Αυτό είναι το καλύτερο επεισόδιο στην ιστορία του Game of Thrones! (pics)

Βασίλης Τσίγκας
Αυτό είναι το καλύτερο επεισόδιο στην ιστορία του Game of Thrones! (pics)
Ο Βασίλης Τσίγκας κάπου τώρα σταμάτησε το standing ovation στους παραγωγούς και είναι έτοιμος να αποθεώσει ανερυθρίαστα την 6η σεζόν της σειράς!

SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!! SPOILER ALERT!!!

Εμείς σας προειδοποιήσαμε! Ακολουθούν spoilers για τον έκτο κύκλο του Game of Thrones.

Πλέον το έχετε μάθει όλοι όμως. Χάρη στα κανάλια Novacinema βλέπετε τα επεισόδια του Game of Thrones σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική αποκλειστικά κάθε Κυριακή βράδυ! Και μάλιστα, αν δε θέλετε να ξενυχτήσετε, με τη νέα λειτουργία τα γράφετε και πατάτε το play όποτε εσείς θέλετε, ενώ κάθε Σάββατο παρακολουθείτε και την εκπομπή «After The Thrones» για περισσότερες πληροφορίες για το κάθε επεισόδιο.

Αλλά ας μπούμε στο θέμα.

Έχω δει πολλές σειρές στη ζωή μου. Άπειρα επεισόδια, βυθισμένος στον καναπέ, με ένα σακουλάκι πατατάκια και δάχτυλα, βουτηγμένα στην αλμύρα! Αρκετές φορές έχω ενθουσιαστεί, έχω κλάψει, έχω βρίσει ανελέητα. Πρώτη φορά ένιωσα την ανάγκη, σχεδόν αυθόρμητα, να σηκωθώ από τον καναπέ και να χειροκροτήσω.

Βλέποντας το ένατο επεισόδιο της έκτης σεζόν του Game of Thrones, ειλικρινά, δεν με ενδιέφερε ποια θα είναι η κατάληξη. Δεν με ένοιαζε ποιος θα πεθάνει, ποιος θα ζήσει, πώς θα τελειώσει, τι θα γίνει. Ήταν τόσο εντυπωσιακή η εικόνα, τόσο μαεστρικά σκηνοθετημένα όλα, που απλά απολάμβανα! Τίποτα άλλο!

Νομίζω ότι αυτό το επεισόδιο, όταν περάσει λίγο ο καιρός, θα μνημονεύεται ως το game changer (ε, με τόσες μπασκετοκουβέντες που έχω μοντάρει, μου έχουν μείνει κάποια πράγματα!) της αμερικανικής τηλεόραση. Μετά τα τελευταία επεισόδια του πρώτου και του τρίτου κύκλου του Lost, αυτό είναι που αλλάζει άρδην την ιστορία της τηλεόρασης.

Χωρίς να θέλω να υπερβάλλω, όλη η σκηνή της μάχης, ήταν ό,τι εντυπωσιακότερο έχω δει σε αυτό το genre, συμπεριλαμβανομένου και του κινηματογράφου. Τα συναισθήματα που σου προκαλούσε, αυτή η ΠΛΑΝΑΡΑ με τον Σνόου να βλέπει να τρέχουν πάνω του εκατοντάδες ιππείς, όλα ήταν τόσο σοφά τοποθετημένα, που σε κάνει να αναρωτιέσαι, αν θα ξαναδείς ποτέ ένα τόσο τέλειο επεισόδιο.

Μισό λεπτό να ξανασηκωθώ άλλη μία φορά να χειροκροτήσω και συνεχίζουμε!

Το επεισόδιο άρχισε στο Μιρίν, περιέργως. Εκεί, η Ντενέρις είναι έτοιμη να ξεκινήσει το spanking στον Τίριον, αφού το ύφος της ήταν ξεκάθαρα αυτό ενός γονιού που λέει: «Μία βδομάδα έλειψα, το διαλύσατε το σπίτι»! Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η πολιορκία της πόλης από τους αφέντες των υπόλοιπων πόλεων και μία κοτρόνα σκάει στο παράθυρο της Δρακομάνας (δεν σας χάλασε…)!

Η Ντενέρις, όμως, δεν μασάει πλέον. Στη συνάντηση με τους αφέντες που ακολουθεί, τους δίνει μια ευκαιρία (;) να παραδοθούν (lol για τις απαιτήσεις των άλλων, πόσο γέλασα με αυτά που έλεγαν). Η συνέχεια, αναμενόμενη και πόσο μα πόσο εντυπωσιακή!

Ο Ντρόγκον σκάει μύτη, η Ντενέρις τον καβαλάει, απελευθερώνει και τους άλλους δύο δράκους και αρχίζει μια αναλέητη επίθεση στο στόλο, την ώρα που καταφτάνει ο Νταάριο με τους Ντοθράκι!

Ντάξει, ΠΟΥ πάτε ρε αφέντες; Ο σκουληκομυρμηγκότρυπας σκοτώνει σε 0,09 δευτερόλεπτα τους δύο από τους τρεις και ο Τίριον, που ξαφνικά «ψήλωσε» (χα, είδατε τι έκανα εκεί, ε;), συμβουλεύει τον τρίτο να προειδοποιήσει, όποιον άλλο έχει βλέψεις να επιτεθεί στο Μιρίν, για το τι έγινε!

Αυτά που είδαν τα ματάκια μας, από άποψη cgi και εικόνας στα δέκα λεπτά που κράτησε όλη η σκηνή στο Μιρίν, πρέπει να κόστισαν πάρα μα πάρα πολλά εκατομμύρια δολάρια, αλλά πραγματικά άξιζαν και το τελευταίο σεντ! Και απέδειξαν πως πλέον η διαφορά ανάμεσα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο έχει μικρύνει στο ελάχιστο!

Δεν τελειώσαμε, όμως, με το Μιρίν. Επόμενη σκηνή είναι με την Ντενέρις και τον Τίριον να συνομιλούν με τον Θίον και τη Γιάρα, που έφτασαν κι αυτοί με τη σειρά τους στο Μιρίν (να ΄ναι καλά οι παραγωγοί που δεν μας ζάλισαν με καθυστερήσεις γι’ αυτή τη συνάντηση).

Ο διάλογος ήταν απολαυστικός. Και το κομμάτι που ο Τίριον «τη λέει» στον Θίον, αλλά κυρίως εκεί που η Γιάρα «την πέφτει» στεγνά στην Ντενέρις! Μπελαλού Γιάρα, πόσο πολύ έχεις υψωθεί στα μάτια μας! Η κατάληξη της κουβέντας είναι πως η Ντενέρις συμφωνεί να συμμαχήσει με τους Γκρεϊτζόι κόντρα στον Έουρον και τα υπόλοιπα Επτά Βασίλεια! Γιατί; Γιατί ο Έουρον θέλει να… συνουσιαστεί με την Νταϊνέρις, ενώ και τη Γιάρα… δεν θα τη χάλαγε μία… νύχτα με την Ντάνι! Και απ’ ό,τι είδαμε, ούτε η Ντάνι δείχνει να έχει τόοοοοσο μεγάλο πρόβλημα! Μία τέτοια σκηνή η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε να η δούμε!

Και πάμε στο Γουίντερφελ!



Η δράση εκεί ξεκινάει με συνάντηση Σνόου, Σάνσα, Ντάβος, Τόρμουντ και της μικρής θεάς Λιάνα Μόρμοντ με τον Ράμσεϊ. Κλασικό trash talking, με τον Χιονιά να έχει το πάνω χέρι, αφού προκαλεί σε one on one τον Μπόλτον κι αυτόν προφανώς να λακίζει!

Στη συνέχεια, το παρεάκι του Τζον βρίσκεται σε μια τέντα και αναλύει τα battle πλάνα της. Όταν όλοι οι υπόλοιποι φεύγουν, η Σάνσα γκρινιάζει πως κανένας δεν ρώτησε την άποψή της και προειδοποιεί τον Σνόου πως κανένας τους δεν ξέρει τον Ράμσεϊ, όσο αυτή. True dat!

Ανοίγει μικρή παρένθεση: Ο Ντάβος σε μια βόλτα του πριν την μάχη, βρήκε το σημείο, όπου έκαψαν την κόρη του Στάννις, τη Σιρίν. Κατάλαβε τι έγινε και είναι δεδομένο πως κάτι θα γίνει με Μελισάνδρη. Ελπίζουμε να τη σκοτώσει. Την οποία Μελισάνδρη επισκέφτηκε ο Σνόου το ίδιο βράδυ και της ζήτησε να μην τον ξανα-αναστήσει, αν πεθάνει. Κλείνει η μικρή παρένθεση.

Και πάμε στην μάχη! Στο έπος! Στο Άγιο Δισκοπότηρο της τηλεόρασης!

Με τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα απέναντι το ένα απ΄ το άλλο, ο Ράμσεϊ ξεκινάει με φουλ επίθεση, εμφανίζοντας τον Ρίκον. Αφού του λύνει τα δεσμά, τον αφήνει να τρέξει όλη την απόσταση μέχρι τον Σνόου. Μόλις ο μπέμπης Σταρκ άρχισε το τρέξιμο, πήρε το τόξο του.

Ήταν δεδομένο πως θα πεθάνει, παρά την απέλπιδα προσπάθεια του Τζον να τον προλάβει, αλλά παραδεχτείτε το, έστω και για ένα δευτερόλεπτο, το πιστέψατε! Κάτι μέσα σας έλεγε πως ίσως τα καταφέρει! Αλλά όχι! (Κι εσύ βρε Ρίκον, τρέξε λίγο σε ζιγκ ζαγκ αγόρι μου, όχι σε ευθεία, ήμαρτον!)

Ο Σνόου βλέπει τον μικρό του αδερφό (;) νεκρό. Επίσης, είναι ακριβώς στην μέση των δύο στρατοπέδων, ολομόναχος, χωρίς καμία κάλυψη. Ο Ράμσεϊ δίνει εντολή στους ιππείς του να ξεκινήσουν. Και τότε μου σηκώθηκε η τρίχα! Το πλάνο με τον Σνόου να αντιλαμβάνεται ότι «την πατήσαμε», να βγάζει τη ζώνη του και να αμολάει το ξίφος του, ενώ εκατοντάδες ιππείς έρχονται καταπάνω του, ειλικρινά αξίζει δέκα Oscars και πενήντα Emmys!


Κι εκεί που λες ότι ο Σνόου θα πεθάνει (again), προλαβαίνουν οι δικοί του και ξεκινάει με απίστευτη μάχη σώμα με σώμα, ενώ οι τοξότες του Ράμσεϊ σκοτώνουν ό,τι κυκλοφορεί από μισό χιλιόμετρο μακριά!

Δεκάδες μπράβο στον σκηνοθέτη, Μιγκέλ Σάποτσνικ, ο οποίος κατάφερε να μας βάλει μέσα στην μάχη, να νιώσουμε το αδιέξοδο, το άγχος, τον πόνο των πρωταγωνιστών! Επικά πλάνα, τρομερή ατμόσφαιρα και μία κατάληξη, που όσο αναμενόμενη και αν ήταν, σε ενδιέφερε.

Τελικά, ο Ράμσεϊ κατάφερε να περικυκλώσει τον Σνόου και όλους τους δικούς του. Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Όλα έδειχναν ότι το τέλος πλησιάζει, αλλά την πιο κατάλληλη στιγμή (ΟΚ, εδώ λίγο μου ξέφυγε ένας αναστεναγμός για το timing του θέματος, αλλά τέλος πάντων) καταφτάνουν οι ιππότες του Βέιλ, με τον Μικροδάχτυλο μπροστάρη.

Αυτή, λοιπόν, που έδωσε τη λύση ήταν η Σάνσα, με εκείνο το γράμμα που είχε φτιάξει. Ο Ράμσεϊ ηττήθηκε πανηγυρικά, αφού ακόμα και όταν προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από το τείχη του Γουίντερφελ, ο τίμιος γίγαντας Αργύρης Καμπούρης του Γουέστερος διέλυσε με δύο μπουνιές την πόρτα και πέθανε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (RIP).

Όλο το θέμα ήταν πώς θα πεθάνει μετά ο Ράμσεϊ. Στην αρχή, του πολτοποιεί το κεφάλι ο Σνόου με μπουνιές, όμως τη χαριστική βολή την έδωσε, ως άρμοζε, η Σάνσα, η οποία έδεσε τον Μπόλτον και τον άφησε να τον ξεσκίσουν τα ίδια του τα σκυλιά! Πραγματικά, ένα τέλος που άρμοζε στον μεγαλύτερο χασάπη της σειράς!

Συμπερασματικά, το επεισόδιο δεν παρέκλινε καθόλου από όσα περιμέναμε να γίνουν. Σεναριακά, όλα ήταν προβλέψιμα μέχρι κεραίας. Αλλά το έδωσαν τόσο τέλεια, τόσο υπέροχα, που χαλάλι του!

Ήταν το κορυφαίο επεισόδιο της σειράς κι ένα που πολύ πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να ξεπεράσουν! Εύγε!