Δικαιουλάκος: «Deflections διδάσκουμε στις ομάδες μας εδώ και χρόνια»

Gazzetta team
Δικαιουλάκος: «Deflections διδάσκουμε στις ομάδες μας εδώ και χρόνια»

bet365

Ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Τζώρτζης Δικαιουλάκος σε ανάρτηση του τόνισε ότι πολλοί προπονητές διδάσκουν deflections στις ομάδες τους εδώ και χρόνια ενώ ευχήθηκε οι Μπλατ και Πιτίνο να πετύχουν και να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο το άθλημα στη χώρα μας.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Γουλβς – Λίβερπουλ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρεται συχνά στα αγαπημένα του deflections και ο Τζώρζης Δικαιουλάκος πήρε θέση επί του θέματος.

Αναλυτικά όσα έγραψε

«Παιδιά ηρεμήστε λίγο με τον Πιτίνο και τα deflections. Deflections διδάσκουμε στις ομάδες μας εδώ και πολλά χρόνια, όπως και ο Πασκουάλ πιστέψτε με (αν και με την switching defence δεν φαινόταν πολύ). Ο Πρίφτης σε ένα σεμινάριο δεν τα ονόμαζε deflections αλλά "βοήθησε τον αδερφό-συμπαίκτη σου όπως σε βοήθησε κι αυτός". Σε ενα αλλο post του ο Γιάννης Γιαννάκης θύμησε σε όλους μας πως ο "Ξανθός" χρησιμοποιούσε τα deflections πριν δεκαετίες.

Το θέμα είναι πως προπονητές σαν τον Πιτίνο και τον Μπλατ ανεβάζουν το επίπεδο της προπονητικής στην Ελλάδα όπως αντίστοιχα είχε ανέβει με τα τόσα χρόνια παρουσίας του Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς και παλαιότερα Ντουκσάιρ κλπ. Ειδικά τώρα που τόσο σπουδαίοι μοντέρνοι προπονητές λείπουν από την Ελλάδα (Ιτούδης, Μπαρτζώκας Σφαιρόπουλος, Κατσικάρης, Ζούρος αλλά και αρκετοί σπουδαίοι assistants και συγγνώμη που δεν αναφέρω όλους).

Οι Blatt και Pitino μακάρι να πετύχουν (οι αμιγώς μπασκετικοι παρακαλάμε γι αυτό) και να ανεβάσουν κι άλλο το άθλημα στην χώρα μας. Δυστυχώς δεν πέτυχε στην Ιταλία ένας άλλος εξίσου μεγάλος (και ίσως μεγαλύτερος) προπονητής, ο Λαρυ Μπραουν από τον οποίο όλη η Ευρώπη θα έπαιρνε πολλά, κι αυτό σημαίνει πως η αξία του προπονητή παίζει εξίσου μεγάλο ρόλο με την προσαρμογή του στην ομάδα και στην χώρα και στην λίγκα, αλλα και η προσαρμογή της ομάδας σε αυτόν.

Κρατήστε το τελευταίο και θυμηθείτε σε όλες τις ομάδες ποιοι προπονητές προσαρμόστηκαν ή όχι, αλλά κυρίως ποιες ομάδες έδειξαν την θέληση να προσαρμοστούν (ακούσουν - δείξουν υπομονή) στον προπονητή τους.

 

Τελευταία Νέα