Ράτζα: «Ο Άγιος Παύλος να έρθει στην Εθνική Κροατίας, δε θα αλλάξει τίποτα» (pic)

Ράτζα: «Ο Άγιος Παύλος να έρθει στην Εθνική Κροατίας, δε θα αλλάξει τίποτα» (pic)

Gazzetta team
Ράτζα: «Ο Άγιος Παύλος να έρθει στην Εθνική Κροατίας, δε θα αλλάξει τίποτα» (pic)

bet365

Ο Ντίνο Ράτζα αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την Κροατία στον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Κροάτης θρύλος του μπάσκετ έγραψε τις σκέψεις του μετά το αποκλεισμό της Κροατίας στο facebook.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ντίνο Ράτζα:

«Κάθε αποτέλεσμα είναι ένας καθρέφτης της δουλειάς στο παρελθόν. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο για εμάς εδώ και 20 χρόνια. Όλοι πρέπει να βγάλουμε το κεφάλι από την άμμο και να κοιτάξουμε με ρεαλισμό τα πράγματα. Ακόμη και με τους καλύτερους παίκτες, δεν έχουμε υπάρξει στην κορυφή του κόσμου εδώ και καιρό. Χωρίς αυτούς είμαστε ακόμη χειρότεροι Είδα τους αγώνες με την Πολωνία. Είναι πιο δυνατοί από εμάς και περισσότερο έτοιμοι. Υπήρχε μόνο μία ερώτηση, το πότε θα μας... σπάσουν. Δεν αναφέρομαι σε άλλες ομάδες.

Κάθε σύλλογος και κάθε παίκτης πρέπει με δραστικό τρόπο να βελτιώσει την δουλειά που κάνει. Οι παίκτες είναι 10 μήνες με τις ομάδες τους και δύο με την Εθνική. Δε γίνεται να αλλάξουν τις συνήθειές τους σε τόσο μικρό διάστημα.

Όταν πριν ενάμιση χρόνο είπα πως πρέπει να κάνουμε επανέναρξη χρησιμοποιώντας παιδιά από την U 20, με έλεγαν ηλίθιο. Δεν είμαι πιο έξυπνος από αυτούς, απλά έχω την εμπειρία που χρειάζεται.

Ο μόνος τρόπος να πας μπροστά είναι να δουλεύεις, να είσαι πειθαρχημένος και να θες να θυσιάσεις πράγματα. Ακόμη κι αν φύγω εγώ με τον Βράνκοβιτς και να έρθει ο Άγιος Παύλος δε θα αλλάξει τίποτα. Να κοιτάξουν τον καθρέφτη οι παίκτες.

Δεν πρέπει να το δουν αυτό ως αποποίηση ευθυνών, είμαστε όλοι φταίχτες. Η γενιά του 1992 έχει περάσει προ πολλού αλλά αυτά τα παιδιά ξέρουν πολύ καλά τι χρειάστηκε να κάνουμε για να είχαμε 10 μετάλλια σε 10 χρόνια. Η ερώτηση είναι μόνο ποια δάχτυλα τελικά θα θυσιάσουν για τον εαυτό τους μόνο και έπειτα για τους συλλόγους και την εθνική ομάδα»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα