«Ενέργεια στο παρκέ και στην εξέδρα»

«Ενέργεια στο παρκέ και στην εξέδρα»

Γιάννης Ράμμας
«Ενέργεια στο παρκέ και στην εξέδρα»
Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης (25/1, 21:00) κι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έδειξε το δρόμο προς τη νέα νίκη μέσα απ' την ενέργεια... όλων.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο paobcblog.gr ο βοηθός προπονητής του Παναθηναϊκού:

Καλησπέρα σε όλους...

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για την αναμέτρησή μας με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Την τρίτη μεταξύ μας φετινή αναμέτρηση, καθώς έχουμε ήδη συναντηθεί ήδη δύο φορές στην Ευρωλίγκα.

Στον πρώτο αγώνα χάσαμε δύσκολα, στον δεύτερο θεωρώ ότι παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ, κάναμε ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας. Η βοήθεια του κόσμου ήταν καθοριστική, γιατί μας έδωσε πολύ ενέργεια. Ένας απ' τους λόγους της νίκης μας και της καλής εμφάνισης που πραγματοποιήσαμε ήταν ότι βγάλαμε πολύ ενέργεια στο παρκέ. Η ομάδα μας διαφέρει από εκείνη ως σύνθεση, καθώς έχουν γίνει αλλαγές, είναι αρκετά διαφορετική, αλλά και πάλι το πρώτο στοιχείο που πρέπει να έχουμε είναι ενέργεια κι όλοι περιμένουμε ότι θα έχουμε και πάλι τη βοήθεια απ' την εξέδρα στην προσπάθειά μας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, σε αντίθεση με εμάς, δεν έχει αλλάξει. Ούτε ο τρόπος παιχνιδιού της, ούτε η σύνθεσή της σε σχέση με την κανονική περίοδο της διοργάνωσης. Είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο, έμπειρους παίκτες, καλούς παίκτες κι αρέσκεται στο ελεύθερο παιχνίδι. Βασίζονται κυρίως στον αιφνιδιασμό, χρησιμοποιεί πολλά σκριν στην επίθεση, προκειμένου να βρουν ελεύθερα σουτ, ενώ στην άμυνα πιέζουν πολύ με πρώτο στόχο το κλέψιμο, ώστε να βγουν στον αιφνιδιασμό. Θέλουν να σε αναγκάσουν να κάνεις ένα γρήγορο σουτ χωρίς ισορροπία, ώστε μέσα απ' το αμυντικό ριμπάουντ να φύγουν στον αιφνιδιασμό.

Εμείς, εκτός απ' την ενέργεια, θα πρέπει στην άμυνα να περιορίσουμε τους σουτέρ της Ρεάλ Μαδρίτης όπως τον Ρούντι, τον Γιουλ, τον Ροντίγκεθ, ο οποίος σουτάρει πολύ καλά τώρα τελευταία, τον Κάρολ... Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς, να μη τους δώσουμε εύκολα καλάθια και να αποφύγουμε τα λάθη. Είναι απαραίτητο να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας, να παίξουμε ποιοτικό μπάσκετ για μεγαλύτερο διάστημα. Δεδομένο είναι ότι για να ελέγξουμε το ρυθμό θα πρέπει να ελέγξουμε πριν απ' οτιδήποτε άλλο τα ριμπάουντ.

Σας περιμένουμε στο Ο.Α.Κ.Α. για ακόμη έναν πολύ σημαντικό για την ομάδα αγώνα...

Σωτήρης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.