Ριβς στο Gazzetta: «Πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά εμφατική αποτυχία!» (vid)

Ο Όστιν Ριβς στον μικρό τελικό με τον Καναδά!
Ο 25χρονος παίκτης-αποκάλυψη των Λέικερς και μεταξύ εκείνων που ξεχώρισαν από την Team USA, χαρακτήρισε πλήρως αποτυχημένη την πορεία της αμερικανικής ομάδας και ελέω Σρέντερ, δήλωσε υποστηρικτής της Γερμανίας στον τελικό.

Αν και δεν επελέγη από καμία ομάδα στο draft του 2021, οι «λιμνάνθρωποι» είδαν κάτι σε αυτόν και ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του δικαίωσε απόλυτα για την εμπιστοσύνη της. Αν η πρώτη σεζόν του (μ.ο. 7,3π., 3,2ρ. & 1,8ας.) έβαλε τα θεμέλια της εκτόξευσής του στο ΝΒΑ, η 2η ουσιαστικά τον καθιέρωσε σε χρόνο dt στην βασική πεντάδα και στο τέλος εξαργύρωσε την επιτυχία του με ένα 4ετές συμβόλαιο συνολικής αξίας 56 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο λόγος για τον γεννημένο στο Νιούαρκ του Άρκανσο, Όστιν Ριβς, ο οποίος ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας του Στιβ Κερ (μ.ο. 13,8π., 2,8ρ., 2,4ασ. & 1,3κλ. με 95% βολ., 63% διπ. & 50% τριπ.), πίσω από τον Έντουαρντς) στο τουρνουά και ήταν μακράν ο πιο δημοφιλής στην Μανίλα.

Μετά την ήττα (118-127) στον μικρό τελικό από τον Καναδά και την απώλεια του χάλκινου μεταλλίου, ο 25χρονος guard σταμάτησε στην μικτή ζώνη για να απαντήσει σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου και εξέφρασε την μεγάλη εκτίμησή του για το μπάσκετ που παίζεται εκτός των αμερικανικών συνόρων.

«Πάντα ήξερα ότι το παιχνίδι παίζεται σε υψηλό επίπεδο εκτός Αμερικής. Ο αδελφός μου παίζει εδώ και δύο χρόνια στην Γερμανία, ενώ νωρίτερα έπαιξε στην Ισπανία και έχω γνώση για το τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Έχω μεγάλη αδυναμία στο ποιοτικό μπάσκετ και στον τρόπο που παίζεται το άθλημα στην Ευρώπη, δηλαδή σωστά, έξυπνα και με πολλή τακτική και διαφορετικά plays.», απάντησε ο Ριβς σε ερώτηση του Gazzetta, πριν οι Φιλιππινέζοι δημοσιογράφοι τον ρωτήσουν για την προτίμησή του στον τελικό.

«Στον τελικό είμαι με τον Ντένις (σ.σ.: Σρέντερ), δηλαδή με την Γερμανία. Είναι ο άνθρωπός μου, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί ο μικρός τελικός, μόλις τελείωσε και η σκέψη μου δεν μπορεί να πάει κάπου αλλού εκτός από το μετάλλιο που χάσαμε!», σχολίασε ο ταχύτατος shooting-guard χωρίς να θελήσει να βάλει βαθμό στην συνολική προσπάθεια της ομάδας του.

«Αποτύχαμε εμφατικά! Δεν θα μας έβαζα καν βαθμό από την στιγμή που δεν πήραμε το χρυσό μετάλλιο! Όσο κι αν γίναμε μία καλή παρέα και δουλέψαμε ομαδικά, χωρίς εγωισμούς και ακολουθώντας το πλάνο των προπονητών, βελτιώσαμε αρκετά πράγματα στην διάρκεια της διαδρομής, η προσπάθειά μας δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη. Είμαστε ένα σύνολο που απαρτίζεται από 12 πολύ ανταγωνιστικούς παίκτες που θέλουν να κερδίζουν, οπότε ανεξαρτήτως της καλής χημείας και της πρωτόγνωρης εμπειρίας, οι ήττες μας είναι αυτές που θα μείνουν στην ιστορία.», κατέληξε ο συμπαθέστατος Όστιν που εντυπωσίασε με τον σεβασμό που επέδειξε σε όλη την διάρκεια του τουρνουά στην δουλειά των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!