Τα μεγάλα «διπλά» του Παναθηναϊκού στο Φάληρο (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τα μεγάλα «διπλά» του Παναθηναϊκού στο Φάληρο (vids)

bet365

Το gazzetta.gr θυμάται στιγμές που ο Παναθηναϊκός έφυγε θριαμβευτής από το Φάληρο σε ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό, την τελευταία 25ετία.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν κάνει σέντρα σε λίγες ώρες στο «Γ.Καραϊσκάκης» για τον πρώτο γύρο της φετινής Σούπερ Λιγκ στη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος και το gazzetta.gr θυμάται παιχνίδια που οι «πράσινοι» πέρασαν με νίκη από την έδρα του «αιωνίου» αντιπάλου.

Σεζόν 1989-1990, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-4

Την 25η Φεβρουαρίου του 1990, το «τριφύλλι» φεύγει από το Φάληρο με τους τρεις βαθμούς με σκόρερ τους Καλιτζάκη, Μαραγκό, Αντωνίου και Σαμαρά και με τον Αποστολάκη να σκοράρει εις βάρος του Παναθηναϊκού με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν τρεις φορές πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν ισάριθμες φορές, όμως οι «πράσινοι» με γκολ στο 90' πήραν τη μεγάλη νίκη.

Σεζόν 1995-1996, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-2

Ένα από τα παιχνίδια που οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν θα ξεχάσουν, με τον Καπουράνη να γίνεται σύνθημα και να σκοράρει στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης στο «Γ.Καραϊσκάκης» για το τελικό 2-1. Ο Μπορέλι είχε βάλει μπροστά τους φιλοξενούμενους, ο Καραπιάλης είχε ισοφαρίσει προσωρινά...

Σεζόν 2006-2007, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-1

Έπειτα από αρκετά χρόνια ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να πάρει νέο «διπλό» στην έδρα του «αιώνιου εχθρού», ξανά με γκολ στα τελευταία λεπτά! Αυτή τη φορά ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που στο 88ο λεπτό από ασίστ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη «εκτέλεσε» τον Νικοπολίδη για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα εκείνου του ντέρμπι, την 4η Μαρτίου του 2007.

Σεζόν 2007-2008, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

Δεν είναι νίκη Παναθηναϊκού, αλλά με τέτοια εμφάνιση δεν έχει ξεχαστεί αυτή η ισοπαλία. Με σκόρερ τον Νταμ Εντόι, σ' ένα ματς που θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί με πράσινο θρίαμβο, το «τριφύλλι» κατάφερε... μόνο του, να μείνει στην ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό. Λίγες μέρες αργότερα, για το Κύπελλο, «έσβησαν τα φώτα» και ήρθε νίκη των «ερυθρολεύκων» με σκορ 4-0...

Σεζόν 2013-2014, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-3

Η μεγάλη βραδιά της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου. Του Παναθηναϊκού που ολοκλήρωσε εκείνη τη σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και πέρασε με το εμφατικό 3-0 από το «Γ.Καραϊσκάκης», χάρη σε τέρματα των Πράνιτς, Μπεργκ και Αμπέντ. Με τον Τσόρι ν' αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι απέναντι στον νυν συμπαίκτη του, Στέφανο Καπίνο και τους «πράσινους» να γιορτάζουν την επιτυχία, σε μια περίοδο που κόντρα σε όλους και σε όλα έκαναν άλματα προόδου, τα οποία όμως δεν είχαν συνέχεια τις επόμενες σεζόν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα