QUIZ: Ποιος σπόρος κάνναβης είσαι;

Gazzetta team
gazzetta default image fallback
Η SeedBank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα από την οποία μπορείς να αγοράσεις νόμιμα σπόρους του «απαγορευμένου» φυτού. Και το Gazzetta είναι εδώ για να σε βοηθήσει να επιλέξεις πού θα επενδύσεις.

Στην Ελλάδα η καλλιέργεια της κάνναβης είναι παράνομη.

Υπάρχει όμως ένας τρόπος να αγοράσεις σπόρους από το πιο πολυσυζητημένο φυτό των τελευταίων ετών: Η πρώτη ελληνική τράπεζα σπόρων κάνναβης λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο στην Αθήνα.

Και ενώ συνήθως μία συλλογή σπόρων κοστίζει πολύ ακριβά, στη theseedbank.gr μπορείς να συλλέξεις σπόρους από διαφορετικές τράπεζες και ποικιλίες χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία.

Τους σπόρους που θα αγοράσεις φυσικά θα τους κρατήσεις για συλλεκτική χρήση. Ή για να τους κάνεις δώρο στον κολλητό σου και να γίνεις το θέμα συζήτησης της παρέας.

«Σου έφερα μερικούς σπόρους κάνναβης για τα γενέθλιά σου» – beat that με ένα T-Shirt ή έναν συλλεκτικό αναπτήρα έτερε κολλητέ.

Αλλά εκτός από το ότι θα εντυπωσιάσεις με το ασυνήθιστο δώρο σου, πού ξέρεις; Σε περίπτωση αλλαγής της νομοθεσίας θα έχεις ήδη τα γενετικά που χρειάζεσαι για να χτίσεις την αυτοκρατορία σου.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης και των Βαλκανίων, ήδη «απελευθερώνουν» το νομικό πλαίσιο για τη φαρμακευτική χρήση αλλά και για τη βιομηχανική χρήση της κάνναβης, ενώ και η ελληνική νομοθεσία δίνει το πράσινο φως για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης – εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Το Gazzetta είναι εδώ πριν από εσένα για εσένα για να σε βοηθήσει να διαλέξεις την ποικιλία που ταιριάζει στο ράφι σου.

Έτοιμος;

*Προσοχή! Οι σπόροι πωλούνται αποκλειστικά για συλλεκτική χρήση. Μην τους γονιμοποιήσετε. Η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την πώληση σε περίπτωση που αντιληφθεί ότι κάποιος αγοράζει σπόρους για διαφορετικούς λόγους. Στην Ελλάδα σύμφωνα με τον νόμο 4139/2013 είναι παράνομη η καλλιέργεια κάνναβης.