U21 Ελλάδα -Κροατία 2-2: Ο Κούτσιας κράτησε ζωντανό το όνειρο του EURO στο 89'

bet365

Με το γκολ του Κούτσια στο 89', η Εθνική Ελπίδων πήρε τον έναν βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Κροατία (2-2) για τα προκριματικά του EURO U21 2025 και έμεινε... ζωντανή

Αν και όλα έδειχναν ότι η Εθνική Ελπίδων να έφευγε με άδεια... χέρια από το παιχνίδι κόντρα στην Κροατία, ο Κούτσιας της χάρισε τον έναν βαθμό της ισοπαλίας (2-2) και την κράτησε ζωντανή στην κούρσα για το EURO 2025 U21.

Έτσι έπαιξαν

Η Ελλάδα, σε σχηματισμό 3-5-2, ξεκίνησε με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Κωστή, Χρυσόπουλο και Κωνσταντόπουλο στην τριάδα της άμυνας ενώ ο Κίτσος με τον Κυπαράκο ήταν στα δύο άκρα. Ο Κουρφαλίδης με τον Καραμπέρη και τον Σουρλή μοιράστηκαν τη μεσαία γραμμή και στην κορυφή ήταν ο Νιάρχος με τον Κούτσια.

Από την άλλη η Κροατία, σε 4-4-2 έπαιξε με τον Τσαβλίνα στα καρέ, τους Πέρκοβιτς, Κάτινιτς, Τίκβιτς και Σίγκουρ στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Σούσιτς ήταν τη μεσαία γραμμή με τον Χόντζα. Ο Μπατουρίνα ήταν με τον Βίντοβιτς στα δύο άκρα της επίθεσης και μπροστά ο Σίμιτς με τον Φρίγκαν ως φορ.

Φάσεις και από τις δύο πλευρές και ισόπαλο ημίχρονο

Η χώρα μας μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και πίεσε από τα πρώτα λεπτά τους Κροάτες ώστε να εκμεταλλευτούν κάποιο λάθος τους. Αυτό ακριβώς συνέβη στο 11’ όταν ο Τζολάκης απομάκρυνε από την περιοχή του, οι αμυντικοί της Κροατίας έκαναν το λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Νιάρχος.

Ο νεαρός φορ πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Σουρλής με ωραίο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Τσάβλινα για το 1-0. Αυτό το τέρμα έδωσε αυτοπεποίθηση στη χώρα μας αλλά… ξύπνησε και τους Κροάτες οι οποίοι μέσα σε λίγα λεπτά είχαν τρεις σπουδαίες ευκαιρίες.

Αρχικά στο 20’, ο Φρίγκαν πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το πλασέ αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Μπατούρινα εκτέλεσε το φάουλ, ο πορτιέρε του Ολυμπιακού εκτινάχθηκε και με τη βοήθεια του δοκαριού διατήρησε το μηδέν στην εστία του.

Ωστόσο, η τρίτη ήταν και… φαρμακερή για τη χώρα μας. Στο 23’ ο Σίμιτς πήρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το γύρισμα την κατάλληλη στιγμή και ο Χόντζα με ωραίο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Η Ελλάδα θα μπορούσε να μπει ξανά σε θέση… οδηγού, όταν το 34’ ο Νιάρχος πήρε την μπάλα από τον Τίκβιτς, τον πέρασε, έκανε το γύρισμα και ο Σουρλής είδε το πλασέ του να δυσκολεύει τον Τσάβλινα που χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να το μπλοκάρει.

Γενικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους η Ελλάδα ήταν αρκετά πιεστική προς την Κροατία, έμπαινε δυναμικά στις φάσεις και είχε αρκετές στιγμές που θα μπορούσε να έχει βρει και το δεύτερο γκολ, κάτι το οποίο ίσχυε και για τους φιλοξενούμενους.

Ανατροπή κόντρα στη... ροή του ματς και «λύτρωση» με Κούτσια

Στο δεύτερο μέρος η χώρα μας μπήκε πιο δυναμικά και στα πρώτα λεπτά είχε τρεις σημαντικές στιγμές για να βρει το δεύτερο γκολ. Στο 47’ ο Σουρλής πάτησε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα αλλά το πλασέ του Κουρφαλίδη σταμάτησε στον Τσάβλινα.

Λίγα λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε θέση βολής στα όρια της περιοχής, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πήγε δίπλα από το δοκάρι, έχοντας βρει σε αμυντικό της Κροατίας. Από εκείνο το κόρνερ ήρθε και η πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Κίτσος έκανε τη σέντρα, ο Κούτσιας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά ο Πέρκοβιτς απομάκρυνε την μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή. Οι Κροάτες άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο μετά από αυτές τις φάσεις και στο 67ο λεπτό έκαναν αυτό που δεν κατάφεραν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ο Σίμιτς πήρε την μπάλα στην περιοχή αλλά το σουτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη και στη συνέχεια από κοντά, ο Λιούμποσιτς ολοκλήρωσε την ανατροπή για τη χώρα του.

Οι αλλαγές του Νίκου Παπαδόπουλου βοήθησαν για να δοθεί έξτρα ενέργεια στην ομάδα και έτσι προς το τέλος του αγώνα, η Ελλάδα θα έπαιξε όλα για όλα για να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Τελικά το κατάφερε με τον Γιώργο Κούτσια στο 89' όταν ο επιθετικός της Chicago Fire πήρε την μπάλα στην περιοχή, πέρασε τον Τσάβλινα και με πλασέ στην κενή εστία έγραψε το τελικό 2-2 για την Εθνική Ελπίδων.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα, οι παίκτες του Παπαδόπουλου δέχθηκαν το χειροκρότημα από τους οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες καθώς πραγματοποιήσαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο γκρουπ ενώ παράλληλα, έμειναν ζωντανοί στην κούρσα για την πρόκριση στα τελικά του EURO U21 2025.

Ελλάδα: Τζολάκης, Κωστής (80' Μπελεβώνης), Χρυσόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Κίτσος, Κυπαράκος (90+2 Τουρκοχωρίτης), Κουρφαλίδης (60' Ζουγλής), Καραμπέρης (46' Μεταξάς), Σουρλής, Νιάρχος (60' Κοσίδης), Κούτσιας.

Κροατία: Τσαβλίνα, Πέρκοβιτς, Κάτινιτς (46' Μπούκβιτς), Τίκβιτς (46' Γκρόζντανιτς), Σίγκουρ, Σούσιτς, Χόντζα, Μπατουρίνα, Βίντοβιτς (71' Μπιουκ), Σίμιτς, Φρίγκαν (64' Λιούμπισιτς, (86' Ιβάνοβιτς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα