«Παιχνίδια 70 πόντων τα κερδίζουν πολλοί, στους 90 λίγοι»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
«Παιχνίδια 70 πόντων τα κερδίζουν πολλοί, στους 90 λίγοι»

bet365

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε στην επίθεση του Ολυμπιακού ενώ ανησύχησε όταν είδε τον γιο του, Ταμίρ να τραυματίζεται. Αποστολή-Ηράκλειο: Κων/νος Μελάγιες

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Αμερικανισραηλινός τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε για όσα είδε από τους παίκτες του.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αρχικά ανέφερε πως, «είχαμε ρυθμό στο παιχνίδι μας κάτι που δείχνουν και οι 94 πόντοι που σκοράραμε αστοχώντας και σε 11 βολές. Το βασικό μας πρόβλημα είναι πως δεν είχαμε κάποιους αυτοματισμούς που θέλαμε, αλλά αυτό είναι λογικό. Κάναμε πισωγύρισμα τις τελευταίες μέρες λόγω των Εθνικών ομάδων. Χάσαμε 7 παίκτες και δε μπορούσαμε να δουλέψουμε όπως θέλαμε.

Μέχρι και τη διακοπή για τα "παράθυρα" παίζαμε πολύ ωραίο μπάσκετ. Μετά έφυγαν 7 παίκτες και έλειψε και ο Ουίλιαμς Γκος για 8 μέρες λόγω της ασθένειάς του. Είναι φυσικό να βγαίνεις από τον ρυθμό σου και αυτό φάνηκε απόψε σε άμυνα κι επίθεση».

Ο προπονητής των Πειραιωτών ρωτήθηκε γιατί προτιμά την επίθεση από την άμυνα... «Αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τη φιλοσοφία μας θέλουμε να σκοράρουμε στην επίθεση. Αν ένα ματς πάει στους 60-70 πόντους όλοι μπορούν να τα κατακτήσουν. Στους 90 λίγοι. Αν είσαι ικανός να σκοράρει περισσότερους πόντους από 90 τότε έχεις την ευκαιρία να μην περιμένεις το αποτέλεσμα στην τελευταία επίθεση ή στην τελευταία άμυνα. Όπως συνέβη δηλαδή με την Χάποελ.

Δεν είχαμε προετοιμαστεί για την Χάποελ διότι δεν υπήρχε τρόπος να δούμε βίντεο με κάποιο προηγούμενο παιχνίδι της. Έπαιξε πολύ καλά όμως».

Τέλος αναφέρθηκε καιστον τραυματισμό του γιου του,Ταμίρ,κατά τη διάρκεια του ματς, «Όταν τον είδα να πέφτει στο παρκέ, ήθελα να μπω μέσα στο γήπεδο τρέχοντας, αλλά κατάφερα να συγκρατηθώ. Δεν μπορούσα να το κάνω αυτό. Έπαιζε καλά μέχρι τότε. Λυπήθηκα που τον είδα να τραυματίζεται και ανησύχησα αρκετά. Ελπίζω να είναι καλά και να μην έχει κάτι σοβαρό. Παίζει καλό μπάσκετ και δεν θέλω να τον δω να χάνει χρόνο ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα