Πρίγκιπας Χάρι: Ναι, σκότωσα Ταλιμπάν

Gazzetta team
Πρίγκιπας Χάρι: Ναι, σκότωσα Ταλιμπάν

bet365

Τον απολογισμό της δεύτερης αποστολής του στο Αφγανιστάν έκανε ο πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του λέγοντας ότι σκότωσε Ταλιμπάν από το πιλοτήριο ελικοπτέρου Απάτσι.

Εκτός από τις «εξορμήσεις» με τα Απάτσι, ο Χάρι αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τη... γυμνή «περιοδεία» του στο Λας Βέγκας, λέγοντας ότι είχε συμπεριφερθεί «περισσότερο ως στρατιώτης και λιγότερο ως πρίγκιπας».

Στα αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν από το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι εξήγησε ότι όταν πλήττονται θέσεις των Ταλιμπάν «αφαιρούμε μια ζωή για να σώσουμε μια ζωή», συμπληρώνοντας ότι όσο ήταν στο Αφγανιστάν, ο στρατός δρούσε περισσότερο αποτρεπτικά παρά επιθετικά.

«Αν υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν κακά πράγματα στους δικούς μας, τότε υποθέτω ότι θα πρέπει να τους βγάλουμε έξω από το παιχνίδι», σημείωσε ο Χάρι.

Ο πρίγκιπας μίλησε επίσης για την επίθεση των Ταλιμπάν στο στρατόπεδο στη νότια επαρχία Χελμάντ, που συνέβη την ημέρα των γενεθλίων του, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Χάρι ο οποίος έχει επανειλημμένως τονίσει ότι θέλει να αντιμετωπίζεται σαν ένας «κανονικός στρατιώτης», παραδέχθηκε ότι η εμπειρία του ήταν διαφορετική από εκείνη των συναδέλφων του.

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας που έλαβε ενεργό ρόλο σε πολεμικές επιχειρήσεις, μετά από τον θείο του, δούκα της Υόρκης, που έλαβε μέρος στον πόλεμο των Φόκλαντ.

Εκτός από τη συζήτηση γα τον στρατιωτικό του ρόλο στο Αφγανιστάν, ο Χάρι μίλησε για διάφορα άλλα θέματα, όπως ότι προκάλεσε κακό στην οικογένειά του όταν απαθανατίστηκε γυμνός σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας πέρυσι. «Απογοήτευσα τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και αρκετούς άλλους» είπε για το περιστατικό

Πηγή: http://tovima.gr