Σαουθάμπτον - Τσέλσι 0-2

Σαουθάμπτον - Τσέλσι 0-2

bet365

Με τους Αζάρ και Ντιέγο Κόστα να 'χτυπούν' νωρίς σε κάθε 45λεπτο, η Τσέλσι έκανε ό,τι ακριβώς ήταν απαραίτητο για να νικήσει εκτός την Σαουθάμπτον (0-2) και να βρεθεί ξανά στον πόντο από την κορυφή.

Σταθερά στον έναν βαθμό πίσω από Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ και Λίβερπουλ παρέμεινε η ομάδα του Αντόνιο Κόντε που επικράτησε... ιταλικά μπροστά σε 32.000 θεατές στο Saint Mary's. Με γκολ των Αζάρ και Ντιέγο Κόστα, οι Μπλε έβαλαν βάσεις νίκης με γκολ νωρίς σε κάθε ημίχρονο, επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να στείλουν την μπάλα στα χέρια του Κουρτουά μόλις μία φορά σε όλο το 90λεπτο και ήταν πειστικοί σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Τα 40 γκολ στην Premier League έφτασε ο πρώτος σκόρερ φέτος, Ντιέγο Κόστα, που χρειάστηκε για να το πετύχει αυτό 64 αγώνες.

Στο 6' άνοιξε το σκορ η Τσέλσι όταν η άμυνα της Σαουθάμπτον επέτρεψε στον Αζάρ να πάρει την μπάλα μέσα στην περιοχή και να τρυπήσει τον Φόρστερ με δυνατό αριστερό σουτ (0-1). Σχεδόν άμεσα οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους και με το 3-4-3 ήταν συμπαγείς. Στο 14' ο Μπερτράντ εκτέλεσε το φάουλ αλλά η κεφαλιά του Οστιν δεν έκανε τη ζημιά, με την Τσέλσι να δείχνει στη συνέχεια άνετη παρά την κατοχή της Σαουθάμπτον, η οποία έκανε τη μοναδική on-target προσπάθεια στον αγώνα στο 29' όταν ο Κουρτουά χρειάστηκε να πέσει για να βγάλει στη γωνία του το φάουλ του Ντούσαν Τάντιτς. Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια. Οι Λονδρέζοι με πειθαρχημένη και σταθερή εμφάνιση κρατούσαν μακριά τον κίνδυνο και στο 41' θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και δεύτερο γκολ όταν το Μάτιτς έκοψε και έβγαλε τετ-α-τετ τον Ντιέγο Κόστα, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Φόρστερ.

Στην επανάληψη έγινε το... ίδιο. Στο 50' ο Φόντε πρόλαβε τον Ντιέγο Κόστα, όμως πέντε λεπτά αργότερα ο Ισπανός πήρε την μπάλα εκτός περιοχής από τον Αζάρ και με τρομερό φαλτσαριστό σουτ στο παραθυράκι, έγραψε το 0-2 το οποίο με δεδομένο το στιλ της Τσέλσι έδειχνε ότι δύσκολα δεν θα έπαιρνε το τρίποντο. Και έτσι έγινε. Η Σαουθάμπτον είχε ξανά την κατοχή αλλά καμία ουσία και φαινόταν πιο πιθανό να δεθχεί τρίτο γκολ παρά να το βάλει. Στο 63' ύστερα από φάση διαρκείας η Τσέλσι δεν τα κατάφερε, όπως και στο 71' με το σουτ του Αζάρ και στο 76' η Σαουθάμπτον είχε δοκάρι με κεφαλιά του Οστιν. Οι Μπλε διαχειρίστηκαν άψογα το υπέρ τους σκορ μέχρι το φινάλε χωρίς να κινδυνεύσουν και ήδη κάνουν σαφές ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για να κανέναν να τους νικήσει.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα