Mundobasket 2023, ΗΠΑ: Τρίτο Παγκόσμιο μετά το 1994 χωρίς μετάλλιο, τρίτη φορά με τρεις ήττες

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Φάση από τον αγώνα ΗΠΑ - Καναδάς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηττήθηκαν στον μικρό τελικό του Mundobasket 2023 από τον Καναδά και έμειναν στην 4η θέση. Αυτό είναι το τρίτο Mundobasket, από την εποχή των επαγγελματιών και μετά (1994), δίχως μετάλλιο για την αστερόεσσα. Πρώτο μετάλλιο για τον Καναδά!

Ο Καναδάς πήρε το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του Mundobasket 2023 μετά από έναν απίστευτο αγώνα, ο οποίος κρίθηκε στην παράταση (127-118, κ.α., 111-111).

Οι Καναδοί κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ενώ στην προηγούμενη έκδοση, του 2019, είχαν τερματίσει στην 21η θέση!

Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες; Αυτή είναι η τρίτη διοργάνωση, μετά το 1994 όταν άρχισαν να αγωνίζονται οι επαγγελματίες, που δεν βρίσκονται στο βάθρο.

Την πρώτη φορά που απέτυχαν να πάρουν ένα μετάλλιο ήταν το 2002 στο Mundobasket της Ιντιανάπολις, όταν τερμάτισαν στην 6η θέση. Η επόμενη φορά που απέτυχαν να περάσουν την κορδέλα από το λαιμό τους ήταν το 2019, στην Κίνα.

Βρέθηκαν στην 7η θέση της τελικής κατάταξης. Ενώ πλέον, το 2023 έχει σημάνει όχι μόνο το τρίτο Mundobasket που μένουν χωρίς μετάλλιο, αλλά και το δεύτερο συνεχόμενο, κάτι που δεν έχει γίνει ξανά (από το 1994 και έπειτα).

Με τρεις ήττες ξανά

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ήττα από τον Καναδά ήταν η 3η στη διοργάνωση. Κάτι που έχει επαναληφθεί μία φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2002, όπου οι Αμερικανοί μέτρησαν τρεις ήττες σε τρεις ημερολογιακές ημέρες.

Ενώ και η ομάδα που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) είχε υποστεί τρεις ήττες στην πορεία της για το χάλκινο μετάλλιο.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: Fiba Basketball