Nova: Τι ισχύει και τι όχι με τις ρήτρες

Δημήτρης Τομαράς
Nova: Τι ισχύει και τι όχι με τις ρήτρες

bet365

Το Gazzetta.gr έχει το ρεπορτάζ για το τι επακριβώς ισχύει με τις ρήτρες και τα όσα διαρρέονται από ομάδες σε σχέση με τη Nova. Τι λένε στελέχη του καναλιού της Κάντζας.
Σε πρώτη φάση αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι πως για την 11η αγωνιστική δεν έχει επιβληθεί και παρακρατηθεί καμία ρήτρα. Για την 1η και την 2η υπάρχουν τα 2,8 εκατ. ευρώ ως η ελάχιστη αποζημίωση. Έχει επιβληθεί ρήτρα αλλά δεν έχει παρακρατηθεί. Το ότι έχει επιβληθεί η συγκεκριμένη ρήτρα επίσης δεν σημαίνει πως θα κρατηθεί από τη Nova.
Παράλληλα εδώ και αρκετές ημέρες γίνεται προσπάθεια και υπάρχουν επαφές για το καλύτερο δυνατό. Στελέχη της Κάντζας σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που προέρχονται από διοίκηση μεγάλης ΠΑΕ (σ.σ. και τα θεωρούν ανακριβή) και έκαναν λόγο για οφειλές της Nova προς τη Superleague, διευκρίνιζαν ότι:
- Το σημείο τριβής ανάμεσα στις δύο πλευρές (Nova - Superleague) τους τελευταίους μήνες αφορά το ποσό των 2,8 εκ. ευρώ, της ρήτρας δηλαδή που έχει επιβληθεί - χωρίς όμως να έχει ακόμα παρακρατηθεί- από τη Nova για την μη τέλεση της 1ης και της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος τον Αύγουστο. Η ρήτρα αυτή προβλέπεται από τη σύμβαση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και αποτελεί την ελάχιστη δυνατή αποζημίωση για την μη αμφισβητούμενη ζημία που υπέστη τον Αύγουστο η Nova. Για την αναβολή της 11ης αγωνιστικής καμία ρήτρα δεν έχει επιβληθεί από την Nova.
- Ουδείς αμφισβητεί ότι αναλογούν σημαντικές ευθύνες για την αναβολή του πρωταθλήματος στις ΠΑΕ (και ειδικά στην συγκεκριμένη «μεγάλη» ΠΑΕ που βγάζει διαρροές) με τις εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες τους, όπως αυτές αναφέρονται συγκεκριμένα και στην Υπουργική απόφαση της αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος.
- Η Super League και τα μέλη της δεν έκαναν καμία απολύτως ενέργεια προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα του συνεταιρισμού και του μοναδικού χρηματοδότη τους, που είναι ο τηλεοπτικός μεταδότης Nova, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενδεικτικά η Super League θα μπορούσε να κάνει ασφαλιστικά μέτρα και να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να μην ισχύσει η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, όπως π.χ. έκαναν τα μέλη και ο συνεταιρισμός των ελεύθερων τηλεοπτικών σταθμών κατά του «Νόμου Παππά»... Αντιθέτως, όταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσιζε την αναβολή του πρωταθλήματος, κάποιοι πρόεδροι συνέχιζαν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να δυναμιτίζουν διαρκώς το κλίμα που είχε ως συνέπεια την αναβολή.
- Όπως προκύπτει από την πλευρά ανθρώπων του καναλιού υπάρχουν συγκεκριμένοι αμετανόητοι «παράγοντες» προσπαθούν ακόμα και σήμερα να δημιουργούν ανωμαλίες στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος, δηλαδή να αναβληθούν και να χαθούν και άλλες αγωνιστικές, εκτός των τριών που έχουν ήδη χαθεί, εξυπηρετώντας δικές τους μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
- Τέλος τα στελέχη της Nova επιβεβαίωναν ότι υπάρχουν ανοιχτές συζητήσεις με την διοίκηση της Super League έτσι ώστε να βρεθεί κάποια κοινή προσέγγιση για αυτό το μοναδικό σημείο τριβής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα