Γιατρός Σερβίας για Σίμανιτς: «Χρειάστηκε δύο λίτρα αίμα, επικοινώνησα με τον Ερυθρό Σταυρό για να το πάρουμε»

Γιατρός Σερβίας για Σίμανιτς: «Χρειάστηκε δύο λίτρα αίμα, επικοινώνησα με τον Ερυθρό Σταυρό για να το πάρουμε»

Newsroom
σιμανιτς
Ο γιατρός της Σερβίας μίλησε για τον σοβαρό τραυματισμό του Σίμανιτς, τις δύσκολες στιγμές και την αγωνία που έζησε όλη η αποστολή της Σερβίας, αλλά και τη διαδικασία που χρειάστηκε για να λάβει το αίμα που χρειαζόταν.

Ο Μπόρισα Σίμανιτς έχασε το νεφρό του μετά το χτύπημα που δέχτηκε στο ματς με το Νότιο Σουδάν, με τους Σέρβους να παίζουν και για εκείνον σε κάθε ματς του τουρνουά και να φτάνουν μέχρι το ασημένιο μετάλλιο.

Ο γιατρός της Σερβίας, Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς μίλησε TV K1 για τη σοβαρότητα της κατάστασης και τη δύσκολη επέμβαση που υποβλήθηκε ο παίκτης, αφού είχε και σπάνιο τύπο αίματος και χρειαζόταν δύο λίτρα.

«Πέντε λεπτά μετά τον τραυματισμό του, είδα κάποια σημάδια ότι ήταν σοβαρός. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας, δεν καταφέραμε να κάνουμε γρήγορα τις διαδικασίες. Εκείνη την στιγμή δεν υπήρχαν ειδικοί γιατροί στο νοσοκομείο, παρά μόνο κάποιοι νεότεροι που μιλούσαν στα τηλέφωνα με μεγαλύτερους και πιο έμπειρους γιατρούς. Επέμενα να γίνει αμέσως ειδική εξέταση, καθώς ήξερα ότι ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός.

Στις 5 το πρωί μας κάλεσαν και μας είπαν ότι δεν υπήρχε αίμα για τον Μπόρισα στο νοσοκομείο, καθώς έχει έναν σπάνιο τύπο αίματος. Έχει Α αρνητικό. Τότε, αρχίσαμε να ψάχνουμε για αίμα εκείνη την ώρα. Κανείς μας από την ομάδα δεν είχε τον ίδιο τύπο, εκτός από τη μητέρα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς», ανέφερε.

Έκλεισε λέγοντας: «Η γυναίκα ήρθε κατευθείαν μαζί μας και προσφέρθηκε να δώσει, αλλά λόγω κάποιων διαδικαστικών δεν ήταν δυνατό να δώσει. Κάποια στιγμή ανέφεραν ότι θα καλούσαν τον Ερυθρό Σταυρό. Από την στιγμή που είμαι πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Σερβίας επικοινώνησα αμέσως με τον Γενικό Γραμματέα του Ερυθρού Σταυρού της χώρας και μέσα σε δύο ώρες λάβαμε την ποσότητα αίματος που θέλαμε για να γίνει το χειρουργείο».