Μαντρώματα σε ξενοδοχεία και λοιπές προπονητικές αστειότητες

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Μαντρώματα σε ξενοδοχεία και λοιπές προπονητικές αστειότητες

bet365

Ο Χρήστος Κιούσης γράφει για το retiro που θυμήθηκε ο Στραματσόνι, τα αποδυτήρια που “χάθηκαν” και το ζοφερό μέλλον.

Βρίσκεται πάντα ο τρόπος από τον προπονητή του Παναθηναϊκού να θολώνει τα νερά και να πετάει την μπάλα στην κερκίδα, μετά από κάθε ανεπιτυχές αποτέλεσμα της ομάδας, που αυτός έχτισε. Μια έχουμε συσκέψεις κορυφής για να δούμε τι φταίει, λες και δεν φαίνεται τι είναι αυτό. Μια έχουμε δημόσιο άδειασμα των παικτών του, κίνηση αυτοκτονική για κάθε προπονητή και τέλος ανακαλύψαμε ότι, αν μαντρώσουμε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για αδιευκρίνιστο διάστημα σε ξενοδοχείο, αυτοί σύντομα θα πετάνε φωτιές μέσα στο γήπεδο.

Ο Μπεργκ για παράδειγμα αν κοιμηθεί χώρια από τη γυναίκα του και τα παιδιά του θα πλασάρει καλύτερα, ο Ιβάνοφ θα αποκτήσει επιτάχυνση και ο Μολέδο, που τόσο καιρό κρατάει μόνος του την πράσινη άμυνα, θα ξεπεράσει το ψιλοφυσιολογικό ντεφορμάρισμα, επειδή τον εμπνέουν τα ξενοδοχειακά λόμπι.

Να σας πω τι προβλέπω; Πηγαδάκια είτε σε κάποιο δωμάτιο, είτε στο σαλόνι με ξενερωμένους ψιθύρους, για το πως θα επιστρέψει ο Αντρέα στην όμορφη πατρίδα του. Δεν φαντάζομαι στον μπουφέ του πρωινού να συζητούν οι παίκτες για το πως θα στηρίξουν τον προπονητή τους. Ο μόνος που μπορεί ακόμα να σκέφτεται το καλό του Αντρέα, είναι ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στο αγγλοσαξονικό ταμπεραμέντο του, παρά στις περί ποδοσφαίρου γνώσεις του.

Τον εγκαταλείπουν ακόμα και οι “ειδικοί” που με έκριναν, γιατί δεν είχα λέει παρακολουθήσει την προετοιμασία της ομάδας. Δεν είχα δει τις φρέσκιες ιδέες για το άθλημα του αλενατόρε Αντρέα. Η φρέσκια ιδέα λοιπόν ήταν να τους μαντρώσει στο ξενοδοχείο. Κι ο Νικόλας ο Αλέφαντος το ίδιο φρέσκα θα σκεφτόταν.

Και μετά τον Στραματσόνι ποιός; Ξένος ή Έλληνας; Είδα σε φωτογραφίες ότι στο Κορωπί ο τοίχος γράφει “Παναθηναϊκός θα πει Μαχητική Ψυχή”, αλλά έλα που οι Κολομβιανοί, Αργεντίνοι, Άγγλοι, Βραζιλιάνοι, Βούλγαροι, Σουηδοί, Αφρικάνοι κλπ κλπ δεν ξέρουν ελληνικά να το διαβάσουν. Ε ο προπονητής τουλάχιστον πρέπει να μπορεί να το διαβάσει και να τον αγγίζει. Μετά θα πρέπει να πορευτεί με τους ικανούς και να στους στηρίξει μέχρι τέλους. Έπειτα θα πρέπει να ψάξει για ικανούς Έλληνες. Όσοι υπάρχουν είναι απαραίτητοι, γιατί για να ξαναγίνουμε Panathinaikos πρέπει πρώτα να γίνουμε Παναθηναϊκός.

Δε μας λείπει μόνο προπονητής κανονικός. Μας λείπουν και στελέχη στην ομάδα, αλλά και τεχνοκράτες ικανοί στο staff. Ούτε οι τραυματισμοί είναι τυχαίοι, ούτε οι μακρόχρονες αποθεραπείες, ούτε οι απείθαρχες συμπεριφορές και διαμαρτυρίες εντός γηπέδου, ούτε ακόμα και οι νομικές αστοχίες. Άρα δεν μπορεί να μη φταίει και ο διοικητικός ηγέτης. Η μεγαλύτερη ευθύνη του είναι ότι επιτρέπει κάτι αστειότητες τύπου retiro, αντί να δώσει τα κλειδιά σε κάποιον για τον οποίο ο Παναθηναϊκός θα σημαίνει καταξίωση κι όχι σκαλοπάτι στην καριέρα του.

Τελειώνοντας δυο λόγια για το ματς με τον Πανιώνιο. Ο Βιγιαφάνιες είναι ό,τι ποιοτικότερο διαθέτουμε κι έχει μαλλιάσει η γλώσσα η δική μου αλλά και του Μπεργκ, ότι ο Αργεντίνος δεν μπορεί να λείπει από την ενδεκάδα ποτέ. Πολλά καλά λόγια διάβασα και άκουσα για τον κήπερ Βλαχοδήμο. Έχασε αρκετές φάσεις στην αρχή κι αν ήταν πιο σοβαροί οι Νεοσμυρνιώτες θα είχαν βάλει 3 γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Αν όμως θέλουν να πορευτούν με αυτόν θα πρέπει να τον στηρίξουν, γιατί ειδικά το τέρμα θέλει παιχνίδια, ρυθμό και ενθάρρυνση.

Τέλος ο κόσμος. Η παρουσία στο Άμστερνταμ ήταν συγκλονιστική, το μόνο στοιχείο που θύμισε το ένδοξο παρελθόν. Τώρα στα δύσκολα πρέπει να μείνει κοντά στην ομάδα, γιατί μόνο αυτός τελικά εμπνέει σεβασμό και παραμένει το μόνο “πράσινο” μέγεθος που δε συρρικνώθηκε τα δύσκολα τελευταία χρόνια. Ό,τι κι αν γράφουν οι επαγγελματίες “ειδικοί”, ο κόσμος ξέρει τι βλέπει, δεν περιμένει να το διαβάσει. Τα ξαναλέμε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.