένα ματς που περισσότερο απασχόλησε τις προηγούμενες ημέρες, παρά σήμερα και που θα ξεχαστεί αμέσως, ο Ολυμπιακός με το όμορφο γκολ του «μικρού» Μανθάτη κέρδισε 1-0 στην Σπάρτη και... πήρε μαζί του στους «16» τον Πλατανιά!
Επαγγελματική νίκη για τον Ολυμπιακό στην Σπάρτη με 1-0 με σκόρερ στο 66' από τον 19χρονο Μανθάτη, που έβαλε ένα πολύ ωραίο τέρμα. Η ομάδα των Πειραιωτών με τρεις σερί νίκες στη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, έφτασε τους 9 βαθμούς στον 2ο όμιλο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης του Κυπέλλου.
ΦΟΡ Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ, ΔΕΚΑΡΙ Ο ΤΣΟΡΙ ΚΑΙ ΕΞΤΡΕΜ Ο ΜΑΡΙΝ
Ο Μπέντο έκανε την έκπληξή του ως το προς βασικό σχήμα, ξεκινώντας τον Ανδρούτσο φορ αντί του Καρντόσο. Η διάταξη του Ολυμπιακού: Κίπερ Χουτεσιώτης, Μποτία και Βιάνα οι δύο στόπερ, δεξί μπακ ο Ρέτσος, αριστερό ο Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο και Μπουχαλάκης στο κέντρο, Τσόρι δεκάρι, Πάρντο και Μάριν οι δύο πλάγιοι και φορ ο Ανδρούτσος. Η Σπάρτη από την άλλη ξεκίνησε με 4-5-1 και φορ ο Βελλίνης.
ΜΕΤΡΙΟ ΕΩΣ ΚΑΚΟ Α' ΜΕΡΟΣ, ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΜΑΡΙΝ
Στο α' μέρος δεν είδαμε ποδόσφαιρο αξιώσεων. Λίγες οι πραγματικά καλές φάσεις μπροστά από τις εστίες των 2 ομάδων. Από πλευράς Ολυμπιακού από τα βαριά του ονόματα που ξεκίνησαν μόνο ο Καμπιάσο στάθηκε στο ύψος του και με το παραπάνω. Ο Μάριν από την άλλη ήταν ιδιαίτερα αρνητικός και δεν βοήθησε.
Στο 6' ο Ολυμπιακός απείλησε με Ρέτσο και Τσόρι και η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι. Στο 16' έγινε νέα προσπάθεια του Ολυμπιακού για απειλή με τον Τσόρι και τον Μάριν. Στο 37' ο Ντε Λα Μπέγια είχε ένα πολύ καλό σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα και στο 39' είχε ευκαιρία και ο Καμπιάσο. Η Σπάρτη επιχείρησε να απειλήσει με κάποιες αντεπιθέσεις και ορισμένα σουτ. Συνολικά αποδείχθηκε πάντως αξιόμαχος αντίπαλος και ένα καλά στημένο σύνολο που κράτησε το μηδέν στο α' μέρος.
ΟΡΕΞΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΡΝΤΟ, ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΜΑΝΘΑΤΗΣ
Στο β' μέρος ο Πάρντο ανέβασε στροφές και έγινε ακόμα πιο απειλητικός για την Σπάρτη. Στο 64' έβγαλε για τον Ανδρούτσο και η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Είχε προηγηθεί στο 61' ένα αντικανονικό μαρκάρισμα σε Ανδρούτσο στην μικρή περιοχή (σ.σ. ο αντίπαλός του τον βρίσκει καθαρά στο πόδι) που θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι. Στο 66' ήρθε το 0-1. Εξαιρετική κίνηση και πλαγιοκόπηση με σέντρα Πάρντο, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και ο Μανθάτης με ξεπέταγμα και δυνατό σουτ κάνει το 0-1. Ήταν μία ωραία προσπάθεια και ένα όμορφο γκολ από τον πιτσιρικά. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με Τσόρι ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους. Πέραν των Πάρντο, Καμπιάσο και του σκόρερ Μανθάτη θετικό πρόσημο είχαν οι Χουτεσιώτης και Ανδρούτσος και γενικά οι μικροί προσπάθησαν αισθητά. Περισσότερο απ' όλους... Από τους παίκτες των δεύτερων ευκαιριών αρνητικός ήταν και ο Μπουχαλάκης ενώ ούτε ο Βιάνα ενέπνεε εμπιστοσύνη.
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Καρτσαμπάς, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Παπαχρήστος (70’ Αρσενίεβιτς Φ. ), Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Κατσίκης, Αρσενίεβιτς N., Ηλιόπουλος, Βελλίνης (80’ Χάδιαρης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Χουτεσιώτης, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος (79’ Βούρος), Ντε Λα Μπέγια (75’ Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντομίνγκεζ, Μάριν (57’ Μανθάτης), Πάρντο, Ανδρούτσος.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2016/17 – 2η ΦΑΣΗ 3η αγωνιστική
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Σπάρτης
ΣΚΟΡΕΡ: - / 66’ Μανθάτης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρ. Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ηλ. Αλεξέας (Μεσσηνίας), Δημ. Βεργέτης (Αρκαδίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 71’ Αρσενίεβιτς Φ. / 89’ Μποτία
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / 6’ Τσόρι Ντομίνγκες
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα