Το ξεκίνημα, οι Λεάλι-Ρέτσος κι ένα Χ επί Ντέταρι!

Το ξεκίνημα, οι Λεάλι-Ρέτσος κι ένα Χ επί Ντέταρι!

Το ξεκίνημα, οι Λεάλι-Ρέτσος κι ένα Χ επί Ντέταρι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει στο blog του στο gazzetta το ματς του Ολυμπιακού στην Αστάνα μέσα από τη δική του σκοπιά.

Μπορεί να φανεί υπερβολή, αλλά θεωρώ ότι αν ο Ολυμπιακός πάρει αποτέλεσμα σήμερα το βράδυ στο Καζακστάν θα έχει κάνει μία πραγματικά μεγάλη επιτυχία.

Ας δούμε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς έξι-εφτά μονάδες της ενδεκάδας του κι έτσι θα χάσει τη χημεία της η ομάδα, ότι έχει ένα αντίπαλο εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητο στο σπίτι του (έχει σε 14 ματς μόλις μία ήττα, από τη Βιγιαρεάλ, τον Αύγουστο του 2014) κι ότι τέλος πάντων οι ελληνικές ομάδες που πάνε τα τελευταία χρόνια σε τέτοιους…τόπους όχι δεν κερδίζουν, αλλά ούτε γκολ δεν βάζουν! Να θυμίσω ότι στο Αζερμπαϊτζάν ο ΠΑΟΚ κι ο Παναθηναϊκός έφεραν πέρσι 0-0 με την Γκαμπάλα από την οποία κι αποκλείστηκαν, ενώ ο ΠΑΟΚ τις προάλλες πήγε κι έχασε 0-2 από την Γκαραμπάγκ…

Η Αστάνα 100% θα κοιτάξει να ανοίξει το σκορ στα πρώτα 10-20 λεπτά. Αυτό έχει άλλωστε κάνει στα έξι από τα 13 εντός έδρας παιχνίδια της, με αποτέλεσμα τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, με Μπενφίκα και Σέλτικ…Ο δε Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι του μακριά από το Καραϊσκάκη είναι φέτος πραγματικά αγνώριστος στα πρώτα λεπτά-μίνιμουμ που δίνει είναι ένα φάουλ κι ένα κόρνερ στα πρώτα δύο λεπτά! Αν δεν το αλλάξει, με κάποιο τρόπο, αυτό σήμερα, θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

Από εκεί και πέρα οι Καζάκοι προσπαθούν να ξανακτυπήσουν στο τέλος του α΄ ημιχρόνου κι αν δεν τους κάτσει το ματς τα παίζουν όλα για όλα στα τελευταία λεπτά με φουλ επίθεση σε ματς που μπορεί να γίνουν ρώσικη ρουλέτα. Π.χ. το 4-3 με την Ελσίνκι (3-3 οι Φιλανδοί στο 86’ και νίκη της Αστάνα στις καθυστερήσεις) και το 2-2 με τη Γαλατά, την οποία ισοφάρισαν με δύο αυτογκόλ, παρότι στο 86’ είχαν προηγηθεί οι Τούρκοι κι αυτοί με αυτογκόλ!

Ο Ολυμπιακός σίγουρα περιμένει απόψε (αν συνεχιστεί το ροτέϊσον στη θέση του γκολκίπερ) ένα πολύ καλύτερο Λεάλι από αυτόν που εμφανίζεται στα τελευταία παιχνίδια, με τα…γκολ-δώρα σε Κύπριους και Καζάκους κι ακόμη και στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά να του φεύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια σε ανώδυνο σουτ και μετά να κάνει και πέναλτι-άσχετα ο αντίπαλος φορ ήταν σε καταφανή θέση οφσάϊντ, το λάθος δεν παραγράφεται. Μακάρι να δούμε τον Ιταλό, όπως στο παρθενικό του παιχνίδι, στην Ελβετία και να βοηθήσει και ψηλά, αφού η Αστάνα παίζει πολύ στον αέρα και ο απών Ντα Κόστα είναι αμυντικά ο μακράν καλύτερος κεφαλοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο δε Ρομαό, που παίρνει τη θέση του Μιλιβόγεβιτς, μειονεκτεί φανερά στην εναέρια ικανότητα έναντι του Σέρβου.

Μακάρι κι ο νεαρός Ρέτσος να έχει πάρει το μάθημα του και να εμφανιστεί σήμερα πιο προσεκτικός. Από ταλέντο άλλο πράγμα ο μικρός, με απίστευτη τεχνική για αμυντικός και φοβερή ικανότητα να βγαίνει μπροστά και είτε να κατεβάζει την μπάλα, είτε να απειλεί ο ίδιος με πάσα η, σουτ η, κεφαλιά (!), όμως οι τοποθετήσεις του αμυντικά χωλαίνουν. Χάνει εύκολα τον παίκτη του στην περιοχή στις σέντρες από τα πλάγια και αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Όπως και το ότι επειδή ακριβώς ξέρει μπάλα, κάνει το κάτι παραπάνω και εκεί συνήθως ο κάθε αμυντικός την πατάει, όχι μόνο ο άπειρος.

Και μακάρι κι οι παίκτες που έχουν να παίξουν πάρα πολύ καιρό να μην επηρεαστούν απόψε και δη σε αυτές τις δύσκολες γηπεδικές συνθήκες. Ας μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε, ότι αν δεν υπήρχε το ματσάκι Κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης, ο Ομάρ θα είχε αυτή την στιγμή στα πόδια του ένα ημίχρονο εδώ κι έξι μήνες, ο Μπουχαλάκης ένα…15λεπτο εδώ και τρεις μήνες κι ο Ρομαό ένα…πεντάλεπτο εδώ και μισό χρόνο!...

Oι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Αστάνα - Ολυμπιακός.

Και δεν ξέρω και τι θα γίνει με αυτό το απίστευτο πράγμα που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό στους εκτός έδρας αγώνες του στην Ευρώπη. Μιλάμε ότι το Χ είναι σαν να μην υπάρχει! Εδώ και 10 ολόκληρα χρόνια, και δεν κάνω πλάκα, οι ερυθρόλευκοι έχουν φέρει δύο ισοπαλίες σε ένα σύνολο 42 αγώνων τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μακριά από το Καραϊσκάκη!!!

Από το 1-1 στη Ρώμη με τη Ρόμα στις 31 Οκτωβρίου του 2006, όταν ακόμη στον πάγκο ήταν ο Σόλιντ, ο Ολυμπιακός έχει μία ισοπαλία στις 24 Νοεμβρίου του 2009 με την ΑΖ Άλκμααρ 0-0 στην Ολλανδία, επί…Ζίκο, και άλλη μία στις 23 Οκτωβρίου του 2013 με την Μπενφίκα 1-1 στην Πορτογαλία, επί Μίτσελ!!! Επαναλαμβάνω σε 42 αγώνες εκτός έδρας στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός έχει δύο ισοπαλίες εδώ και μία δεκαετία, με 15 διπλά και 25 ήττες. Φαντάζομαι δε ότι προσέξατε ότι όλες οι ισοπαλίες ήταν σε αγώνες Τσάμπιονς λιγκ.

Από πότε έχει να φέρει ο Ολυμπιακός ισοπαλία εκτός έδρας στην Ευρώπη σε άλλη διοργάνωση; Από το 1989 (!), ένα 0-0 στη Γαλλία με την Οσέρ, επί Ντέταρι. Πάμε 27 χρόνια πίσω…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.