Επιτέλους ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΚΕΣΑ (pics)

Επιτέλους ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΚΕΣΑ (pics)

Γιώργος Τσακίρης
Επιτέλους ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΚΕΣΑ (pics)

bet365

Μετά από 2,5 ώρες καθυστέρηση, ξεκίνησε στο ΥΠΑΠΕΝ η συνεδρίαση του ΚΕΣΑ όπου θα εξεταστεί η αρχιτεκτονική μελέτη για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Με καθυστέρηση σχεδόν 2,5 ωρών άρχισε η συνεδρίαση του ΚΕΣΑ για την αρχιτεκτονική μελέτη της Αγιάς Σοφιάς. Η συνεδρίαση στο ΥΠΑΠΕΝ από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής όπου θα εξέταζε τον φάκελο του γηπέδου της ΑΕΚ με σκοπό την τελική έγκριση που θα σηματοδοτήσει και την έκδοση της οικοδομικής άδειας, ήταν αρχικά προγραμματισμένη να ξεκινήσει για τις 10.30, αλλά έστω και μετά από 2,5 ώρες αναμονής ξεκίνησε. Και αυτό γιατί κι ενώ από το Υπουργείο ειπώθηκε ότι θα ασχολούνταν σήμερα αποκλειστικά με το θέμα του γηπέδου, οι άνθρωποι της Ένωσης που τρέχουν το πρότζεκτ είχαν το χαρτάκι με τον αριθμό 5 κάτι που σήμαινε ότι θα έπρεπε να εξεταστούν οι τέσσερις πρώτες υποθέσεις πριν έρθει η σειρά για την Αγιά Σοφιά.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο Υπουργείο όντας απόλυτα έτοιμη σχετικά με τα ζητούμενα του πλάνου της κι εκπροσωπείται με ομάδα αρχιτεκτόνων και μηχανικών επικεφαλής της οποίας είναι ο Θανάσης Κυρατσού ο οποίος είναι ο επικεφαλής αρχιτέκτονας για την Αγιά Σοφιά και τον άνθρωπο που θα παρουσιάσει και θα εξηγήσει οτιδήποτε αφορά το πρότζεκτ του γηπέδου, ενώ μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται και ο πρότζεκτ μάνατζερ του γηπέδου, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Το ΚΕΣΑ έχει ως αρμοδιότητα βάσει νόμου (4030/2011) την εξέταση για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του κι εξετάζει το σύνολο του έργου σε περιπτώσεις που αφορούν κατασκευές σε χώρους ειδικού ενδιαφέροντος. Αυτό γίνεται διότι το γήπεδο όπως είναι γνωστό θα χτιστεί δίπλα σε προσφυγικό οικισμό (αυτός της Ν. Φιλαδέλφειας).

Η διαδικασία όπως είναι γνωστό αφορά την παρουσίαση από την ΑΕΚ όλου του πρότζεκτ και ανάλογα με το τι θα παρουσιαστεί από το Συμβούλιο και αν θα υπάρξουν παρατηρήσεις θα δοθούν 15-20 ημέρες-όπως συνηθίζεται προκειμένου οι όποιες παρατηρήσεις υπάρχουν για το έργο να συμπληρωθούν στον φάκελο.

Το gazzetta.gr βρίσκεται εκεί και θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε νεότερο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα