«Προπονητής με φιλοδοξίες ο Τρινκιέρι»

«Προπονητής με φιλοδοξίες ο Τρινκιέρι»

Gazzetta team
«Προπονητής με φιλοδοξίες ο Τρινκιέρι»

bet365

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον νέο προπονητή της Εθνικής Ελλάδος ο Νίκος Φιλίππου. Ο μάνατζερ της «γαλανόλευκης» απάντησε επίσης σε πολλά... καυτά ερωτήματα.

Ο Έλληνας μάνατζερ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή JUMP SHOOT του ΑΡΤ και μίλησε για τις διαπραγματεύσεις με τον Φώτη Κατσικάρη, για τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί ενδιαφέροντος για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και για τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Αναλυτικά ο Νίκος Φιλίππου μίλησε:

Για Αντρέα Τρινκιέρι: «Η Εθνική έχει πλέον προπονητή. Επιλέχτηκε ο Τρινκιέρι μετά από ψάξιμο ανάμεσα σε αρκετά ονόματα. Είναι ένας νέος προπονητής με φιλοδοξίες και θέλει πολύ να δουλέψει στην Εθνική. Εχει σημασία να θες να δουλέψεις στην Εθνική. Το καλοκαίρι η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει περήφανους τους Ελληνες. Ξεκίνησε το ψάξιμο από Ελληνες προπονητές. Για να είναι κάποιος στην Εθνική προπονητής, πρέπει να το θέλει. Πολλοί θα ήθελαν να είναι στην Εθνική, αλλά δεν μπορούσαν να είναι με τους όρους, που θέλουμε. Ο Τρινκιέρι αναδείχθηκε δύο φορές καλύτερος προπονητής στην Ιταλία. Είναι ένας άνθρωπος, για τον οποίο πολλοί έχουν να πουν καλά λόγια».

Για επαφές με Ελληνες προπονητές: «Ηταν κάποιοι εκ των πραγμάτων, που βγήκαν έξω από το ψάξιμο για αντικειμενικούς λόγους. Εγιναν, πάντως, επαφές με Ελληνες προπονητές, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι επίσημο».

Για επαφή με Ομπράντοβιτς: «Ο Ομπράντοβιτς έχει πει ότι δεν θέλει να δουλέψει σε εθνική ομάδα».

Για Κατσικάρη: «Ακούστηκε το όνομα του Κατσικάρη. Είναι ένας προπονητής, που έχει κάνει ξεχωριστή πορεία στην Ευρώπη, είναι καμάρι για μας. Εχω ξαναπεί, όμως, ότι για να είναι κάποιος στην Εθνική, πρέπει να το θέλουν και οι δύο πλευρές».

Για Παναγιώτη Γιαννάκη: «Εχει προσφέρει τα μέγιστα και ως παίκτης και ως προπονητής στην Εθνική. Δύο και τρεις εκπομπές δεν φθάνουν για να απαριθμήσουμε τα κατορθώματά του. Είναι στρατιώτης της Εθνικής. Εκανε μία επιλογή να πάει στον Ολυμπιακό και καλά έκανε για την προπονητική του καριέρα. Λόγω του οπαδισμού δέχθηκε χλεύη. Είναι τεράστιο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Τίποτα δεν σταματάει στη ζωή. Είναι όλα μπροστά μας. Και είμαι σίγουρος ότι ο Παναγιώτης θα βρεθεί στην Σλοβενία για να είναι κοντά στην ομάδα».

Για τους βοηθούς του Τρινκιέρι: «Ο Παπανικολάου και ο Λιμνιάτης πρέπει να είναι η επόμενη προπονητική μέρα για την Ελλάδα. Είναι χρυσή ευκαιρία να βρεθούν δίπλα στην Εθνική. Ο Παπανικολάου έχει προσφέρει και την ψυχή του στην Εθνική. Κανείς, πάντως, δεν παντρεύεται κάποια θέση. Ολοι κρινόμαστε».

Για Διαμαντίδη: «Είναι λίγο πρόωρο να λέμε κάτι. Θα ήταν χαζό, πάντως, να πούμε ότι δεν λείπει από την Εθνική. Η αποφασή, που έχει πάρει, είναι σεβαστή. Πολλοί προσπάθησαν να του αλλάξουν την γνώμη. Μακάρι να μπορέσει να επιστρέψει».

Για Μαυροκεφαλίδη: «Είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Κάνει πολύ καλή πορεία στην Ρωσία. Είναι ένα κεφάλαιο, που δεν πρέπει να χαθεί. Ο Λουκάς θέλει να παίξει στην Εθνική. Η ομοσπονδία ποτέ δεν έδειξε κακεντρέχεια για κάποιον».

 

Τελευταία Νέα