Πρωταθλητής ο Πανθρακικός, πλέι οφ η Καλλονή!

Πρωταθλητής ο Πανθρακικός, πλέι οφ η Καλλονή!

Gazzetta team
Πρωταθλητής ο Πανθρακικός, πλέι οφ η Καλλονή!

bet365

Ο Πανσερραϊκός κέρδισε 1-0 την Βέροια, έδωσε το πρωτάθλημα στον Πανθρακικό, όμως έχασε τα πλέι οφ από την Καλλονή στην ισοβαθμία. Σώθηκε ο Φωκικός, υποβιβάστηκε ο Αγροτικός Αστέρας.

Καλλονή στα πλέι οφ!
Η Καλλονή υποδέχθηκε τον Πλατανιά, ήθελε μόνο νίκη και ήττα του Πιερικού από τον Ηρακλή Ψαχνών, προκειμένου να δώσει το παρών στα πλέι οφ. Οι Κατερινιώτες γνώρισαν την συντριβή, οι νησιώτες πήραν τη νίκη και θα δώσουν τη μάχη τους για άνοδο στην Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά από το ξεκίνημα και έψαξαν το γρήγορο γκολ. Αυτό μπορεί να μην ήρθε, όμως είχαν τον έλεγχο και έφτασαν μία ανάσα από το 1-0 στο 33', όταν ο Μανούσος είχε δοκάρι, όμως στο 37' το γκολ ήρθε. Ο Ντος Σάντος ανατράπηκε από τον Παληγιώργο, που αντίκρισε και κόκκινη κάρτα, και ο Λεοζίνιο έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα! Οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο, εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και κράτησαν τη νίκη μέχρι το τέλος!

Της πήρε το πρωτάθλημα, έχασε τα πλέι οφ
Ο Πανσερραϊκός είχε ελπίδες για είσοδο στα πλέι οφ, όμως ήθελε συνδυασμό αποτελεσμάτων. Τα «λιοντάρια» έκαναν το χρέος τους, πήραν τη νίκη 1-0 επί της Βέροιας στις Σέρρες, της στέρησαν το πρωτάθλημα, το οποίο κατέληξε στον Πανθρακικό, όμως έμειναν εκτός 6άδας στην ισοβαθμία με την Καλλονή. Στο πρώτος μέρος ο ρυθμός ήταν καλός, όμως οι φάσεις μπροστά στις εστίες ελάχιστες, με τις ομάδες να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην τελική πάσα και προσπάθεια με τους Γκούρτσα και Κοντό να έχουν τις μοναδικές αξιόλογες στιγμές για τους γηπεδούχους. Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τον Πανσερραϊκό, καθώς στο 49' ο Καρασαλίδης με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ! Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, έχασαν ευκαιρίες, είχαν δύο ακυρωμένα γκολ στο τέλος (αμφισβητούμενες αμφότερες οι φάσεις), όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, αν και δε στάθηκε ικανό να δώσει το εισιτήριο στα πλέι οφ.

«Αυτοκτόνησε» ο Πιερικός
Ο Πιερικός ταξίδεψε στα Ψαχνά για το παιχνίδι με τον Ηρακλή και με νίκη θα ήταν στα πλέι οφ απέναντι στους αδιάφορους γηπεδούχους. Οι Κατερινιώτες, όμως, γνώρισαν την συντριβή 4-0 και έμειναν εκτός 6άδας σε μία μεγάλη έκπληξη! Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 36' με τον Τσοκάνη, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τεράστια ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα 2' αργότερα, όταν ο Κουτσοσπύρος εκτέλεσε το πέναλτι, όμως ο Τόλιος απέκρουσε. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα έβγαιναν στην επίθεση για το γκολ, άφησαν πολλούς κενούς χώρους πίσω και το πλήρωσαν. Στο 77' ο Αλεξάντροβιτς έκανε το 2-0, με τον Σέγκο να τελειώνει το παιχνίδι στο 83' για το 3-0. Το τελικό 4-0 έκανε ο Ντελέκος στο 1' των καθυστερήσεων.

Σώθηκε ο Φωκικός!
Γνώριζε ότι με νίκη μένει στην κατηγορία. Ο Φωκικός επιβλήθηκε 2-0 της αδιάφορης ΑΕΛ στην Άμφισσα και θα δώσει και του χρόνου το παρών στην Football League. Περισσότεροι από 1.500 οπαδούς των γηπεδούχων βρέθηκαν στο γήπεδο στον... τελικό, με την ομάδα του Κώστα Τερζή να κάνει την υπέρβαση και να φτάνει στη νίκη. Οι γηπεδούχοι, πάντως, σώθηκαν στο ξεκίνημα από τον Κωστόπουλο, που έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή, ενώ ο Πλιάγκας νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βρονταρά. Οι παίκτες του Φωκικού αντέδρασαν, έφτασαν μία ανάσα από το 1-0, όταν η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά από απευθείας κόρνερ του Φαρμάκη στο 39', ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Κωστόπουλου! Τελικά, έπρεπε να κάνει εντυπωσιακό ψαλίδι του Καλλέργη στο 57' για να λυτρωθούν! Με το σκορ στο 1-0 η ψυχολογία ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, που τελείωσαν το παιχνίδι με πέναλτι του Διαμαντόπουλου στο 75'.

Πέρασε από τα Μέγαρα η Παναχαϊκή
Ένα γκολ του Σκαρτσίλα στάθηκε αρκετό στην Παναχαϊκή, ώστε να περάσει με νίκη από τα Μέγαρα επί του Βύζαντα, που είχε ήδη εξασφαλίσει την παραμονή του. Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν για ακόμη μία φορά ουσιαστικοί και δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν ιδιαίτερα για να φτάσουν στη νίκη. Στο 62' σημειώθηκε το μοναδικό γκολ στο παιχνίδι, όταν ο Σκαρτσίλας με σουτ έκανε το 0-1. Οι Πατρινοί βελτιώθηκαν στη συνέχεια, απειλήθηκαν ελάχιστα και έφτασαν δίκαια στη νίκη.

Με πλεονέκτημα Καλλιθέα, αδιαφορία στην Επανομή
Η Καλλιθέα πέρασε με νίκη 3-2 επί της Αναγέννησης στα Γιαννιτσά και θα ξεκινήσει τα πλέι οφ με δύο βαθμούς στο σακούλι. Τέλος, η... άλλη Αναγέννηση της Επανομής επιβλήθηκε 3-1 του Θρασύβουλου εντός έδρας σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Φωκικός-ΑΕΛ 2-0
(57' Καλλέργης, 75' πεν. Διαμαντόπουλος)

Βύζας-Παναχαϊκή 0-1
(62' Σκαρτσίλας)

Καλλονή-Πλατανιάς 1-0
(38' πεν. Λεοζίνιο)

Ηρακλής Ψαχνών-Πιερικός 4-0
(36' Τσοκάνης, 77' Αλεξάντροβιτς, 83' Σέγκος, 90+1' Ντελέκος)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καλλιθέα 2-3
(43' Καρακάσογλου, 45' Αρβανιτόπουλος - 26' Μιχαλόπουλος, 58' Μαρουκάκης, 69' πεν. Κατσίκης)

Αναγέννηση Επανομής-Θρασύβουλος 3-1
(8' Μπεκιάρης, 52' πεν. Γκέσιος, 90+3' Γεωργιάδης - 80' πεν. Ντα Σίλβα)

Πανσερραϊκός-Βέροια 1-0
(48' Καρασαλίδης)

Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός Αστέρας 3-0 α.α
Διαγόρας-Πανθρακικός 0-3 α.α


Τελική βαθμολογία

1. Πανθρακικός 73
2. Βέροια 72
3. Καλλιθέα 64
4. Παναχαϊκή 61
5. Πλατανιάς 60
6. Καλλονή 57
7. Πανσερραϊκός 57
8. Πιερικός 55
9. Αναγέννηση Επανομής 44
10. ΑΕΛ 43
11. Θρασύβουλος 42
12. Ηρακλής Ψαχνών 42
13. Αναγέννηση Γιαννιτσών 39
14. Φωκικός 35
15. Βύζας 34
16. Αγροτικός Αστέρας 34
17. Εθνικός Αστέρας 13 -33 αγ.
18. Διαγόρας 3 -33 αγ.

* Η Παναχαϊκή ξεκίνησε με -5.
* Από τον Εθνικό Αστέρα έχουν αφαιρεθεί 8 βαθμοί.
* Από τον Διαγόρα έχουν αφαιρεθεί 2 βαθμοί.

Ώρα πλέι οφ
Την Τετάρτη (29/05) θα επικυρωθεί η βαθμολογία της Football League και θα γίνει η κλήρωση των play off. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 3 Ιουνίου.

Βαθμολογία πλέι οφ
1. Καλλιθέα 2
2. Παναχαϊκή 1
3. Πλατανιάς 1
4. ΑΕΛ Καλλονής 0

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα