Εθνική Κ-15: Ο ταλαντούχος Νεμπής που είναι στα ονόματα της προεπιλογής και τι προηγήθηκε!

Ο Ιάσωνας

bet365

Ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος φορ - του οποίου το story με την Κροατία ανέδειξε το Gazzetta - έχει κληθεί στην προεπιλογή της Εθνικής μας ομάδας Κ-15.

Των Πολύδωρου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Τομαρά

Ο λόγος για τον 14χρονο και γεννημένο στην Ελλάδα, Ιάσωνα Νεμπή, που θεωρείται και είναι το πιο μεγάλο ταλέντο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ήδη του έχει γίνει κρούση να αγωνιστεί με την Εθνική Κροατίας. Το σχετικό θέμα το διαβάσατε στο Gazzetta καθώς και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτόν τον πιτσιρικά.

Πλην όμως η Εθνική μας ομάδα είχε... ψάξει την περίπτωσή του (οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κώστας Κωνσταντινίδης ως στέλεχος της Εθνικής μας τον είχε τσεκάρει περίπου έναν χρόνο πριν κάνοντας και επαφές με ανθρώπους του συλλόγου του αλλά δεν υπήρχε ομάδα Κ-14 και ενώ ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει είναι πώς μετά την Κ-15 υπάρχει ένα κενό και μετά η Κ-17 σε επίπεδο Εθνικών) και ο παίκτης είναι μέσα στις κλήσεις για την προεπιλογή της Ελλάδας στην ηλικιακή κατηγορία Κ-15. Αυτό που αντιλήφθηκαν οι άνθρωποι της Εθνικής είναι πώς είναι εξαιρετικά πιθανό οι Κροάτες να είχαν μάθει για αυτήν την κίνηση και για αυτό έκαναν την κρούση στην οικογένεια του Ιάσωνα προκειμένου να παίξει στις μικρές Εθνικές της Κροατίας.

Εξάλλου λόγω ηλικίας η όποια τελική διαφοροποίηση για έναν παίκτη γίνεται μόνο σε επίπεδο ανδρών. Μόνο δηλαδή εάν επιλέξει οριστικά μία Εθνική σε επίπεδο ανδρών δεν μπορεί μετά να αλλάξει την απόφασή του.

Προς το παρόν ο φορ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι μέσα στα 24 παιδιά που αποτελούν το γκρουπ της προεπιλογής της Κ-15, της Εθνικής μας ομάδας για αυτήν την ηλικιακή κατηγορία. Είναι οι κλήσεις που έγιναν από τον αρμόδιο προπονητή της Εθνικής, Άγγελο Χατζόπουλο, για τις προπονήσεις προεπιλογής της Εθνικής ομάδας Προπαίδων (Κ-15) στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 06 - 07.11.2023. Είναι σαν ένα καμπ αναπτυξιακού χαρακτήρα. Καμπ αξιολόγησης. Και βέβαια το πρώτο βήμα του Νεμπή στην Εθνική μας ομάδα.

Κ-15

Και βέβαια όταν έχουμε να κάνουμε με ένα τόσο μεγάλο ταλέντο σίγουρα η αξία του θα φανεί. Και θα φανεί σύντομα και σε εθνικό επίπεδο.

- Στο παραπάνω βίντεο τα γκολ του Ιάσωνα είναι από το 50ό λεπτό και μετά.

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από το επίσημο site της Ντιναμό Ζάγκρεμπ
 

Τελευταία Νέα