Σκουρτόπουλος: «Δεν μας αγγίζει η κριτική, η Ελλάδα είναι στην ελίτ» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Σκουρτόπουλος: «Δεν μας αγγίζει η κριτική, η Ελλάδα είναι στην ελίτ» (vid)

bet365

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη νίκη της Εθνικής επί της Σερβίας, αλλά τόνισε πως το μεγάλο αποτέλεσμα δεν έχει έρθει ακόμα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ: «Στην διάρκεια των πεντέμιση χρόνων που καταφέραμε να νικήσουμε μια ομάδα που δεν μπορούσαμε τα τελευταία χρόνια. Δουλέψαμε μόνο γι' αυτό το παιχνίδι, αδιαφορήσαμε για τα υπόλοιπα ματς. Γνωρίζοντας πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα απέναντί μας. Ανταποκρίθηκαν τα παιδιά, ώστε, να φέρουμε αυτή τη νίκη».

Για την πνευματική ετοιμότητα των παικτών του είπε: «Έχουμε ξεκινήσει από τον προηγούμενο Νοέμβριο και έχουμε με όλα τα παιδιά πολύ καλή σχέση. Τα παιδιά που έπαιξαν σήμερα δεν θα είχαν άλλη ευκαιρία να παίξουν στα "παράθυρα". Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα έπρεπε να κάνει 2 βήματα πίσω, για να λειτουργήσει καλά το σύνολο. Τα παιδιά έχουν καταλάβει το ρόλο τους κι έχουμε μια καλή χημεία με όλους. Οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές. Είναι ο βασικός λόγος που σήμερα κερδίσαμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μερικοί το έχουν παρεξηγήσει και πιστεύουν πως αφήσαμε έξω τους υπόλοιπους, γιατί ήρθαν οι καλύτεροι. Ο Σλούκας, για παράδειγμα, δεν έχει κάνει προπονήσεις με την Φενέρ κι έχει κάνει 4 μαζί μας και είδατε τι έκανε. Εμείς μένουμε πιστοί σε αυτό και προσπαθούμε να πάρουμε από τον καθέναν το καλύτερο δυνατό».

Για την κριτική που έχει γίνει στην ομάδα: «Ο καθένας μπορεί να κάνει κριτική με βάση το τι πιστεύει αυτός. Εμάς δεν μας αγγίζουν αυτά. Έχουμε κάνει ένα κλειστό κλαμπ. Η ομάδα μπήκε σε μια δύσκολη φάση, όλα ήταν πρωτόγνωρα και όλοι ανταποκρίθηκαν. Μακάρι να ήταν μαζί μας κι ο Γιάννης, ο Τάιλερ πρέπει να αξιοποιηθεί. Εμείς κοιτάμε μόνο τι συμβαίνει μεταξύ μας».

Για το αν είναι η Ελλάδα στην ελίτ του μπάσκετ: «Και βέβαια είμαστε στην ελίτ του μπάσκετ. Εγώ είχα την τύχη να είμαι στο επιτελείο. Δυστυχώς, είχαμε ατυχίες πολλές φορές. Το μεγάλο αποτέλεσμα δεν μας είχε έρθει, πρέπει να δουλέψουμε για να έρθει αυτό σιγά σιγά».

Για το ματς με την Γεωργία σχολίασε: «Δύσκολο παιχνίδι, ο Ζούρος μας γνωρίζει καλά. Ελπίζω πως κι εκεί θα ανταποκριθούμε».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα