15 απίθανα facts από την επική μάχη του 9ου επεισοδίου του Game Of Thrones (pics, gifs & vid)

Gazzetta team
15 απίθανα facts από την επική μάχη του 9ου επεισοδίου του Game Of Thrones (pics, gifs & vid)
To “Battle Of The Bastards” έμελε να είναι μια από τις πιο επικές στιγμές στην ιστορία της τηλεόρασης!

SPOILERS!!!!! SPOILERS!!!!! SPOILERS!!!!! SPOILERS!!!!! SPOILERS!!!!!

Μιλάμε για μια από τις επικότερες στιγμές τηυς τηλεόρασης και δεν κάνουμε πλάκα ούτε τα παραλέμε! Η μάχη του 9ου επεισοδίου από εδώ και πέρα θα αποτελεί ορόσημο για όλες τις ταινίες και τις σειρές φαντασίας.

Το φοβερό σε όλο αυτό είναι ότι το Computer-generated imagery (CGI), δηλαδή η χρήση γραφικών μέσω υπολογιστή, ήταν πολύ λιγότερο από όσο θα περιμέναμε!

Πάμε να δούμε 15 Facts από την επική σκηνή της μάχης όπως τα κατέγραψε το Buzzfeed.

1. Η περίφημη σκηνή που ο Jon Snow είναι αντιμέτωπος με το ιππικό δεν είναι γυρισμένη με την βοήθεια υπολογιστή, αλλά είναι πραγματική! Χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα 40 άλογα για το πλάνο!

2. Συνολικά για την σκηνή της μάχης χρησιμοποιήθηκαν 80 άλογα!

3. Ακόμα και στην παρακάτω σκηνή, έπαιζαν ηθοποιοί και άλογα και δεν ήταν αποτέλεσμα χρήσης CGI.

4. Στην σκηνή που ο Jon Snow τρέχει για να σώσει τον Rickon, χρησιμοποιήθηκε κάμερα τελευταίας τεχνολογίας πάνω σε ένα Land Rover!

5. Ένα τεράστιο έξοδο για την παραγωγή ήταν ότι έπρεπε να ντύσει ακόμα και τα ψεύτικα πτώματα με ρούχα εποχής!

6. Τα πλάνα από την μάχη με τα βουνά από πτώματα, ήταν εμπνευσμένα από τον Αμερικανικό Εμφύλιο, όπως είπε ο σεναριογράφος της σειράς David Benioff.

7. Ο Iwan Rheon, ο ηθοποιός που παίζει τον Ramsay, είχε αρχικά περάσει οντισιόν για τον ρόλο του Jon Snow και ήθελε σαν τρελός να γυρίσει μια σκηνή μαζί του.

8. Η σκηνή που ο Jon Snow πλακώνει στο ξύλο τον Ramsay χρειάστηκε 10 ώρες γυρισμάτων μέχρι ο σκηνοθέτης Miguel Sapochnik να διαλέξει την κατάλληλη γωνία λήψης.

9. Και η παραπάνω σκηνή είναι η αγαπημένη της Sophie Turner, της ηθοποιού που υποδύεται την Sansa !

10. Η σκηνή που η Sansa απομακρύνεται όλο χαρά από το μπουντρούμι που βρίσκεται ο Ramsay παρέα με τα σκυλιά, χρειάστηκε να γυριστεί 13 φορές! Μόνο το περπάτημά της.

11. Οι σεναριογράφοι της σειράς Benioff και Weiss είχαν πει για πλάκα του Rheon ότι ο Ramsay θα είναι εκείνος που τελικά θα κάτσει στον Iron Throne και εκείνος το είχε πιστέψει! Μέχρι που διάβασε το σενάριο του επεισοδίου 9 του 6ου κύκλου.

12. Η σκηνή της πολιορκίας με τις ασπίδες δεν ήταν στο αρχικό σενάριο απλά την προσθεσαν για να γλιτώσουν χρήματα από περισσότερες σκηνές μάχης.

13. Η φοβερή σκηνή της «ασφυξίας» του Jon Snow δεν ήταν και αυτή στο αρχικό σενάριο, απλά οι παραγωγοί αναγκάστηκαν να κόψουν μια σκηνή μάχης επειδή οι ηοποιοί είχαν κουραστεί από τις αμέτρητες ώρες γυρισμάτων, οπότε ο σκηνοθέτης έβαλε μια κάμερα κοντά στον Jon Snow και πήρε μερικά πλάνα.

14. Τα γυρίσματα για την σκηνή του “Battle Of The Bastards” κράτησαν 25 ολόκληρες ημέρες. Χρειάστηκαν 500 κομπάρσοι, 80 άλογα, 65 κασκαντέρς και 4 συνεργεία με κάμερες! ΦΟΒΕΡΟ.

15. Δείτε το backstage video.