Ο Μίγγος για Εθνική Νέων, Στραματσόνι και... Ινιέστα!

Gazzetta team
Ο Μίγγος για Εθνική Νέων, Στραματσόνι και... Ινιέστα!

bet365

Λίγες μέρες μετά την πρόκριση της Εθνικής Νέων στην Elite Round, ο Θοδωρής Μίγγος μίλησε για την πρόκριση, τον Στραματσόνι, αλλά και το πρότυπό του, τον Ινιέστα!

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα youngtalents.gr:

Ήταν εύκολο ή δύσκολο το έργο της Εθνικής Νέων να προκριθεί στην Elite Round;

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Είχαμε δύσκολη αποστολή στην Ουαλία αλλά τα καταφέραμε».

Τι πήγε στραβά με την Αγγλία και χάλασε λίγο η εικόνα στο τέλος;

«Δεν πήγε κάτι στραβά αλλά και η Αγγλία είχε πολύ καλή ομάδα. Προσπαθήσαμε να παίξουμε όπως τα άλλα παιχνίδια αλλά μας στοίχισε η κούραση που είχαμε από τα προηγούμενα ματς. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, από μια στημένη φάση και ένα πέναλτι της Αγγλίας».

Τώρα υπάρχει μπροστά η κλήρωση στη Νιόν στις 13 Δεκεμβρίου. 28 ομάδες, 7 όμιλοι προκρίνονται μόνο οι πρώτοι από τη συγκεκριμένη προκριματική φάση του Euro. Μπορούμε;

«Και βέβαια μπορούμε δεν είναι τίποτα ακατόρθωτο. Θα δουλέψουμε όλο αυτό το διάστημα στις ομάδες μας ατομικά ο καθένας και όταν θα μαζευτούμε θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τις εντολές του κόουτς μας. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Βλέπουμε ότι είστε μια παρέα στη Νέων. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι δέσατε σαν χαρακτήρες;

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα περισσότερα παιδιά ήμασταν μαζί από την Κ16, Κ17 και γνωριζόμαστε καλά. Επίσης, ταιριάζουν και οι χαρακτήρες μας».

Ποια η συμβολή του Γιάννη Γκούμα στην πορεία αυτής της ομάδας;

«Και ο κ. Γιάννης Γκούμας και ο βοηθός του κ Σπύρος Λιβαθηνός μας βοηθάνε πάρα πολύ. Μας συμβουλεύουν συνεχώς τι να κάνουμε μέσα στο γήπεδο κι αυτό φαίνεται».

Εσείς ως παίκτες ποιον στόχο έχετε θέσει; Στις ιδιωτικές σας συζητήσεις τι στόχο θέτετε στην πορεία σας στο Euro;

«Θέλουμε να πάμε μέχρι τα τελικά και γιατί όχι στον τελικό. Βλέπουμε ένα-ένα τα παιχνίδια και έχουμε πίστη ότι θα φτάσουμε ψηλά».

Να πάμε λίγο σε εσένα, ο Γκούμας μας είχε πει ότι σ’ αυτήν την ομάδα υπάρχουν παίκτες που αν προσεχθούν μπορούν να αφήσουν εποχή. Συμπεριέλαβε και εσένα σ’ αυτήν τη λίστα. Καταρχήν, αυτήν τη στιγμή προπονείσαι με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, αισθάνεσαι περισσότερο παίκτης της πρώτης ομάδας ή της Κ20;

«Και των δύο. Δεν υπάρχει διαχωρισμός. Αν με θέλει η Κ20 τότε παίζω γι’ αυτήν, αν με θέλει η πρώτη ομάδα πάω εκεί, αλλά εγώ πιστεύω ότι έχω ωριμάσει και είμαι ένας παίκτης της πρώτης ομάδας».

Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει με την ίδια άνεση 6αρι και 8άρι, ενώ εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχεις μεγάλη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Θέλω να μου πεις εσύ ποιο πιστεύεις ότι είναι το βασικό προσόν σου και που υστερείς;

«Το βασικό προσόν μου είναι σίγουρα η πάσα. Αντιθέτως πρέπει να δουλέψω λίγο την ταχύτητά μου».

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου πρότυπο εντός κι εκτός Ελλάδας;

«Από το εξωτερικό θαυμάζω τον Ινιέστα κι από Έλληνες τον Μπασινά».

Εσύ προσωπικά που έχεις βάλει τον πήχη για φέτος; Με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν;

«Θέλω να έχω καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Αυτό φυσικά θα γίνει σιγά σιγά, με προσωπική δουλειά και πάντα με τη βοήθεια των προπονητών μου από την Κ20 για να γίνω ένας έτοιμος παίκτης. Είναι σημαντική η βοήθεια του κ. Σαμαρά σ’ αυτήν την προσπάθεια που κάνω. Θέλω πρώτα να καθιερωθώ και μετά να παίρνω σιγά σιγα χρόνο συμμετοχής στους αγώνες».

Βλέπουμε ελάχιστους Έλληνες στην πρώτη ομάδα από τη στιγμή που ήρθε στον Παναθηναϊκό ο Στραματσόνι, εσένα, ως νέο παίκτη σε τρομάζει αυτό;

«Δεν με τρομάζει καθόλου. Ο κ. Στραματσόνι είναι ένας πολύ καλός προπονητής και βλέπω ότι όποιος δουλεύει θα ανταμειφθεί από αυτόν. Αυτό διακρίνω εγώ».

Η φετινή Κ20 του Παναθηναϊκού έχει καλό υλικό. Μετά από εσένα, ποιους άλλους θεωρείς έτοιμους για την πρώτη ομάδα;

«Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ. Αυτό το ξέρουν μόνο οι προπονητές του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν σίγουρα πολλοί που ξεχωρίζουν αλλά δεν μπορώ να πω. Μπορεί να αναφέρω εγώ μερικά ονόματα τώρα και να βγουν άλλα. Αυτά τα καθορίζουν οι προπονητές του Παναθηναϊκού. Εγώ μπορώ να πω απλά ότι υπάρχει ταλέντο στην Κ20».

Τα δύο τελευταία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν πήγαν καλά. Εσύ έπαιξες με την Κ20, αλλά τώρα είσαι στην α΄ ομάδα, πως είναι το κλίμα στον Παναθηναϊκό;

«Ήταν σίγουρα άσχημο που έχασε και η Κ20 και η πρώτη ομάδα στα ντέρμπι, αλλά δουλεύουμε πολύ καθημερινά και πλέον το έχουμε αφήσει πίσω μας. Μέσα από τη δουλειά θα επανέλθουμε στις επιτυχίες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα