Στο Καντού μέσω... Μαδρίτης ο Μανωλόπουλος

Στο Καντού μέσω... Μαδρίτης ο Μανωλόπουλος

Γιάννης Ράμμας
Στο Καντού μέσω... Μαδρίτης ο Μανωλόπουλος
Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Καντού (23/11) σε μία απ' τις κρισιμότερες αναμετρήσεις του στον α' όμιλο της Ευρωλίγκας κι ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έδειξε ως οδηγό την εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά όσα είπε εν όψει της 7ης αγωνιστικής στο paobcblog.gr ο βοηθός προπονητής του Παναθηναϊκού:

Καλησπέρα...

Η προετοιμασία μας για την αναμέτρηση με τη Καντού έχει αρχίσει κι ακόμη ένας «τελικός» βρίσκεται προ των πυλών για εμάς, έχοντας να αντιμετωπίσουμε επιπλέον και κάποια προβλήματα τραυματισμών.

Ταξιδέψαμε στη Δράμα χωρίς τον Ούκιτς, αλλά και χωρίς τον Τσαρτσαρή, είχαμε το πρόβλημα τραυματισμού του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος είχε έντονες ενοχλήσεις στο πόδι κι υπερέβαλλε εαυτό για να για να παίξει και να βοηθήσει, αλλά και τον Λάσμε, ο οποίος είχε πρόβλημα με τα φάουλ από πολύ νωρίς κι ουσιαστικά έπαιξε 10 λεπτά. Μετά τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης είχαμε αδειάσει σε ό,τι αφορά τα αποθέματα ενέργειας. Ο συνδυασμός ήταν πολύ κακός και κάποιοι παίκτες αναγκάστηκαν και πάλι να παίξουν 30-35 λεπτά. Ήταν φυσιολογικό σε μεγάλο βαθμό με αυτά τα δεδομένα να μην έχουμε καλή απόδοση. Θεωρώ ότι στο τέλος δείξαμε ότι παίξαμε ως ομάδα, δείξαμε ψυχραιμία και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Ο επόμενος αντίπαλός μας είναι η Καντού, μία καλή, δουλεμένη ομάδα κάτι που διαπιστώσαμε και στο πρώτο παιχνίδι. Στον πάγκο της βρίσκεται ο ίδιος προπονητής αρκετά χρόνια, είναι σκληρή ομάδα, παίζει καλή άμυνα κι είναι μία ομάδα η οποία θα κυνηγήσει τον αιφνιδιασμό μόνο αν έχει ένα πολύ εύκολο καλάθι. Αλλιώς θα παίξει στο μισό γήπεδο. Επιπλέον είναι μία ομάδα pick and roll. Έχει πάρα πολύ καλούς σουτέρ, όπως ο Αραντόρι, ο Μαρκοϊσβίλι, ο Ματσαρίνο, ο Λέουνεν, όπως κι αρκετά καλούς αθλητές, όπως ο Τάιους ή ο Μπρουκς. Είναι ομάδα που παίζει πολύ καλά μαζί και προσπαθεί να ελέγξει και μέσα από τη σκληρή άμυνα που παίζουν.

Εμείς πρέπει να μπούμε στο γήπεδο, έχοντας την ίδια ενέργεια που είχαμε στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα πρέπει να δούμε και τι θα γίνει με τους τραυματίες, γιατί είναι σημαντικό να έχουμε λύσεις. Θα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας, γιατί τα 23 που κάναμε με τον Κ.Α.Ο.Δ. ήταν πάρα πολλά, θα πρέπει να παίξουμε την άμυνά μας και στην επίθεση να έχουμε ηρεμία, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Θα είναι ένα δύσκολο όσο και σημαντικό παιχνίδι για εμάς και θα πρέπει να δείξουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο...

Σωτήρης