Ουζουνίδης: «Παναθηναϊκός είμαστε, θέλουμε νίκες και τίτλους»

Ουζουνίδης: «Παναθηναϊκός είμαστε, θέλουμε νίκες και τίτλους»

Νίκος Μαρούδας
Ουζουνίδης: «Παναθηναϊκός είμαστε, θέλουμε νίκες και τίτλους»

bet365

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε σαν Παναθηναϊκός, παρουσιάστηκε σίγουρος για την βελτίωση και προανήγγειλε αλλαγές από αύριο κιολας.

Αποφασισμένος να πετύχει στην μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας, εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο 48χρονος τεχνικός, κατά την διάρκεια της παρουσίασής του στο Κορωπί εμφανίστηκε σίγουρος για την βελτίωση που θα υπάρξει παιχνίδι με παιχνίδι, ξεκαθάρισε πως πιστεύει το υπάρχον ρόστερ, προανήγγειλε αλλαγές ακόμη και στον τρόπο εκμετάλλευσης των πιτσιρικάδων, ενώ παράλληλα τόνισε πως οι νίκες αποτελούν μονόδρομο με αφετηρία τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Η παρουσίαση άρχισε με τον Γιάννη Αλαφούζο, να λέει: «Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ένας άνθρωπος που εμείς σκεφτόμασταν εδώ και αρκετό καιρό ότι θα θέλαμε να έχουμε. Πέρυσι ήταν στον Πανιώνιο όταν χρειάστηκε να αναζητήσουμε άλλες λύσεις, τα πράγματα έρχονται με περίεργο τρόπο και έτσι έρχεται με περίεργες συνθήκες ένας προπονητής που και αισθάνεται Παναθηναϊκός και είναι και είμαστε ανυπόμονοι να δούμε την δουλειά του στο γήπεδο και να γίνει ο Παναθηναϊκός αυτός που πρέπει να είναι».

Πριν ο Μαρίνος Ουζουνίδης πάρει τον λόγο, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, τόνισε: «Καλοσωρίζουμε τον Μαρίνο, του εύχομαι καλή τύχη, χθες είχαμε την δυνατότητα να μιλήσουμε, υποστηρίζουμε την δουλειά του και ελπίζω ότι με την παρουσία του θα μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα»

Στη συνέχεια ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, στην αρχική του τοποθέτηση, είπε: «Χαίρομαι που είμαι εδώ μετά από 19χρόνια. Πρώτος μου στόχος είναι να αλλάξω την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αρμόζει. Παρά τις δυσκολίες είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και να κάνουμε τον Παναθηναϊκό να ζήσει στιγμές που είχα ζήσει και σαν παίκτης»

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι ερωτήσεις για...

...τα τρία πράγματα που πρέπει να γίνουν αρχικά:
«Οι δυσκολίες υπάρχουν αν δεν υπήρχαν ίσως δεν ήμουν εδώ τώρα. Πρώτα απ' όλα να αποκτήσουμε ταυτότητα σαν ομάδα. Δεύτερον να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, να χαίρεται για αυτό που βλέπει και τρίτον να επιστρέψουμε σε χαρές και τίτλους. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός».

...το πότε να περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα:
«Από αύριο θα πρέπει να αλλάξουμε πράγματα. Το ρόστερ δεν είναι άσχημο, τα στοιχεία που έχουν οι παίκτες να τα προσαρμόσω. Είναι θετικό που έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια γιατί θα βγάλω χρήσιμα συμπεράσματα. Να προχωρήσουμε σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις όχι γιατί δεν έχουμε καλούς παίκτες αλλά για να κάνουμε την ομάδα όπως την έχω εγώ στο μυαλό μου».

...την ψυχολογία της ομάδας:
«Η ψυχολογία αλλάζει με τα αποτελέσματα, αυτό το ξέρετε. Είμαι εδώ για να τα βελτιώσω. Δεν είναι τόσο δύσκολο, τα αποτελέσματα είναι αυτά που αλλάζουν την ψυχολογία. Από τη στιγμή που είναι καλοί οι παίκτες δεν είναι τόσο δύσκολο».

...το κίνητρο που πρέπει να έχουν οι παίκτες:
«Το κίνητρο είναι να κερδίζουν τα παιχνίδια και να παλεύουν για τη φανέλα που φοράει. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδειξε και τα προηγούμενα χρόνια βλέποντας μια αγωνιστικότητα και σωστή νοοτροπία, χειροκροτούσε τους ποδοσφαιριστές. Εμείς αντιπροσωπεύουμε μια φανέλα και έναν κόσμο που είναι από πίσω για αυτούς πρέπει να δουλέψουμε».

...το 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί:
«Πρώιμο είναι αλλά αυτό είναι που μου αρέσει. Οι σχηματισμοί είναι για να λέμε, θα προσπαθήσω μέσα από τις προπονήσεις να δω που μπορούν να φτάσουν οι ποδοσφαιριστές και τι μπορούν να κάνουν. Θέλω ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει ταυτότητα. Δεν είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάζεις διάταξη κάθε εβδομάδα».

...το τι μπορεί να πει στον κόσμο του Παναθηναϊκού:
«Όπως τίμησα αυτή τη φανέλα σαν ποδοσφαιριστής θα δώσω το 100% και κάτι παραπάνω και ως προπονητής».

...ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση:
«Δε νομίζω ότι είναι η στιγμή να πούμε για αυτό. Σίγουρα ξέρω και έχω στο μυαλό μου αλλά η αξιολόγηση θα γίνει στα παιχνίδια που ακολουθούν, τι μπορεί να μου δώσει κάθε ποδοσφαιριστής. Μπορεί για κάποιον να υπάρχει αμφιβολία και με μένα να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό οπότε θα δούμε, αυτό είπα και χθες στους ποδοσφαιριστές μου».

...τις ακαδημίες και τα νέα παιδιά:
«Ο Παναθηναϊκός τις μεγάλες του επιτυχίες τις έκανε στηριζόμενος σε Έλληνες παίκτες. Αν κάποιος είναι αξιόλογος θα πάρει την ευκαιρία του. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι ικανά. Είχα και μια συζήτηση με τον κ. Σαμαρά και του είπα ότι θα αλλάξουν αρκετά πράγματα στον τρόπο που σκέφτεται η ομάδα».

...το αν η ομάδα προλαβαίνει να κυνηγήσει τους εγχώριους στόχους:
«Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο Κύπελλο, είναι και το θα κάνουν οι αντίπαλοι μας. Παναθηναϊκός είμαστε θέλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Θέλω να βλέπω μια ομάδα που θα δίνει το 100% και λόγω της ποιότητας θα κερδίζουμε και τα παιχνίδια. Από αύριο πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Υπάρχει ένα μεγάλο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και αυτό πρέπει να σταματήσει».

...το αν έχει εντυπώσει ποιο ήταν το μεγαλύτερος λάθος:
«Κάτι δεν έβγαινε μέσα στο γήπεδο. Έχουμε κάνει ανάλυση των παιχνιδιών και θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Θέλω να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον, όχι το παρελθόν».

...τους τραυματισμούς:
«Δεν έχω προλάβει να μπω σε αυτή τη διαδικασία, έχω κάνει κάποιες συζητήσεις. Από Δευτέρα θα το κοιτάξουμε και αυτό. Δεν είναι καλό να χάνεις παίκτες λόγω τραυματισμών. Θα το ξεπεράσουμε και αυτό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα