MundoBasket 2023, Ελλάδα - Μαυροβούνιο: Χωρίς Θανάση Αντετοκούνμπο η Εθνική!

Δημήτρης Οικονόμου
Θανάσης Αντετοκούνμπο
Με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να είναι απών, η Εθνική θέλει να κλείσει θετικά το MundoBasket 2023, αντιμετωπίζοντας το Μαυροβούνιο. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Με μία ακόμα απουσία θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο η Εθνική, μιας και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο τέθηκε εκτός διάθεσης του Δημήτρη Ιτούδη. Ο παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς έκανε υπερπροσπάθεια για να αγωνιστεί στον... τελικό πρόκρισης στη φάση των «16» του MundoBasket απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ενώ έδωσε κανονικά και το παρών απέναντι στη Λιθουανία.

Ωστόσο, μιας και στην τελευταία αγωνιστική της δεύτερης φάσης δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο για καμία από τις δύο ομάδες, μιας και ΗΠΑ, Λιθουανία έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, ο Θανάσης κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί γιατί οι ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι παραμένουν. Έτσι η Ελλάδα θα κατεβεί στο ματς με 10άδα, μιας και ο τραυματισμός στέρησε από τον Ντίνο Μήτογλου την ευκαιρία να ενισχύσει την ομάδα.

Η ενημέρωση της ΕΟΚ αναφέρει πως, «Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ένιωσε νέες ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι και το σημείο όπου είχε υποστεί τη διάταση και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο».

Θυμίζουμε πως απέναντι στους Αμερικανούς για τη δεύτερη αγωνιστική, αντιμετώπισε ένα θέμα στον αριστερό προσαγωγό και αποχώρησε δύο λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης.