Η απίστευτη μείωση που αναγκάζει τους πάντες να αλλάξουν

Η απίστευτη μείωση που αναγκάζει τους πάντες να αλλάξουν

Η απίστευτη μείωση που αναγκάζει τους πάντες να αλλάξουν

Με τα έσοδα να έχουν μειωθεί κατά 84% και τα εισιτήρια κατά 48% η ανάγκη για αλλαγή στην Super League ήταν μεγάλη και γι' αυτό ζητήθηκε από τις συγκεκριμένες εταιρίες να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Εδώ και πολλά χρόνια όσοι γράφουμε για την Super League πάντα γίνεται αναφορά στο πέρσι που ήταν καλύτερο από το φέτος. Καλύτερο παντού, σε θέαμα, σε κόσμο στο γήπεδο, σε παίκτες σε όλα. Όλα αυτά ανάγκασαν τις ομάδες του Συνεταιρισμού να σκεφτούν πως πλέον η ώρα μηδέν έχει φτάσει και αν συνεχιστεί όλο αυτό, δεν απέχει πολύ από το να έρθει η καταστροφή.

Αρχικά μιλάμε για την οικονομική καταστροφή, καθώς σύμφωνα με τις δύο εταιρίες που εξέτασαν την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρό μας, η μείωσε σε έσοδα, αλλά και θεατές είναι απίστευτη. Συγκεκριμένα από το 2010 έως το 2016 τα έσοδα της Super League έχουν μειωθεί κατά 84%, ένα αδιανόητο ποσοστό που αν ίσχυε σε οποιαδήποτε επιχείρηση αυτή λογικά θα είχε βάλει λουκέτο.

Όσον αφορά τους θεατές (από το 2009-2016) και πάλι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα αλλά όχι τόσο όσο στα έσοδα, αλλά μια μείωση 48% δεν μπορείς να την πεις και μικρή. Καθόλου μικρή θα λέγαμε. Επίσης μείωση υπήρξε και στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, η οποία έφτασε το 13%, πολύ μικρότερο ποσοστό από τα δύο προηγούμενα. Συνολικά και πάντα με τις δύο εταιρίες υπήρξε και πτώση στο ενδιαφέρον του πρωταθλήματος, από την στιγμή που δεν είχε κάποιο ενδιαφέρον με τον πρωταθλητή να βγαίνει από νωρίς.

Η Ευρώπη που... ζει τις ομάδες

Άξιο αναφοράς είναι πως οι δύο οίκοι επισήμαναν πως τα έσοδα στην χώρα μας προέρχονται κατά 27% από τις διοργανώσεις της UEFA, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τα πιο δυνατά πρωταθλήματα που τα έσοδά τους έχουν να κάνουν με τις χορηγίες, την εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος, αλλά και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων, υπήρξε διαπίστωση πως το 80% των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη διεξάγεται από 12 έως 16 ομάδες, ενώ για τον κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο, οι φίλοι του ποδοσφαίρου που παρακολουθούν αγώνες στην χώρα μας είναι κατά 27% λιγότεροι από τα άλλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη που διεξάγονται επίσης με 16 ομάδες. Τέλος σημαντικό ήταν και αυτό που ειπώθηκε για τα πλέι οφ, καθώς στις περισσότερες χώρες που υπάρχουν γίνεται και η ανάδειξη του πρωταθλητή. 

Best of internet