Θέμα με συμβόλαια στον Φοίνικα!

Θέμα με συμβόλαια στον Φοίνικα!

bet365

ΕΣΑΠ το μεγαλείο σου, καθώς ακόμα και να διεξαχθεί κανονικά ο τελικός στις 14 Μαΐου, ο Φοίνικας Σύρου αντιμετωπίζει πρόβλημα, μιας και τα συμβόλαια των περισσότερων Ελλήνων έληξαν 30/4!!!

Μα το Θεό τα όσα γίνονται την φετινή χρονιά στην Α1 δεν έχουν προηγούμενο και εκεί που λέμε πως τα έχουμε δει όλα, έρχεται άμεσα η διάψευση με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ, έχει να κάνει με τον τελικό και κατά πόσο αυτός μπορεί να γίνει. Αρχικά ξεκαθαρίζουμε πως πρόθεση του Φοίνικα είναι να μην κατέβει να αγωνιστεί, κάτι που οι Συριανοί έχουν επισημάνει και με ανακοινώσεις, αλλά και με δηλώσεις του προέδρου του Δημήτρη Παλιόπορτα.

Ωστόσο αν οι νησιώτες αποφασίσουν να κατέβουν τελικά στις 14/5 στον πέμπτο και τελευταίο τελικό, αναμένεται να υπάρξει σημαντικό πρόβλημα με τα συμβόλαια των παικτών τους. Συγκεκριμένα ο Φοίνικας όπως και οι περισσότερες ομάδες, ακούγοντας τις συμβουλές της ΕΣΑΠ, προκειμένου να γλιτώσουν χρήματα από το ΙΚΑ έκαναν συμβόλαια στους Έλληνες παίκτες με ημερομηνία λήξης τις 30/4, ενώ ο Ηρακλής έκανε συμβόλαια με λήξη τις 30/5! Για την ακρίβεια οι νησιώτες που επικοινωνήσαμε επιβεβαίωσαν το ότι τα συμβόλαια των Ελλήνων παικτών έληξαν στις 30/4, ενώ από τον «γηραιό» τονίζουν πως λήγουν στις 30/5, χωρίς φυσικά εμείς να είμαστε σε θέση να το αναφέρουμε με σιγουριά. Αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων...

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει πως και να θέλουν να κατέβουν οι Συριανοί στον τελικό, τυπικά οι παίκτες που τα συμβόλαιά τους έχουν λήξει δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, καθώς δεν γίνεται να υπάρξει ολιγοήμερη ανανέωση από την στιγμή που δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδος, κάτι που είχε γίνει και στη περίπτωση του Κώστα Χριστοφιδέλη με τον Παναθηναϊκό πέρσι.

Το θέμα πλέον είναι το τι θα γίνει και πως η διοργανώτρια αρχή άφησε όλο αυτό το θέμα. Καλά όλα αυτά με την αστυνομία και το ματς της Κυριακής, ωστόσο θα έπρεπε στην Λίγκα να κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου ο τελικός να διεξαχθεί τουλάχιστον μέχρι τις 30/4, από την στιγμή που υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τα συμβόλαια των Συριανών. Δεν γίνεται να γνωρίζεις πως υπάρχει τόσο σοβαρός κίνδυνος και να αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους.

Για ακόμα μία φορά, υπήρξε τραγικός προγραμματισμός και μετά θα βγαίνει ο πρόεδρος και θα λέει για πόλεμο που του κάνουν οι δημοσιογράφοι, ενώ παρά τις τρεις επιστολές του ΠΑΣΑΠ με τις οποίες το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών ζητούσε όλα τα συμβόλαια να λήγουν στις 30/5 όπως και των ξένων, δεν υπήρξε κάποια κίνηση με συνέπεια ακόμα και να δεχτεί ο Φοίνικας να παίξει, ο τελικός να είναι στον αέρα.

Βέβαια από την πλευρά τους οι Συριανοί επισημαίνουν πως είχαν την διαβεβαίωση της ΕΣΑΠ πως δεν θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα, καθώς μπορούν (έτσι αναφέρει η διοργανώτρια αρχή) να κάνουν μετατροπές στο συμβόλαιο (αρκεί να το θέλουν και τα δύο μέρη, δηλαδή ομάδα και παίκτης), μετατροπές που όμως θα έπρεπε να είχαν γίνει μέχρι τις 30/4 όταν και έληγαν τα συμβόλαια.

Πλέον τα ζητήματα είναι δύο. Αρχικά αν ο Φοίνικας πει να παίξει, το αν θα μπορεί να το κάνει και αν δεν το κάνει, αν υπάρχει περίπτωση τιμωρίας, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα φταίνε οι Συριανοί, αλλά ουσιαστικά η Λίγκα που τους είχε διαβεβαιώσει...

Ξαναλέμε το πρόβλημα στο ελληνικό βόλεϊ είναι οι δημοσιογράφοι και μόνο αυτοί που κάνουν... πόλεμο σε ένα πρωτάθλημα που όλα κυλούν ομαλά...

Δεν περίμεναν να δουν τι θα γίνει με τον Ντόκιτς

Και για να κλείσουμε με τον πραγματικά τραγικό προγραμματισμό, την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατώρος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανακοίνωσε πως ο πέμπτος τελικός θα γίνει στις 14/5 και όποιος θέλει ας κατέβει να παίξει. Ο λόγος είχε να κάνει με το ότι ο Ντόκιτς θα ήταν στην Εθνική Σερβίας για το Προολυμπιακό. Κανείς ωστόσο δεν περίμενε να δει αν ο διαγώνιος του Φοίνικα συμπεριληφθεί στην αποστολή των «Πλάβι», κάτι που τελικά δεν έγινε!!! Και έτσι ενώ μπορεί ο τελικός να διεξαχθεί ακόμα και από την ερχόμενη Δευτέρα, θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσει 14/5, εκτός και αν για ακόμα μία φορά υπάρξει κάποια αλλαγή στον σοβαρό αυτό προγραμματισμό!!!

Συνάντηση Ταρνατώρου με Παλιόπορτα

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατώρος είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο του Φοίνικα Δημήτρη Παλιόπορτα με την Λίγκα να αναφέρει σχετικά με δελτίο Τύπου που εξέδωσε: «Mε πρωτοβουλία της ΕΣΑΠ, πραγματοποιηθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΑΠ κ. Π. Ταρνατόρου με τον Πρόεδρο του ΑΟ Φοίνικα κ. Παλιόπορτα και τα μελη της διοίκησης του Σωματείου της Σύρου, με θέμα τον μη διεξαχθέντα 5ο τελικό της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012
Στην συνάντηση εκφράστηκε, απο πλευράς της διοίκησης του ΑΟ Φοίνικα ο έντονος προβληματισμός για τα γεγονότα που συνέβησαν στον 5ο τελικό. Ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ συζήτησε με τους διοικούντες του ΑΟ Φοίνικα ολες τις παραμέτρους των ενεργειών του σωματείου και ζήτησε την απόφασή τους ενόψει και της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΣΑΠ της 9ης Μαϊου 2012».

Λεονταρίτης: «Το πρόβλημα οι παράγοντες που θέλουν να είναι πρωταγωνιστές»

Το gazzetta.gr μίλησε τόσο με τους ανθρώπους του Ηρακλή, όσο και με αυτούς της Σύρου για το θέμα των συμβολαίων που έχουν λήξει, με τον εκπρόσωπο των Συριανών στην ΕΣΑΠ Γιώργο Λεονταρίτη να μας τονίζει σχετικά με το ποιο θεωρεί το μεγάλο πρόβλημα του Ελληνικού βόλεϊ: «Τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού βόλεϊ ξεκινούν και τελειώνουν από το γεγονός ότι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος αντί να είναι οι αθλητές, είναι οι παράγοντες εδώ και πολλά χρόνια και αυτό συνεχίζεται...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα