Αυτοί δεν ήταν και δεν είναι αρεστοί στο σύστημα…

Αυτοί δεν ήταν και δεν είναι αρεστοί στο σύστημα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου στέκεται στους «περίεργους» του χώρου των παραγόντων που προσπαθούν να απαξιώσουν τη νέα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ στέκεται και στους Τριτσώνη και Κουκουλάκη που δεν ήταν ποτέ αρεστοί στο σύστημα.

Έχει πλέον σχηματιστεί αυτή η νέα κατάσταση, με την οποία θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της… περίφημης SuperLeague! Τι μας φέρνει αυτή η νέα πραγματικότητα με μία πρώτη ματιά;

Στη διοίκηση της ΕΠΟ βρίσκονται άφθαρτα στελέχη και όχι άνθρωποι που εμπλέκονται σε δεκάδες βρώμικες υποθέσεις. (Φυσικά κάποιοι από αυτούς είναι άπειροι στο χώρο του ποδοσφαίρου).

Στην ΚΕΔ έγινε προσπάθεια να αναλάβει ένας από τους πλέον καθαρούς ανθρώπους του χώρου ( ο Μπίκας) και μετά από τις γνωστές επιθέσεις, την σκυτάλη πήραν οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης. Δύο από τους πρώην διεθνείς διαιτητές, που όπως ΟΛΟΙ έχουν κάνει φοβερά λάθη στην καριέρα τους, αλλά στα τελευταία πιο βρώμικα χρόνια έφυγαν κυνηγημένοι από το σύστημα που διέλυσε τα πάντα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από εκεί και πέρα, είτε κρυφά, είτε φανερά, οι «περίεργοι» του χώρου των παραγόντων (μόνο σε αυτούς αναφέρομαι) προσπαθούν να απαξιώσουν κάθε τι που σχετίζεται με τη νέα κατάσταση! Είναι οι άνθρωποι (παράγοντες) που έχουν κάνει τόσες και τόσες λαμογιές και πλέον λένε ότι… «έχουμε μέρα», αλλά επειδή έχουν χάσει κάθε είδους αξιοπιστίας, είσαι σίγουρος ότι αν κοιτάξεις έξω, θα έχουμε φθάσει στα μεσάνυχτα!

Προσοχή τώρα! Ο Κουτσοκούμνης έχει κάνει πολλά λάθη τις τελευταίες ημέρες, έχουν αποδειχθεί αδυναμίες στις κινήσεις του, αλλά… ειδικά από τον χώρο των παραγόντων ποιος τολμάει να τον κρίνει; Ποιος από όλους αυτούς που είτε λίγο-είτε πολύ έβαλαν το χέρι τους για να ξεφτιλιστούμε παγκοσμίως, τολμάει να κάνει κριτική και να ζητάει άμεσες λύσεις;

Δηλαδή συγνώμη… Αυτοί οι τύποι (οι παράγοντες κάθε είδους) που εδώ και εφτά-οκτώ-δέκα-δώδεκα χρόνια διέλυσαν τα πάντα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, περιμένουν από τον Κουτσοκούμνη να τα φτιάξει (σε μεγάλο ή μικρό ποσοστό) μέσα σε εφτά-οκτώ ημέρες;

Έφθασαν σε σημείο (αυτοί οι ίδιοι) τη μία να «φωνάζουν» για μία πιθανή επανέναρξη του πρωταθλήματος και την άλλη να ξεφωνίζουν την απόφαση για περεταίρω αναβολή! (Φοβερά πράγματα…).

Ο οποίος Κύπριος με το που ήρθε εδώ πήγε κατευθείαν στον Μπίκα (τον πλέον καθαρό) κάτι που αποδείχθηκε και από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των βρώμικων του χώρου μας. Αυτό δεν δείχνει κάτι για τις προθέσεις του;

Οι ουδέτεροι και ο Τύπος καλά κάνουν και έχουν απαιτήσεις από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ. Καλά κάνουν και πιέζουν. Ειδικά οι κριτικές με επιχειρήματα είναι απαραίτητες…

Όσοι όμως από τους «περίεργους» του ποδοσφαίρου μας και ειδικά από τον χώρο των παραγόντων (πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, νυν παράγοντες ομάδων, υποψήφιοι πρόεδροι περίεργων παρατάξεων και άλλοι) που προσπαθούν να απαξιώσουν ΚΑΘΕ προσπάθεια για κάθαρση, το ΜΟΝΟ που πετυχαίνουν τελικά είναι να κάνουν τα νέα στελέχη πιο συμπαθή στα μάτια των απλών φιλάθλων!

Αναφορικά με τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη δεν υπάρχουν… πολλές αλήθειες. Μία είναι η αλήθεια και είναι πολύ ξεκάθαρη για όσους ασχολούνται.

Ο 39χρονος Αθηναίος Τριτσώνης ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία το 2007-2008. Την «πράσινη» χρονιά 2009-2010 αναδείχθηκε και προωθήθηκε! Τότε έγινε ΚΑΙ διεθνής!

Μετά είχε (όπως όλοι) κακές και καλές διαιτησίες, μέχρι που έκανε το απίστευτο λάθος στον τελικό κυπέλλου του 2013, όταν ο Μανιάτης έβγαλε την μπάλα από την εστία σαν τον Σαφράνοβιτς και αυτός ως επιπρόσθετος βοηθός δεν είδε τίποτα!

Εγώ που πιστεύω ότι το ένα λάθος δεν δείχνει πρόθεση (το έχω γράψει 120 φορές) βλέπω και άλλα πράγματα.

Βλέπω δηλαδή ότι σε μία καριέρα εννιά χρόνων στη SuperLeague, από τα οποία στα οκτώ η ΚΕΔ εξυπηρετούσε συνήθως κόκκινους σκοπούς (ειδικά από το 2011 και μετά) ο Τριτσώνης έπαιξε 114 ματς, αλλά ΜΟΝΟ σε εφτά παιχνίδια του Ολυμπιακού και μόλις σε ένα ντέρμπι!

Δεν τον ήθελαν! Και φυσικά πέρυσι τον «τελείωσαν», αφού τον έβγαλαν από τον πίνακα των διεθνών!

Για όλα αυτά τον θεωρούσα καθαρό (και το έγραψα πολλές φορές σε κόντρα με τις απόψεις φιλάθλων) παρά τη μία φάση που τον σημάδεψε. Για εμένα τα εννιά χρόνια καριέρας όπου η «περίεργη» ΚΕΔ ΔΕΝ τον έβαζε στον Ολυμπιακό, αλλά και ο τρόπος που φαγώθηκε πέρυσι, από την πιο… περίεργη ΚΕΔ όλων των εποχών, είναι πολύ πιο σημαντικά από τη μία φάση.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί εδώ που φθάσαμε, ψάχνουμε τους τίμιους με το κιάλι. Ψάχνουμε (εμείς, όχι όλοι) αυτούς που δεν ήταν στο σύστημα, αυτούς που δεν «έσκυψαν», αυτούς που κυνηγήθηκαν επειδή δεν «άκουγαν».

Για εμένα (που ξέρω, παρακολουθώ τις λεπτομέρειες και ψάχνω) ο Τριτσώνης ήταν καθαρός, παρά τη φάση του Μανιάτη. Τι θα κάνει από εδώ και πέρα δεν ξέρω…

Ελπίζω να αποδείξει εκ νέου την καθαρότητά του τώρα που ανέλαβε την ΚΕΔ. Για κανένα δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά έδωσα αρκετά στοιχεία που νομίζω ότι βοηθούν προς μία κατεύθυνση.

Αλάνθαστος διαιτητής ΔΕΝ υπάρχει. Τους τίμιους και τους καθαρούς ψάχνουμε. Αυτοί που πήραν πολλά μεροκάματα από το σύστημα και ήταν πάντα μέσα ή δίπλα στα κόκκινα παιχνίδια, δεν μας έπεισαν ποτέ για τις προθέσεις τους… Να ξαναγράψουμε τα ονόματα; Το έχουμε κάνει 50 φορές. Είναι σε γενικές γραμμές όλοι αυτοί που τώρα βλέπουν απέξω… (Τι σύμπτωση…)

Και για τον Κουκουλάκη τα ίδια (πάνω-κάτω) ισχύουν. Όλοι όσοι ασχολούνται με το χώρο γνωρίζουν, ότι ΚΑΙ αυτός εδώ και χρόνια ΔΕΝ ήταν αρεστός στο σύστημα. Δώδεκα χρόνια έπαιξε στη πρώτη κατηγορία, είχε 133 παιχνίδια, παρολ’ αυτά οι «κόκκινες» ΚΕΔ (ειδικά από το 2011 και μετά) τον επέλεξαν για ματς του Ολυμπιακού, μόλις εφτά φορές! Προσέξτε! Εφτά φορές σε 12 χρόνια! Τα τελευταία πολύ-πολύ βρωμερά χρόνια οι επιλογές ήταν απειροελάχιστες…

Και πέρυσι τον σταμάτησαν από διεθνή, τον έκοψαν και από τους πίνακες για να παίζουν οι Δημητρόπουλοι, οι Παππάδες και οι Μήτσιοι με τους Μάνταλους και τους Αρετόπουλους. Που ξέρετε πόσο συχνά έπαιζαν τον Ολυμπιακό, ειδικά στα πιο κρίσιμα παιχνίδια…

Αυτά είναι γεγονότα. Όλα (όπως πάντα) με στοιχεία! Ξέρω βέβαια ότι πολλοί θα διαφωνήσουν...

Ξαναγράφω… Έχουν κάνει φοβερά και τρομερά λάθη κατά όλων! (Όπως και ο Κάκος δηλαδή). Αυτούς (Κάκος, Τριτσώνη, Κουκουλάκη) τους «έλεγες»… κακούς, ανάποδους, τρελούς, λαθέρ και πολλά άλλα. Άτιμοι όμως, λαμόγια και εξαρτώμενοι (ειδικά από το γνωστό βρωμερό σύστημα) ΔΕΝ ήταν.

Τι θα κάνουν τώρα δεν ξέρω; Ξέρω όμως ότι για τις θέσεις αυτές στην ΚΕΔ, ψάχναμε καθαρούς και όχι εξαρτώμενους από το σύστημα.


Ελπίζω στο μέλλον να μην ξεφτιλιστώ επειδή τώρα έγραψα όσα έγραψα. Γιατί… προσέξτε. Υπήρχαν ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για το κύπελλο που και ο Κουκουλάκης και ο Τριτσώνης εκτέθηκαν! Ο πρώτος το 2009 όπου άφησε τον ΠΑΟΚ με εννιά και αν είχε λίγο ακόμη χρόνο θα τον άφηνε με έξι και ο δεύτερος το 2011 στο 1-1 με τον Βιερϊνια, όταν στο 7΄ του αγώνα δέχθηκε αντικείμενο ο βοηθός του που σωριάστηκε κάτω και αυτός του έλεγε… «σήκω-σήκω».

Παρολ’ αυτά, γράφω ότι γράφω γιατί η καριέρα κρίνεται απ’ όλα τα χρόνια και όχι απ’ ότι έκαναν στον ΠΑΟΚ μία-δύο ή τρεις φορές…

Ελπίζω οι δύο με όποιον άλλο τους στελεχώσει να αντέξουν, να αποδείξουν ότι είναι καθαροί, να παραμείνουν ψύχραιμοι και φυσικά να εξακολουθούν να μην είναι αρεστοί στο σύστημα και από αυτή τη θέση…

* Ο Χέντβιγκες Μαντούρο είναι ο… 20ος (περίπου) ποδοσφαιριστής που έπαιξε στην Ελλάδα και αφού έφυγε λέει αυτά, τα ίδια τα γνωστά, που ξέρουμε και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι για το ποδόσφαιρό μας και τον Ολυμπιακό! Πλέον δεν μας εκπλήσσει τίποτα από τέτοιου είδους δηλώσεις… Αυτό που διασκεδάζει (πλέον) είναι αυτός ο… ίδιος τρόπος που γίνεται προσπάθεια να απαξιωθεί κάθε ένας από αυτούς που κάνουν τέτοιου είδους δηλώσεις! Δηλαδή τι λόγο έχουν όλοι αυτοί οι δεκάδες παίκτες που καταγγέλλουν πράγματα, να πουν ψέματα; Από την άλλη… λένε κάτι που δεν λέμε και όλοι οι άλλοι κάθε μέρα, κάθε ώρα και λεπτό;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.