Αγγέλου: «Η ομάδα βγήκε πιο δυνατή από τον αποκλεισμό»

Αγγέλου: «Η ομάδα βγήκε πιο δυνατή από τον αποκλεισμό»

Gazzetta team
Αγγέλου: «Η ομάδα βγήκε πιο δυνατή από τον αποκλεισμό»

bet365

Ο Βαγγέλης Αγγέλου εκτίμησε ότι μέσα από το αρνητικό αποτέλεσμα στο FEC, ο Άρης βγήκε πιο δυνατός ενώ ουσιαστικά απέρριψε το ενδεχόμενο αλλαγών.

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο έμπειρος τεχνικός του Άρη μίλησε στη Media Day ενόψει του αυριανού αγώνα (14/11, 19:00) με τη Ντνίπρο και παράλληλα έδωσε απαντήσεις και για το κομμάτι της ενίσχυσης.

Σε ερώτηση για την έλλειψη κινήτρου στον αγώνα με τη Ντνίπρο: «Για εμάς δεν υπάρχει να αντιμετωπίσουμε ένα παιχνίδι χωρίς ενδιαφέρον. Και αυτό και το παιχνίδι με τη Λουκόιλ, είναι πάρα πολύ σημαντικά για να βρει η ομάδα ένα στυλ και ένα προφίλ για να αντιμετωπίζει τα παιχνίδια με μια ισορροπία. Αν δε το κάνει, θα αρχίσουμε από την αρχή με το Περιστέρι. Πρέπει να δούμε το αυριανό παιχνίδι ως δεκάλεπτο του παιχνιδιού με το Περιστέρι, ενώ το παιχνίδι με τη Λουκόιλ ως ένα δεκάλεπτο του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ. Το μπάσκετ έχει μια συνέχεια. Οι δυσκολίες αυτού του παιχνιδιού, είναι μια παράμετρος που θα τη χρειαστούμε πάρα πολύ, ειδικά κόντρα στο παιχνίδι με το Περιστέρι».

Για το αν βοήθησε την ομάδα το πρόγραμμα των δύο αγώνων: «Αυτό που λέγεται, ότι η ομάδα έχει καλύτερο ρυθμό με δύο παιχνίδια την εβδομάδα, είναι σωστό. Υπάρχουν βέβαια κάποιες σταθερές. Να έχεις 12 ισάξιους παίκτες και 16-17 άτομα στο ρόστερ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τις τελευταίες 50 μέρες είχαμε 6 πολύ μεγάλα ταξίδια. 12 μέρες ήμασταν σε μετακινήσεις. Αν υπολογίσουμε και τις ημέρες των αγώνων, είναι 36 μέρες. Το 72% του χρόνου έπρεπε να είναι οργανωτικά ρυθμισμένος. Χρησιμοποιήσαμε ένα προφίλ για να κυνηγάμε κάποιους στόχους και να βρούμε την ισορροπία μας ως ομάδα. Δεν τα καταφέραμε ως αποτέλεσμα. Για εμένα είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Χωρίς άστοχο αποτέλεσμα δε πρόκειται να βρεις που κάνεις λάθος και δε πρόκειται να βρεις τα όρια της δύναμης σου. Εγώ νομίζω πως βγήκαμε πιο δυνατοί και πιο έμπειροι. Στα επόμενα παιχνίδια, είναι μια ευκαιρία να το διαπιστώσουμε».

Για τις αιτίες του αποκλεισμού από την Ευρώπη: «Αντιμετωπίζαμε μεμονωμένα το παιχνίδι. Στον ΑΡΗ αντιμετωπίζεις τη νίκη. Έγινε το θέμα με τη Νίζνι. Εστιάσαμε στο ότι χάσαμε τη διαφορά και όχι στο πόσο δυνατή είναι. Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Κρατήσαμε τη Νίζνι των 86 πόντων, κάτω από τους 65. Ήμασταν αδύναμοι πνευματικά να διαχειριστούμε το physical game. Όταν μπήκαμε στον επόμενο θεσμό, αρχίσαμε να λέμε «γιατί να πάμε εκεί», «είναι εύκολο». Στο πρώτο παιχνίδι με την Κατάγια, μας γονάτισαν τέσσερις παίκτες στο ένας εναντίον ενός που μας "γονάτισαν", μας ξεγέλασε η διαφορά και στη συνέχεια είχαμε κόντρα ρυθμό. Ο "κόντρα" ρυθμός επηρεάζει πάρα πολύ αυτή την ομάδα. Προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε Διορθώσαμε κάπως αυτό το θέμα, αλλά όχι με ισοροπία. Έπαιζες ένα δεκάλεπτο καλά επίθεση, έπαιζες δύο πολύ άσχημα δεκάλεπτα στην άμυνα. Αυτό είναι ένα δείγμα του», συνέχισε να δουλεύεις και προσπάθησε». Αυτός είναι ο κανόνας όλης της ομάδας. Αν σκεφτούμε ότι ξεκίνησαν ομάδες στην Euroleague με 1-4 και 1-5, το κομμάτι της διαχείρισης είναι δύσκολο. Στο παιχνίδι με την Κατάγια και στο παιχνίδι με τον Κολοσσό, έγιναν αντίστροφα πράγματα σε επίθεση και άμυνα. Ήταν η ομάδα καλά στην επίθεση και στη τελευταία περίοδο δέχθηκε 33 πόντους σε 17 κατοχές. Και να το θέλεις στη προπόνηση, δε μπορείς να το κάνεις. Στο παιχνίδι με τον Κολοσσό η ομάδα έβαλε 47 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. 14 πόντους στον αιφνιδιασμό και 14-1 στο τελευταίο λεπτό. Αυτό είναι για διερεύνηση. Αυτά πρέπει να τα βάλουμε και πάλι σε μια ανάλυση».

Για το ψυχολογικό κόστος μετά τον αποκλεισμό στο FEC κι αν οι ήττες επηρέασαν: «Βέβαια και επηρεάζουν. Η υπομονή στην εποχή μας, είναι είδος σε ανεπάρκεια. Η ομάδα άντεξε αυτό τον ρυθμό των ταξιδιών. Εγώ τα λέω «προπόνηση για αστροναύτες». Τα άντεξε και οργανωτικά και πνευματικά. Δεν κατάφερε να συνδυάσει την αγωνιστική-πνευματική ισορροπία. Είναι απόλυτα φυσιολογικό για παίκτες που αυτό που ζητάμε μέσα στο παρκέ, δεν το είχαν ξανακάνει πριν. Στο κομμάτι μιας βάσης που άλλος είναι σολίστ και εγώ follower, αυτό πρέπει να διορθώσουμε τώρα».

Για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου κόντρα στο Περιστέρι και τις ενέργειες της διοίκησης: «Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει Άρης. Μου λέει ο κ. Γουλιέλμος ότι ο κόσμος του Άρη ξέρει μπάσκετ. Συμφωνώ. Κάποια στιγμή πρέπει να φτιάξουμε μια βάση για να μπορούμε να χτίσουμε για το μπάσκετ. Η ομάδα σε κάθε παιχνίδι προσπαθεί να χτίσει τη σχέση της με τον κόσμο. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα έχει προσπαθήσει με εξαίρεση στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, που ήταν απόρροια του αγώνα με την Κατάγια. Από αύριο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών μέχρι τη διακοπή με καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο ώστε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο».

Για τις αλλαγές στους χρόνους συμμετοχής των παικτών από παιχνίδι σε παιχνίδι. «Όταν προσπαθείς να φτιάξεις ένα αγωνιστικό προφίλ και διαλέγεις κάποια στοιχεία, έχεις κάποιες προτεραιότητες. Εγώ ξανά είπα, δεν ήταν προτεραιότητα με καθαρά δική μου ευθύνη, να μπει στην ομάδα αυτό το διάστημα. Καταλαβαίνω ποιος είναι ο Βεργίνης και ξέρω ποιος είναι. Καταλαβαίνω την αντίδραση του Βεργίνη. Ήταν μια απόφαση που αφορά εμένα. Ο Νταλό και ο Φλιώνης, σήκωσαν το βάρος της ανασταλτικότητας και της δημιουργίας αυτό το πενηνταήμερο. Και ο Μποχωρίδης στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται. Η ομάδα έχει αυτά τα όπλα. Το πως θα τα χρησιμοποιεί είναι δουλειά προπονητή. Έχουμε πολλούς καλούς χαρακτήρες στην ομάδα».

Για το αν υφίσταται ζήτημα αλλαγών: «Το σκεφτήκαμε. Καταρχάς, πάντα πιστεύω ότι η καλύτερη αλλαγή που μπορείς να βάλεις σε μια ομάδα είναι ο ανταγωνισμός. Σκεφτήκαμε να βάλουμε τον Παπαντωνίου μαζί με τους υπόλοιπους γκαρντ. Βάλαμε την πρόκληση της απειλής σε κάποιους παίκτες. Εγώ, προσωπικά το έκανα στον Νταλό. Του είπα «κοίταξε, θα μπει ακόμα ένα παίκτης γιατί πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός σε κάνει καλύτερο». Κάναμε μια εξαιρετική προσέγγιση παρ' όλα τα αρνητικά που υπήρχαν με τον κόσμο του ΑΡΗ που δεν ήθελε. Σκεφτήκαμε όλα αυτά τα πράγματα. Μίλησα εγώ προσωπικά με τον Παπαντωνίου και τον κ. Γουλιέλμου που δεν ήταν ζεστός γιατί υπήρχε μια εξωτερική πίεση. Κάναμε αυτό που μπορούσαμε. Λειτουργήσαμε άψογα αλλά τελικά διαφωνήσαμε. Πάντα πρέπει να είμαστε «on time» και «on target». Είχαμε πάρει την απόφαση μας από νωρίς και είμα χαρούμενος. Έχουμε μια αξιοπρέπεια. Το εξήγησα και στους παίκτες. Όπως υπάρχει η αλήθεια της κριτικής, υπάρχει και της επικοινωνίας. Κάποιες άλλες λύσεις που υπάρχουν, όχι απλά δεν τις βλέπω, αλλά δεν τις ακούω».

Για τους παίκτες που απορρίφθηκαν: «Ο Γουέαρ που ήταν στο Λούισβιλ παλιά και είχε σοβαρό τραυματισμό, ο Κάρσον που ήταν πέρσι στον Κόβοιβο, αλλά και οι Τσούπκοβιτς και Ντεκόζι. Και οι τέσσερις παίκτες, με τα δικά μου κριτήρια, δεν μπορούν να είναι σε αυτή την ομάδα. Το θέμα του ban, είναι άλλο θέμα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα