Οι διαφορές ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και οι εγκληματίες…

Οι διαφορές ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και οι εγκληματίες…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, τα... κόντρα συμπεράσματα των δύο ομάδων, την διαιτησία και τον πραγματικό εγκληματία!

Λίγες ώρες αφού τελείωσε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (το όγδοο(!) συνεχόμενο της Τούμπας όπου κερδίζει ο Δικέφαλος του Βορρά, σε μία μεγάλη παράδοση που χτίζεται) θέλω να ξεκινήσω με κάποια γενικά συμπεράσματα που βοηθούν να καταλάβουμε μερικές μεγάλες διαφορές που έχουν διαμορφωθεί…

Καλώς ή κακώς, μετά το 1-0 της Τούμπας, όπου και αν δεις, όπου κι’ αν ακούσεις, δεξιά κι’ αριστερά κυριαρχούν μερικά εντυπωσιακά στοιχεία.

Καλώς ή κακώς (ας κρίνει ο καθένας όπως πιστεύει) έχουμε:

Τους ΠΑΟΚτσήδες να είναι σχετικά ανικανοποίητοι απ’ ότι είδαν! Και όμως! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ και ο κόσμος του σε γενικές γραμμές είναι προβληματισμένος!

Οι ΑΕΚτσήδες δείχνουν ικανοποιημένοι για την καλή παρουσία της ομάδας τους, που σαφώς δυσκόλεψε τους γηπεδούχους!

Στον ΠΑΟΚ προβληματίζονται γιατί δεν έπαιξαν τόσο καλό ποδόσφαιρο όπως σε άλλα ματς, ενώ στην ΑΕΚ είναι ικανοποιημένοι επειδή είχαν καλύτερη παρουσία σε σχέση με το ματς στο Καραϊσκάκη!

Στον ΠΑΟΚ αναρωτιούνται γιατί είχαν… μόνο 12 τελικές και στην ΑΕΚ είναι σχετικά καλά και ας είχαν έξι προσπάθειες για γκολ…

Τελικά στον ΠΑΟΚ ασκείται κριτική γιατί δεν παίζει για παράδειγμα ο Περέιρα (πάρα πολύ καλό αριστερό πόδι και μεγάλη ευστοχία γενικά, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η θέση του) ενώ στην ΑΕΚ δεν ακούγεται τίποτα γι’ άλλη μια ανεμική παρουσία του Μπακασέτα (επίσης πολύ καλό αριστερό πόδι, αλλά μέχρι εκεί για έναν παίκτη που πάντα έχει δικαιολογία ότι δεν παίζει στη θέση του...).

Όλα αυτά συμβαίνουν και ο καθένας ας τα αξιολογήσει όπως νομίζει…

Από εκεί και πέρα στην Τούμπα έγινε μία μάχη, όπου στην τελευταία φάση δικαιώθηκε η ομάδα που προσπάθησε περισσότερο μέχρι την ύστατη στιγμή για να κερδίσει το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε, δεν είχε την παραγωγικότητα άλλων αγώνων, δεν είχε ξεκάθαρους διακριθέντες (παίκτες σε πραγματικά καλή βραδιά δηλαδή) παρολ’ αυτά επειδή δεν μπορεί να είναι πάντα… γκαντέμης, η μπάλα τον δικαίωσε και του έδωσε στο τέλος το τρίποντο…
Ο ΠΑΟΚ ΚΕΡΔΙΣΕ και ας το ξαναγράψουμε γιατί με όσα ακολούθησαν (και όσα σχολιάζονται) κοντεύουμε να το ξεχάσουμε…

Το γιατί ΔΕΝ έπαιξε ο Μπίσεσβαρ, γιατί ξεκίνησε πάλι ο Σάκχοφ, γιατί ΔΕΝ παίζει ο Περέιρα, γιατί δεν μπήκε σε ΚΑΜΙΑ τελική ο Αθανασιάδης και γιατί παίζει συνέχεια βασικός ο Κάμπος, όλα αυτά είναι θέματα που ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να έπονται, μετά τα αποτελέσματα και ΜΕΤΑ τη συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ σε όλα τα ματς, εικόνα που πλέον ακόμη και οι πιο αντικειμενικοί παραδέχονται ότι είναι ποιοτικότερη σε σχέση με τους άλλους μεγάλους του πρωταθλήματος!

Στον ΠΑΟΚ όμως πρέπει να είναι πρόβλημα το… γιατί ο προπονητής δεν κάνει το χατίρι στον κόσμο να ΔΕΙ για να πεισθεί αυτά που ο ίδιος βλέπει και κρίνει κάθε μέρα στο γήπεδο. Δεν το πιστεύουν όταν απαντάει για τον Περέιρα, για τον Κάμπος, για τον Σάκχοφ! Πρέπει να γίνει το δικό τους, να το δουν εμπράκτως αυτό που λέει ο Ίβιτς, για να πεισθούν ότι αυτός δεν είναι ούτε χαζός, ούτε άσχετος, ούτε θέλει το κακό της ομάδας του…

Όπως ΠΑΝΤΑ, έτσι και τώρα αφήνουμε στο τέλος τη διαιτησία. Ο Σιδηρόπουλος έδωσε και πάλι ρεσιτάλ! Άλλη μία καταπληκτική διαιτησία, ελάχιστων και κυρίως μοιρασμένων λαθών!

Προσωπικά απέδειξα πολλές φορές ότι μπορώ να καταλάβω την πρόθεση, το «στήσιμο», το οργανωμένο σχέδιο να αδικηθεί μία ομάδα. Όταν στη Βέροια έγινε το λάθος της δεκαετίας στο οφσάιντ του Περέιρα, έγραψα ότι… «μία φάση, όσο μεγάλη και αν είναι, δεν συνιστά ούτε σφαγή, ούτε στήσιμο». Αυτό το τηρώ πάντα και απαρέγκλιτα.
Δυστυχώς όσοι «πολεμούν» το σύστημα και την εγκληματική οργάνωση, χάνουν σε επιχειρηματολογία όταν φθάνουν στο σημείο να χρεώνουν πρόθεση σε έναν βοηθό, που είδε ή δεν είδε την μπάλα να βγαίνει εκτός γηπέδου για έναν ή δύο πόντους σε ένα κόρνερ! Κρίμα για όσους εξισώνουν (με αναφορές και σχόλια) τον έναν βοηθό που κάνει πέντε μεγάλη λάθη προς μία πλευρά (όπως αυτός ο Τρικαλινός στο Περιστέρι υπέρ του Ολυμπιακού) με τον έναν της Τούμπας που ΠΟΤΕ δεν θα μάθουμε αν πήρε σωστή απόφαση στο γύρισμα του Μάτος!
Αυτή την άγνοια στο… τι λέγεται «πρόθεση» και «οργανωμένο στήσιμο» εκμεταλλεύονται οι συστημικοί τόσα χρόνια και έχουν βγάλει τον μισό κόσμο γραφικό, αποδυναμώνοντας όλα τα επιχειρήματα που εμφανίζονται κατά καιρούς..

Είναι σα να βγω εγώ και να λέω… «στήθηκε και εγκλιμάτισε ο Σιδηρόπουλος στη φάση του δευτέρου ημιχρόνου που δεν δίνει κόρνερ στην απόκρουση του Ανέστη μετά το πλασέ του Ροντρίγκεζ»… (Γιατί αν έχει τόσο αξία ένα κόρνερ, είχαμε και αυτή τη φάση, αλλά κανείς δεν την αναφέρει…)

Και πάμε στους πραγματικούς εγκληματίες…

Χθες στην Τούμπα: Δεν έγινε τίποτα πριν το ματς. Δεν έπεσε τίποτα κατά τη διάρκεια. Δεν υπήρξε ούτε κατά διάνοια πρόβλημα, διακοπή, αντικείμενα και ότι άλλο έχει σημαδέψει άλλα ντέρμπι. Ξαφνικά στο 79΄ ένας ύποπτος για τις προθέσεις του τύπος, σηκώνει ένα στυλό-πιστόλι φωτοβολίδων και σημαδεύει μέσα στο γήπεδο.

Αυτή η ενέργεια είναι ότι πιο ύποπτο έχει συμβεί σε γήπεδο τα τελευταία χρόνια με ξεκάθαρη πρόθεση του πρωταγωνιστή να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ! Ήταν ο ορισμός της προβοκάτσιας και πιστεύουμε ότι θα αποδειχθεί όταν αυτός ο τύπος εντοπιστεί.

Κατά τα άλλα…

Η πρόβλεψη ότι θα γίνουν όργια στο Περιστέρι (την κάναμε μέσα στην περασμένη εβδομάδα) ήταν πολύ εύκολη… Ήξερε η οργάνωση ότι από Δευτέρα δεν θα είχε πολλά περιθώρια. Η οργάνωση που από την ώρα που αναβλήθηκαν οι εκλογές (Πανιώνιος-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, Ατρόμητος-Ολυμπιακός) αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαφορά!

Όλα υπέρ του Ολυμπιακού, όλα τα λάθη σε βάρος του αντιπάλου και… για όσους δεν καταλαβαίνουν, εδώ αποδεικνύεται η πρόθεση!

Και να που ο Σπανός μετά από χρόνια, τώρα που οι «εγκληματίες» (αυτοί που σκοτώνουν κάθε εβδομάδα το ποδόσφαιρό μας) δεν γλιτώνουν με τίποτα, τώρα, μετά από τόσα χρόνια, βγαίνει και λέει (κατά του ερυθρόλευκου συστήματος) αυτά για τα οποία σφύριζε αδιάφορος (για να μην αναφέρουμε τίποτα χειρότερο) όταν τόσοι άλλοι, με τόσες πολλές αποδείξεις, τα απαριθμούσαν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.