Πάλμα: Βγάζει μάτια με τη Σέλτικ και αποδεικνύεται «λίρα εκατό»

Πάλμα: Βγάζει μάτια με τη Σέλτικ και αποδεικνύεται «λίρα εκατό»

Ανδρέας Σουλάι
palma

bet365

Ο Λουίς Πάλμα «τρελαίνει» κόσμο με τις εμφανίσεις του στη Σέλτικ και αποδεικνύεται η μεταγραφή της σεζόν για τους Κέλτες σε αυτό το πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου.

Η αποχώρηση του Λουίς Πάλμα, ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη στο στρατόπεδο του Άρη. Ο 23χρονος εξτρέμ από την Ονδούρα έμοιαζε να έπιασε το «ταβάνι» του στην Super League, καθώς ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα και μια μεταγραφή σε ένα πρωτάθλημα υψηλότερου επιπέδου.

Τελικά, ο Πάλμα αποχώρησε από τους «κίτρινους» στα τέλη του Αυγούστου με προορισμό τη Γλασκώβη και τη Σέλτικ και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ το ύψος του deal υπολογίζεται στα 4,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων οι περίπου 800.000 πήγαν στη Βίντα, την ομάδα που τον απέκτησε ο Αρης το καλοκαίρι του 2022.

Ο Πάλμα είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των «μεγάλων» της Super League. Ο 23χρονος συνδέθηκε τόσο με την ΑΕΚ, όσο και με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ωστόσο κανείς δεν ασχολήθηκε «ζεστά» με την περίπτωση του εξτρέμ από την Ονδούρα, ο οποίος τελικά πήρε τη μεγάλη του μεταγραφή στη Σκωτία για λογαριασμό της Σέλτικ που τον απολαμβάνει...

Η αποχώρηση του Ζότα τον έβαλε απευθείας στα βαθιά

Στις αρχές του καλοκαιριού, οι Κέλτες χρειάστηκε να πουν «αντίο» στον Ζότα. Ο 24χρονος Πορτογάλος ακραίος επιθετικός ήταν κομβικός για τους πρωταθλητές Σκωτίας, καθώς την περασμένη σεζόν μέτρησε 15 γκολ και 12 ασίστ σε 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με τη Σέλτικ να βάζει στα ταμεία της σχεδόν 30 εκατομμύρια ευρώ από την παραχώρηση του στην Αλ Ιτιχάντ του Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Πάλμα πήγε στη Σέλτικ απευθείας με ευθύνες. Έπρεπε να καλύψει το κενό του Πορτογάλου και να φορέσει τα παπούτσια του με το... καλημέρα του στη Σκωτία. Μια δύσκολη αποστολή, την οποία ωστόσο ο Πάλμα έκανε αποδεκτή, παρότι αποκτήθηκε με το 1/6 του ποσού που έβαλε η Σέλτικ στα ταμεία της από την πώληση του Ζότα.

Κι όμως, ήδη μέσα σε σχεδόν δύο μήνες, ο 23χρονος μοιάζει να τα καταφέρνει. Παίζει σαν να βρίσκεται στην ομάδα αρκετά χρόνια, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, βγαίνει μπροστά και αναδεικνύεται σε κομβικό παράγοντα της επιθετικής γραμμής της Σέλτικ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας, έχοντας ήδη ξεφύγει στους επτά βαθμούς από τη Ρέιντζερς.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη μετράει ήδη πέντε γκολ και πέντε ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, με μέσο όρο σχεδόν μια συνεισφορά σε γκολ σε κάθε παιχνίδι της Σέλτικ, καθώς έχει αγωνιστεί 12 φορές σε όλες τις διοργανώσεις!

Το γκολ με την Ατλέτικο, το «τεμάχιο» με τη Ρος Κάουντι και η «μυθική» εμφάνιση κόντρα στην Αμπερντίν

Το VAR του στέρησε το πρώτο του γκολ στο Champions League απέναντι στη Λάτσιο. Κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να στερήσει στον Πάλμα το «παρθενικό» του γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση! Και τι γκολ...

Στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης με τους Ροχιμπλάνκος στη Γλασκώβη ο Μαέντα έκανε την παράλληλη μπαλιά, η μπάλα έφτασε στον επιθετικό του Άρη, ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το πιο όμορφο γκολ του ωστόσο, το σκόραρε στη Ρος Κάουντι. Ο Πάλμα πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», σημειώνοντας ένα απίθανο γκολ για τη Σέλτικ. Κόντρα στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League, ο 23χρονος πραγματοποίησε το πιο γεμάτο του παιχνίδι.

Σκόραρε μια φορά, καθώς συμμετείχε σε ακόμα τρία γκολ με τρεις ασίστ, ολοκληρώνοντας τον «θρίαμβο» της Σέλτικ με τη μεγαλύτερη συνεισφορά από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή της ομάδας του Ρότζερς.

 

Τελευταία Νέα