Ζευγάρωσε τις νίκες της η Παναχαϊκή

Gazzetta team
Ζευγάρωσε τις νίκες της η Παναχαϊκή

bet365

Τη δεύτερη νίκη της στη φάση των μπαράζ για την άνοδο στη Volleyleague πέτυχε η Παναχαϊκή που επικράτησε στην έδρα της της Ορεστιάδας με 3-2 (15-25, 25-20, 25-23, 23-25, 15-10) παραμένοντας με αυτό τον τρόπο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το συγκρότημα του Παναγιώτη Τσιακμάκη κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ (15-25) εκμεταλλευόμενο την πολύ καλή υποδοχή και τα μπλοκ του, όπως και τον τραυματισμό του Ρουμελιώτη για λογαριασμό της ομάδας της Πάτρας.

Στο δεύτερο σετ ο σύλλογος της Αχαϊάς παρότι προηγήθηκε με 5-0 και ισοφαρίστηκε σε 8-8 από τους Εβρίτες, κατάφερε να περασει και πάλι μπροστά στο σκορ με 15-8. Η ομάδα του Άρη Αγγελόπουλου έχοντας υπέρ της την ψυχολογία κατάφερε να πάρει το σετ και να ισοφαρίσει σε 1-1 (25-20).

Στο τρίτο σετ οι «ροσονέρι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με τον οποίο ολοκλήρωσαν το δεύτερο με αποτέλεσμα να πάρουν προβάδισμα τριών πόντων (9-6). Όλα αυτά μέχρι τον τραυματισμό τον Ντονά (γύρισε το πόδι του), κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον σύλλογο της Θράκης να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (17-17). Στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά καθώς η διαιτητής της αναμέτρησης Μουλά αφού αρχικά έιχε υποδείξει άουτ, άλλαξε την αποφασή της δίνοντας τον πόντο υπέρ των Αχαιών.

Ο σύλλογος της Πελοποννήσου κατάφερε χάρη στις βοήθειες που έδωσαν οι Πεφάνης και Γεωργακόπουλος να πάρει αέρα δύο πόντων. Οι φιλοξενούμενοι πάντως μείωσαν σε 24-23 κάνοντας με αυτό τον τρόπο δύσκολη την ζωή της ομάδας της Πάτρας προτού αυτή καταφέρει να κάνει το 25-23.

 

Στο τέταρτο σετ οι παίκτες του Τσιακμάκη εκμεταλλευόμενοι το μπλοκ αλλά και την απουσία του Ντονά κατάφεραν να είναι κοντά στο σκορ για μεγάλο διάστημα του σετ (7-7, 16-16, 19-19) βάζοντας με αυτό τον τρόπο δύσκολα στην ομάδα της Πελοποννησου. Οι φιλοξενούμενοι παρότι βρέθηκαν να χάνουν με δύο (21-19) εκμεταλλευόμενοι τα μπλοκ των Γραμματικόπουλου, Βλασακίδη και σε συνδυασμό με τα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι Παναγιώτης και Νίκος Ρουμελιώτης έδωσαν τη δυνατότητα στους Ορεστιαδίτες να πάρουν το σετ (23-25) και να στείλουν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Στο κρίσιμο εκείνο σημείο οι Πατρινοί έδειξαν από την αρχή ότι ήθελαν να πάρουν το σετ και τη νίκη κάτι που φάνηκε έστω και από την μικρή διαφορά που είχε (3-1, 5-2, 8-5). Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που οι Αχαιοί ξέφυγαν με τέσσερις ((10-6) και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη.

Με τη νίκη αυτή όπως αναφέραμε και παραπάνω η ομάδα της Πάτρας συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των play-off με 6, ενώ αυτή της Ορεστιάδας στην τρίτη θέση όπου και ισοβαθμεί με την ΑΕΚ.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Άρη Αγγελόπουλου έχει ρεπό, ενώ αυτή του Παναγιώτη Τσιακμάκη αντιμετωπίζει στο ντέρμπι την ΑΕΚ παιχνίδι με μεγάλη βαθμολογική σημασία και για τις δύο.

Παναχαϊκή (Άρης Αγγελόπουλος): Αγγελόπουλος, Ρουμελιώτης Μ., Ρουμελιώτης Ν., Ρουμελιώτης Π., Ντονάς, Βλαχοστάθης, Αχιλλεόπουλος (λ), Πεφάνης Γεωργακόπουλος Μούρτζης, Χρηστιάς.

Ορεστιάδα (Παναγιώτης Τσιακμάκης): Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής, Αρχοντίδης, Κουλαξίδης, Καψαλιάρης, Βλασακίδης, Κωνσταντινίδης (λ), Προδρομίδης, Καρδαμανίδης, Νενογλου.

Η βαθμολογία
1. Παναχαϊκή 6 (8-5)
2. ΑΕΚ 3 (5-5)
3. Ορεστιάδα 3 (5-8)

Σάββατο 20/4
Γηπ. Παναχαϊκής, 19.30, ΑΕΚ - Ορεστιάδα (Παπασταθόπουλος - Μπακλέσης, Παρατηρητής: Ιορδανίδης)

Κυριακή 21/4
Γηπ. Παναχαϊκής, 21.00, Παναχαϊκή - ΑΕΚ (Κουτσούλας - Μόσχος, Παρατηρητής: Ιορδανίδης)

*Την άνοδο τους στη Volleyleague κερδίζουν οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

PRE LEAGUE Τελευταία Νέα