Στραματσόνι: «Πρώτα νίκη με Σταντάρ και μετά ο Ολυμπιακός»

Νίκος Αθανασίου
Στραματσόνι: «Πρώτα νίκη με Σταντάρ και μετά ο Ολυμπιακός»

bet365

Σίγουρος οτι ο Παναθηναϊκός θα δώσει τα πάντα για τη νίκη κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης, παρουσιάστηκε ο Αντρέα Στραματσόνι. Τι είπε ο Ροντρίγκο Μολέντο.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Αντρέα Στραματσόνι ξεκαθάρισε πως στην παρούσα φάση δεν σκέφτεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Ρομπέρτο Μούτσι, ο οποίος θα κληθεί να τον αντικαταστήσει στον πάγκο λόγω της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί, ενώ υποσχέθηκε οτι ο Παναθηναϊκός θα κάνει τα πάντα για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης.

Σκοπεύετε να κάνετε rotation ενόψει Ολυμπιακού;
«Έχω δώδεκα παίκτες για αύριο. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι αλλά αυτό που έχεις τώρα. Είμαι σίγουρος πως το μυαλό των παικτών μου είναι στην Σταντάρ. Όλοι θέλουν να νικήσουμε μπροστά στον κόσμο μας. Αξίζουμε μια νίκη σε αυτό τον όμιλο. Σίγουρα το ματς με τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς. Το μυαλό μας είναι στην Σταντάρ. Με εξαίρεση τους πορτιέρο και τους νεαρούς, έχω δώδεκα παίκτες διαθέσιμους».

Πως είναι να μην έχετε την δυνατότητα να είστε στον πάγκο της ομάδας;
«Είναι η πρώτη φορά που είμαι εκτός λόγω τιμωρίας. Αποβλήθηκα στο τούνελ, χωρίς να είμαι εκεί. Ήταν μια παρεξήγηση Λυπάμαι για αυτό. Δεν είναι το στυλ μου. Ξέρω που είναι τα όρια της διαμαρτυρίας. Συγγνώμη για αυτό που έγινε. Πιστεύω στους παίκτες μου και έχω εμπιστοσύνη στο επιτελείο μου. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα κάνει καλή εμφάνιση.

Οι νεαροί παίκτες θα είναι έτοιμοι για αυτό το ματς;
«Είμαι πολύ χαρούμενος που οι παίκτες μπορούν να δουλέψουν μαζί μας δίπλα στους έμπειρους. Η ακαδημία μου ξεκίνησε στην Ρόμα και την Ίντερ. Ξέρω την κατάσταση. Είμαι χαρούμενος που 2-3 παίκτες είναι έτοιμοι να βρίσκονται στην πρώτη ομάδα. Από το να είσαι με την πρώτη ομάδα μέχρι να παίξεις δεν είναι εύκολο. Ένας νέος παίκτης παίζει στην Λεωφόρο, στο Σαν Σίρο, νομίζει πως τα κατάφερε. Δεν είναι έτσι. Είναι απλά το πρώτο βήμα. Έχουν αυτοί οι παίκτες την κατάλληλη νοοτροπία. Είμαι χαρούμενος για τον Μίγγο, αύριο μπορεί να είναι και κάποιος άλλος. Ειδικά στο κέντρο έχουμε μόνο τον Λουντ. Όποιος νεαρός και αν παίξει θα δώσει το καλύτερό του εαυτό. Να το καταλάβετε πως αν κάποιος δεν είναι φανταστικός. Είναι απλά το πρώτο βήμα. Πλέον για να παίξεις χρειάζεται να έχεις και την σωστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο».

Είχατε πει στην Ισπανία που και πάλι υπήρχαν προβλήματα πως θα βάλετε τους πιο έμπειρους. Αύριο;
«Είναι διαφορετικό το επίπεδο στην Ευρώπη. Από την αρχή θα προσπαθήσω να βάλω τους καλύτερους, τους πιο έτοιμος να παίξουν τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να έχουμε την κατάλληλη ισορροπία. Αν έχεις ισορροπία μπορείς να είσαι επικίνδυνος. Αν χάσεις την ισορροπία, όλα γίνονται πιο δύσκολα. Φυσικά θα είμαστε επιθετικοί αλλά με ισορροπία στην μεσαία γραμμή και ως ομάδα».

Είναι τα δύο ματς που έρχονται όλη η χρονιά για τον Παναθηναϊκό;
«Αυτά τα ματς είναι πολύ σημαντικά. Αύριο είναι το πρώτο παιχνίδι. Το Europa League είναι πολύ σημαντικό. Αν ο Παναθηναϊκός ήταν στο πρώτο γκρουπ θα ήταν αλλιώς αλλά είμαστε στο τέταρτο. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο. Είναι σημαντικό για όλους. Μετά θα δούμε τον Ολυμπιακό. Δεν θεωρώ πως είναι η στιγμή να μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό. Θέλω όλοι να είναι συγκεντρωμένοι για το αυριανό παιχνίδι».

Πως νιώθει ο Μούτσι για αύριο; Έχει άγχος;
«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει νεύρα. Κάθε μέρα έχει(γελάει). Είναι έμπειρος άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Ήταν βοηθός στην Ιταλία, στην Ρόμα και έχει κάνει τελικό Κυπέλλου κόντρα στην Λάτσιο. Αν και τα αγγλικά του δεν είναι τόσο καλά, νομίζω την γλώσσα του σώματος την καταλαβαίνει ο καθένας. Αύριο θα κάνει το καλύτερο. Η ομάδα είναι πολύ συμπαγής, θυμηθείτε στην Λιέγη πως ήταν ο πάγκος όπου κάθε απόφαση ήταν κοινή. Με τον Ρομπέρτο, θα ανέβει το πάθος μας για μάχη».

Είναι ευκαιρία να επιστρέψει αύριο ο κόσμος στο γήπεδο;
«Μέχρι τώρα μας έχουν υποστηρίξει, και μετά την Ξάνθη. Ήταν δίπλα μας. Τα 90 λεπτά της υποστήριξης είναι πολύ σημαντικό και αρέσει στους παίκτες και σε εμένα. Αυτό βοηθά τους παίκτες, ώστε να γίνονται πιο μαχητές».

Αν νικήσετε αύριο, ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης;
«Προετοιμαζόμαστε, όπως είπε και ο Μολέδο, για να νικήσουμε. Παίζουμε κόντρα σε μια καλή ομάδα. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Παίζουμε στην έδρα μας και θα έχουμε έξτρα ενέργεια. Δεν υπόσχομαι την νίκη αλλά υπόσχομαι πως θα κάνουμε ότι καλύτερο για την νίκη».

Από την πλευρά του ο Ροντρίγκο Μολέντο, τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έχει χάσει στις λεπτομέρειες τη νίκη σχεδόν σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ επεσήμανε πως δεν περιμένει οι Βέλγοι να παίξουν αμυντικά.

Τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στην νίκη;
«Η ομάδα έχει παίξει καλά. Χρειαζόμαστε τις λεπτομέρειες για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην νίκη».

Είναι ένα έξτρα κίνητρο οι αρκετές απουσίες, για να δώσετε το κάτι παραπάνω;
«Είμαστε μία δυνατή ομάδα, πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Ο προπονητής καθορίζει, εμείς παίζουμε αύριο εντός έδρας και πρέπει να κυνηγήσουμε την νίκη».

Τι κρατάς και τι πετάς στην μέχρι τώρα παρουσία του Παναθηναϊκού στον όμιλο;
«Η ομάδα έχει κάνει καλά παιχνίδια. Τα ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Υπάρχουν δυνατές ομάδες στον όμιλο αλλά εμείς θα δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση».

Πως περιμένεις να αγωνιστεί η Σταντάρ; Πιο αμυντικά απ' ότι στην Λιέγη;
«Δεν νομίζω ότι θα παίξουν αμυντικά, θέλουν το αποτέλεσμα. Βλέπω ένα ισορροπημένο και ανοιχτό παιχνίδι».

Αύριο θα λείπει από τον πάγκο και ο προπονητής. Θα παίξετε και για αυτόν;
Παρέμβαση Στραματσόνι: «Δεν έχω πεθάνει, ε;(γελάει)».
Μολέδο: «Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας. Όλοι θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και θα τα καταφέρουμε».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα