20χρονος μαχαίρωνε Πακιστανούς

Gazzetta team
20χρονος μαχαίρωνε Πακιστανούς
Λίγες ημέρες μετά την ίδρυση της υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής ήρθε και η πρώτη σύλληψη, αφού οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 20χρονο, ο οποίος κατηγορείται για μπαράζ αιματηρών επιθέσεων με μαχαίρια εναντίον Πακιστανών μεταναστών.

Οι επιθέσεις είχαν σημειωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μεταμόρφωση, στη Λυκόβρυση και στο Ηράκλειο Αττικής.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει πως ο νεαρός ήταν μέλος ρατσιστικης ομάδας, που μαχαίρωσε τέσσερις Πακιστανούς και έναν Ελληνα, ενώ χτύπησαν άλλους μετανάστες, κατά τη διάρκεια «εξορμήσεων» που πραγματοποιούσαν για «εκκαθαρίσεις» αλλοδαπών.

Πρόκειται για έναν 20χρονο, ο οποίος συμμετείχε στις επιθέσεις και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εμπρησμό, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Συγκεκριμένα ο συλληφθείς:

Στις 10-9-2012, ώρα 20:30, εισέβαλε, μαζί με άλλους οκτώ άγνωστους δράστες, στο κουρείο ιδιοκτησίας Πακιστανού, στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση και επιτέθηκαν σε δύο υπαλλήλους, υπηκόους Πακιστάν και σε Ελληνα πελάτη, τραυματίζοντας με μαχαίρι τον πελάτη (επειδή διάλεξε να κουρεύεται στο κατάστημα του αλλοδαπού), καθώς και έναν από τους υπαλλήλους. Επίσης, έριξαν στο κατάστημα μία αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές από την πυρκαγιά.
Στις 22-9-2012, ώρα 19:50, ο 20χρονος, με άλλους δύο άγνωστους συνεργούς του, επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο μετανάστες από το Πακιστάν, σε στάση λεωφορείου στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ηράκλειο Αττικής, τραυματίζοντας με μαχαίρι σοβαρά τον έναν στη θωρακική χώρα, ενώ του αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.
Την ίδια ημέρα (22-9-2012) και ώρα 20:15, στην περιοχή της Λυκόβρυσης, επιβαίνοντας με άλλους δύο άγνωστους σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, «έκλεισαν» μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο Πακιστανοί μετανάστες, με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί. Στη συνέχεια, αφαίρεσαν τη μοτοσικλέτα, η οποία τελικά βρέθηκε στις 27-9-2012 ολοσχερώς καμένη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.
Μισή ώρα μετά την προηγούμενη επίθεση, στην οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση, οι ίδιοι με άλλους συνεργούς τους, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, που περπατούσαν στο δρόμο και τραυμάτισαν δύο από αυτούς (τον έναν σοβαρά στη θωρακική χώρα), ενώ τους αφαίρεσαν και προσωπικά τους αντικείμενα.


Πηγή: http://iefimerida.gr