Θέλει και πρέπει να διορθώσει το λάθος του

Θέλει και πρέπει να διορθώσει το λάθος του

bet365

Το 160ο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στα κύπελλα Ευρώπης, απόψε το βράδυ (22.05) απέναντι στην Καραμπάχ, έχει τη δική του αξία και σημασία, όσο κι αν δεν ενθουσιάζει το όνομα του αντιπάλου.

Ο «Δικέφαλος» τρεις εβδομάδες πριν στο Μπακού κλώτσησε την ευκαιρία, να γίνει η ομάδα που μαζί με τη Φιορεντίνα θα ήταν με το ενάμιση πόδι στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η ήττα στο «Τόφικ Μπαχράμοφ» με 2-0 από την Καραμπάχ, έβαλε σε περιπέτειες την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς και το κυριότερο, έβαλε τους Αζέρους για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η ήττα και το σκορ (ειδικά το δεύτερο γκολ στο 87’) δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, όμως όλα εξαρτώνται από τον ΠΑΟΚ, όπως ξεκαθάρισε ο Βλάνταν Ίβιτς στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης και παραδέχθηκε κι ο Λέο Μάτος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με δύο εντός έδρας παιχνίδια τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές ξέρει ότι έχει το πάνω χέρι, όμως η Τούμπα ελάχιστες χαρές έχει δώσει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα και στον κόσμο της. Άλλωστε, η ισοπαλία απόψε δε θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα για τον «Δικέφαλο», που θα πρέπει να πάει για έναν ακόμη «τελικό» στο Αρτέμιο Φράνκι κόντρα στη Φιορεντίνα την 5η αγωνιστική.

Η επιστροφή Τζαβέλλα

Ο Βλάνταν Ίβιτς όπως είπε την Τετάρτη δεν έχει καταλήξει σε 1-2 θέσεις για το αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ. Η επιστροφή του Γιώργου Τζαβέλλα στο αρχικό σχήμα μοιάζει δεδομένη, αυτό που αποτελεί το ένα ερωτηματικό είναι ποιος εκ των Μαλεζά ή Κρέσπο θα παίξει δίπλα του στο κέντρο άμυνας του «Δικεφάλου».

Ο τραυματισμός του Τζάλμα Κάμπος ίσως φέρει τον Φακούντο Περέιρα από το ξεκίνημα στην ενδεκάδα. Ο Αργεντινός μπορεί να παίξει στα πλάγια στο 4-3-3, άλλωστε εκεί τον δοκίμασε ο Ίβιτς στον αγώνα κυπέλλου με τη Λάρισα, όπου βρήκε δίχτυα. Μπορεί λοιπόν, απόψε να δούμε Ροντρίγκες – Αθανασιάδη – Περέιρα στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Μπορεί να δούμε όμως και τον Γιάννη Μυστακίδη, που θεωρητικά είναι το back up των Κάμπος και Ροντρίγκες στα άκρα, μια λογική επιλογή από τον Σέρβο προπονητή.

Πριμ 5% στην Sportingbet για την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής στο Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Καραμπάγκ.

Ερωτηματικό και πάλι ο αρχηγός τους

Οι Αζέροι ήρθαν δύο ημέρες νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν το συνηθίζουν, δείγμα κι αυτό της σημασίας που δίνουν για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Γι’ αυτούς, όπως τονίζεται στο σύνολο του τοπικού Τύπου, «είναι ένας τελικός», με σημασία ανάλογη του αγώνα προ διετίας κόντρα στην Ίντερ, έστω κι αν η Καραμπάχ στις επτά τελευταίες εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της μετράει πέντε νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες.

Η εικόνα προ τριών εβδομάδων δεν ήταν κακή, είναι μια ομάδα που τρέχει ασταμάτητα, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, ρισκάροντας αρκετά στην άμυνα, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα και ερωτηματικό συνεχίζει να είναι η συμμετοχή ή όχι του αρχηγού, Ρασίντ Σαντίκοβ. Ο Κούρμπαν Κουρμπάνοφ την Τετάρτη υποστήριξε ότι θα περιμένει σήμερα να δει και να αποφασίσει για την συμμετοχή ή όχι του Σαντίκοβ στην αρχική ενδεκάδα, αλλά οι Αζέροι δημοσιογράφοι θεωρούν σίγουρη την παρουσία του, έστω κι αν προέρχεται από χρόνιο τραυματισμό. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τους Μίτσελ και Ρείνάλντο, σημαντικοί παίκτες για την Καραμπάχ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα