Φυτανίδης: «Ο Ατρόμητος θα βελτιώνεται συνεχώς»

Φυτανίδης: «Ο Ατρόμητος θα βελτιώνεται συνεχώς»

Ο Σωκράτης Φυτανίδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την Εθνική, τον Γιώργο Κορακάκη, όπως και για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φυτανίδης: «Ο Ατρόμητος θα βελτιώνεται συνεχώς»

Ο κεντρικός αμυντικός του Ατρόμητου στην εκμπομπή «Πρώτη Σελίδα» και μίλησε για την καριέρα του, τον Ατρόμητο και την Εθνική.

Για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στην Εθνική: «Αυτό είναι κάτι που επιλέγει ο εκάστοτε προπονητής. Αυτός είναι ο άνθρωπος που κάνει τις κλήσεις. Στη θέση που παίζω υπάρχουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, όμως προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο τρόπο».

Για την εικόνα της Εθνικής το τελευταίο διάστημα: «Είμαστε μία ομάδα σκληρή, που έχει σωστές αποστάσεις στο γήπεδο και παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Θεωρώ πως έχει έρθει η στιγμή να επιστρέψει η Εθνική στο καλό αγωνιστικό πρόσωπο που είχε πριν κάποια χρόνια. Κρίσιμο το μας της Κυριακής με τη Βοσνία».

Για τις προτάσεις από το εξωτερικό, τις οποίες και έχει αρνηθεί: «Μέχρι στιγμής υπήρξαν πολλές προτάσεις αλλά δεν ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες. Ξέρετε πως έχω οικογένεια, η οποία είναι πολύ σημαντική για εμένα και είναι ένα κομμάτι το οποίο πρέπει να το συνδυάζεις όταν θες να πας στο εξωτερικό. Παίζω στον Ατρόμητο, μια ανταγωνιστική ομάδα και το μέλλον θα δείξει τι θα γίνει με το εξωτερικό».

Όσο για το πώς εξηγεί την πορεία του Ατρόμητου με τον Γιώργο Κορακάκη στον πάγκο; «Σίγουρα ο κύριος Κορακάκης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, αφού την έχει υπηρετήσει και σαν ποδοσφαιριστής. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Γι’ αυτό ήταν εύκολη η προσαρμογή του, αφού ήταν στην Κ20. Έχει προσθέσει στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας με αποτέλεσμα να βελτιωθούμε».

Για την εξέλιξη του αγώνα με την ΑΕΚ: «Ήταν ένα παιχνίδι περίεργο γιατί βρεθήκαμε πολύ νωρίς στο σκορ, με αποτέλεσμα να μας δημιουργήσει πολύ μεγάλη πίεση. Βάσει ευκαιριών θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αλλά και να χάσουμε. Κρατάμε την πίστη που δείξαμε για το βαθμό και χτίζουμε πάνω σε αυτό. Οι ομάδες χτίζουν τον χαρακτήρα τους απέναντι σε μεγάλες ομάδες όπως είναι η ΑΕΚ. Ο Ατρόμητος θα βελτιώνεται συνεχώς».

Κληθείς να σχολιάσει τα αρνητικά γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε: «Ρωτάτε πως αντέχουμε εμείς βλέποντας όλα αυτά τα αρνητικά στο χώρο μας. Απαντώ αντιστρέφοντας το ερώτημα, εσείς (ΜΜΕ) πως αντέχετε να σχολιάζετε όλα αυτά τα αρνητικά που συμβαίνουν; Είναι φανερό ότι κανείς που αγαπά το ποδόσφαιρο δεν του αρέσουν όσα συμβαίνουν. Πρέπει να ασχολούμαστε με τον πρωταγωνιστή, ο οποίος είναι ο ποδοσφαιριστής. Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας, η οποία έχει εδώ και πολλά χρόνια πολλά ανεπίλυτα προβλήματα», ολοκλήρωσε.

Best of internet