Οι δέκα εντολές του πρώτου ραντεβού σε εστιατόριο

Gazzetta team
gazzetta default image fallback
Τώρα που βρήκες το «όνειρο», δες τί να προσέξεις για να μη γίνει εφιάλτης.

Από τη Ραφαέλλα Ράλλη

Ωραία. Τώρα τον/την βρήκες. Μετά από 96 ώρες αμείωτου chatting και αλληλοlikeισμού, καταφέρατε και συνεννοηθήκατε, ανταλλάξατε τηλέφωνα και κλείσατε συνάντηση.

Επειδή το level δυσκολίας ανεβαίνει επικίνδυνα όταν το πρώτο ραντεβού είναι σε εστιατόριο, το παρακάτω «ευαγγέλιο» είναι ό,τι πρέπει για να αποφύγεις οποιαδήποτε στραβή.

10. Κάντε α. κράτηση β. σωστή επιλογή εστιατορίου. Δηλαδή, καλό είναι να μην επιλέξετε να πάτε σε κάποιο από τα στέκια σας, αλλά ούτε και σε ένα μέρος που δεν έχετε ιδέα τί «παίζει». Δε χρειάζεται να χάνετε χρόνο με χαιρετούρες πέρα δώθε ή με αδιάκριτα βλέμματα παντού.

9. Δεν πας σε γάμο, βάφτιση ή στο γήπεδο. Ντύσου προσεγμένα, όχι υπερβολικά ή πρόχειρα. Επίσης, λάβε υπόψη σου ότι θα φας, άρα θα πρέπει να μπορείς να κάνεις εύκολα κινήσεις.

8. Μην κάνεις μία αιωνιότητα και μία μέρα να αποφασίσεις τί θα φας. Ούτε 1500 διευκρινιστικές ερωτήσεις στον σερβιτόρο για να καταλήξεις να πάρεις ένα απλό φιλέτο κοτόπουλου.

7. Φιλέτο είπαμε; Καλύτερα safe επιλογές στο φαγητό. Ας μη δοκιμάσετε με την πρώτη το ταλέντο σας στα chopsticks. Προφανώς επίσης, μένεις μακριά από ό,τι «μυρίζει» (κρεμμύδι, σκόρδο κ.λπ.). Περιορίσου στα εύκολα πιάτα που κόβονται με μαχαίρι και πηρούνι. Θυμάσαι τί έπαθε η Τζούλια Ρόμπερτς στο Pretty Woman; Θυμάσαι.



6. Μη φας σα να μην υπάρχει αύριο. Αλλά επίσης, μην παραγγείλεις μία σαλάτα (και δη πράσινη που δε θα θέλει να αποχωριστεί τα δόντια σου) και καταλήξεις να τρως από το πιάτο του άλλου. Το δράμα δεν το γλιτώνεις.

5. Αντίστοιχα μην πιεις πάρα πολύ. Λίγο αλκοόλ πάντα βοηθάει την κατάσταση, αλλά ξέρεις τί γίνεται όταν το μέτρο χάνεται.

4. Μη μιλάς με μπουκωμένο στόμα. Μην. Δεν χρειάζεται να διευκρινίσουμε πως το ίδιο ισχύει με το γέλιο που μπορεί να αποδειχθεί και πιο επικίνδυνο. Επίσης, οι αγκώνες σου μακριά από το τραπέζι.

3. Πρόσεχε πώς φέρεσαι στους σερβιτόρους. Είναι αναπόφευκτος ο συνειρμός που κάνει κάποιος μετά από μία αγενή συμπεριφορά.

2. Μακριά κι αγαπημένοι με τα κινητά σας. Σηκώστε τα τηλέφωνα αν χτυπήσουν για να μην δημιουργηθούν τυχόν υποψίες, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε φωτογραφίες τα πιάτα σας για #foodporn ποσταρίσματα, «αποτοξίνωση» μόνο.

1. Μη σχολιάσεις τίποτα για τις τιμές του μενού. Ακόμη κι αν είναι όντως τσιμπημένες. Πληρώνει ο άντρας, άσχετα αν η γυναίκα δείχνει οπωσδήποτε την πρόθεσή της να συμπληρώσει το λογαριασμό.