«Με έξυπνο παιχνίδι στον τελικό»

Gazzetta team
«Με έξυπνο παιχνίδι στον τελικό»

bet365

Την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στον Κώστα Σλούκα είχαν οι φίλοι της Ευρωλίγκας, με τον νεαρό γκαρντ να αναφέρεται στον μεγάλο ημιτελικό του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα αλλά και την φετινή πορεία των «ερυθρολεύκων».

Αναλυτικά τα όσα απάντησε ο Κώστας Σλούκας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Γεια σου Κώστα. Τι συναισθήματα μπορεί να έχει ένα νεαρός παίκτης πριν πάει για πρώτη του φορά σε Final Four; Τι περιμένεις από αυτή την μπασκετική γιορτή; Συγχαρητήρια για την καταπληκτική σου πάσα στον Χάινς στο τελευταίο ματς με τη Σιένα! (Γιώργος - Αθήνα)
"Σ' ευχαριστώ Γιώργο! Όπως είπες, αυτό είναι το πρώτο Final Four της καριέρας μου. Δεν συμμετείχα στην ομάδα στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις της στη διοργάνωση το 2009 και το 2010. Σίγουρα είναι κάτι που σε γεμίζει με ενθουσιασμό και κάτι πολύ όμορφο να πετύχεις σαν αθλητής. Ελπίζω να κερδίσουμε την Euroleague και παρ' όλο που κάτι τέτοιο θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα προσπαθήσουμε σκληρά".


Γεια σου Κώστα. Ο Ολυμπιακός είναι η νεαρότερη ομάδα στο φετινό Final Four. Ποιοι είναι οι παράγοντες που μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεπεράσατε μια "ψημένη" και δοκιμασμένη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα; Καλή τύχη στη διοργάνωση. (Μιχάλης Λαζάρου - Κύπρος)
"Γεια σου Μιχάλη και σε ευχαριστώ για τις ευχές! Η Μπαρτσελόνα είναι μια πραγματικά ταλαντούχα ομάδα και όπως είπες, δεν έχουμε τόση εμπειρία όσο αυτοί. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί και να παίξουμε έξυπνα. Αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να τους κερδίσουμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο".


Πως πέτυχες το καλάθι του τελευταίου δευτερολέπτου με την Γαλατάσαραϊ; Σοκαρίστηκα όταν συνέβη, ήμουν εκεί! Ο Ολυμπιακός έχει παίξει πραγματικά καλά στα play offs. Καλή τύχη στην Κωνσταντινούπολη! (Doruk Engin - Κωνσταντινούπολη)
"Ευχαριστώ Doruk. Ναι, παίζαμε όλα και καλύτερα καθώς η σεζόν προχωρούσε και ελπίζουμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα στο Final - 4! Όσο για το σουτ πίσω από το κέντρο, ήταν τυχερό! Ποτέ δεν σουτάρω από εκεί, ούτε καν στο τέλος της προπόνησης. Ήμουν τυχερός, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ - και το λατρεύω".


Γεια σου Κώστα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να κερδίσει τον φετινό Ευρωπαϊκό τίτλο και μετά να κατακτήσει την διοργάνωση περισσότερες φορές στο μέλλον; (Γιώργος Θεοδωρόπουλος - Ελλάδα)
"Γεια σου Γιώργο. Λοιπόν, είμαστε μια ομάδα με εξαιρετικό μέλλον μπροστά μας. Έχουμε ταλαντούχους νεαρούς παίκτες και ελπίζουμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα στο μέλλον. Όσο για τον τίτλο της Euroleague, πρέπει να επικεντρωθούμε στην Μπαρτσελόνα και να ακολουθήσουμε το αγωνιστικό μας πλάνο. Πιστεύω πως οι δύο ομάδες έχουν 50-50 πιθανότητες σε αυτό το ματς".


Γεια σου Κώστα. Σίγουρα το να φρενάρει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, θα δοκιμάσεις κάτι σπέσιαλ απέναντι στον ίδιο και τις "μπομπίτες" του; Καλή τύχη! (Antonio Fernandez - Μαδρίτη, Ισπανία)
"Ευχαριστώ Antonio! Σίγουρα, ο Ναβάρο είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της Ευρώπης. Μου αρέσει πολύ! Είναι πολύ καλός παίκτης, το έχει αποδείξει πολλές φορές και τον σεβόμαστε αρκετά. Δεν ξέρω με ποιον ακριβώς τρόπο θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε, αλλά είναι το "κλειδί" για μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Οπότε δεν μπορώ να πω αν θα κάνουμε κάτι συγκεκριμένο ή όχι".


Πως είναι να συνεργάζεσαι με τον κόουτς Ίβκοβιτς; Όντας μια ομάδα με τόσους πολλούς νεαρούς παίκτες, η διαφορά ηλικίας αποτελεί πρόβλημα; Ελπίζω να φέρετε το τρόπαιο σπίτι όπως το 1997! (Γιάννης Λαρεντζάκης, Πειραιάς)
"Ευχαριστώ πολύ Γιάννη. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και με μεγάλη εμπειρία. Ξέρει τα πάντα για το μπάσκετ και μας έχει βοηθήσει πολύ. Τον εμπιστεύομαι 100% και η διαφορά ηλικίας δεν έχει υπάρξει ποτέ πρόβλημα για κανέναν από εμάς. Ξέρει πως να επικοινωνεί με τους παίκτες και να παίρνει το 100% από τον καθένα μας".


Γεια σου Κώστα. Είσαι προληπτικός σαν άνθρωπος; Αν ναι, ελπίζω αυτό να σε βοηθήσει να κερδίσεις την Euroleague! (Pavel Benacek, Τσεχία)
"Ευχαριστώ για την ερώτηση σου Pavel. Ναι, είμαι λίγο προληπτικός, αλλά νομίζω πως δεν ξεπερνάω τα όρια. Δεν ξέρω αν τα υπόλοιπα παιδιά είναι προληπτικά ή όχι. Υποθέτω πως κάθε παίκτης έχει τις δικές του προλήψεις. Αυτό που κάνω εγώ είναι να σουτάρω πάντα να σουτάρω με τα ρούχα της προθέρμανσης, χωρίς να έχει σημασία αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, να κάνει ζέστη ή κρύο".


Γεια σου Κώστα. Η ερώτηση μου είναι για τον Sir Κάιλ Χάινς. Λατρεύω το blog του στην Euroleague. Τι σου αρέσει σε εκείνον σαν παίκτης και πως είναι εκτός γηπέδου; Καλή τύχη! (Bernd Rockmann - Μπάμπεργκ, Γερμανία)
"Ευχαριστώ, Bernd! Sir Κάιλ Χάινς! Στο γήπεδο, είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Δεν είναι πολύ ψηλός, αλλά είναι έξυπνος τύπος και ξέρει πως να δημιουργεί για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Πάντα αγωνίζεται με πολλή ενέργεια. Εκτός γηπέδου είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, είμαστε φίλοι και επικοινωνούμε. Είναι ένα πολύ καλό παιδί που ποτέ δεν δημιουργεί προβλήματα, ποτέ. Ένας εξαιρετικός τύπος".


Λοιπόν Κώστα, αν κερδίσεις την Euroleague, πως σκοπεύεις να το γιορτάσεις; Όρμα για το τρόπαιο μάγκα! (Αθανάσιος Ζάρας - Πειραιάς)
"Λοιπόν, πρώτα απ' όλα, Αθανάσιε ελπίζω να γιορτάζουμε στο τέλος του Σαββατοκύριακου! Πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνουμε, αλλά δεν θα είναι μια γιορτή με μεγάλη διάρκεια διότι μετά ακριβώς από το Final - 4, παίζουμε στα τελικά του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Μόλις τελειώσουν οι τελικοί του ελληνικού πρωταθλήματος, ελπίζω να έχουμε πολλούς λόγους για μια μεγάλη - μεγάλη γιορτή!"

 

Τελευταία Νέα