Mundobasket 2023: Τι ισχύει για την πρόκριση στους δύο άλλους ομίλους

Γιώργος Κούβαρης
Καναδάς, Ισπανία
Αν και η πρόκριση στα προημιτελικά ξεκαθάρισε σε δύο ομίλους της Β' φάσης, στους άλλους δύο ισχύει το «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Μετά και την 1η αγωνιστική της Β' φάσης, έγιναν γνωστές οι τέσσερις από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ακόμα την τελική τους κατάταξη.

Συγκεκριμένα από τον όμιλο της Εθνικής μας, το Group J του Mundobasket, την πρόκριση εξασφάλισαν οι ΗΠΑ και η Λιθουανία, ενώ Ελλάδα και Μαυροβούνιο θα περιοριστούν στις δύο τελευταίες θέσεις. Μάλιστα την τελευταία αγωνιστική θα γίνει γνωστή και η τελική κατάταξη καθώς υπάρχουν οι αναμετρήσεις ΗΠΑ-Λιθουανία για την πρωτιά του ομίλου και Ελλάδας-Μαυροβουνίου για την 3η θέση.

Γνωστές έγιναν και οι δύο ομάδες στο Group K. Γερμανία και Σλοβενία εξασφάλισαν το εισιτήριο των προημιτελικών ενώ από το μεταξύ τους παιχνίδι την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει γνωστό ποια θα τερματίσει στην 1η θέση. Αντίστοιχα Αυστραλία και Γεωργία θα περιοριστούν για τις θέσεις 3-4.

Ο... κακός χαμός αναμένεται να γίνει στο στο Group I και στο Group L!

Στο Group I η Σερβία, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Ιταλία και του Πουέρτο Ρίκο έχουν από 3-1 ρεκόρ, ενώ και στο Group L ο Καναδάς, η Ισπανία, η Βραζιλία και η Λετονία έχουν από 3-1 ρεκόρ. Το σημαίνει αυτό; Ότι οι αναμετρήσεις της Κυριακής (3/9) θα έχουν τον χαρακτήρα των «do ro die» αγώνων και θα κρίνουν και τα τελευταία εισιτήρια.

Τα δεδομένα για την πρόκριση στα προημιτελικά

Group I

  1. Σερβία 3-1
  2. Δομινικανή Δημοκρατία 3-1
  3. Ιταλία 3-1
  4. Πουέρτο Ρίκο 3-1

Ιταλία - Πουέρτο Ρίκο (3/9, 11:00)
Δομινικανή Δημοκρατία - Σερβία (3/9, 15:00)

  • Οι νικητές των αναμετρήσεων θα πάρουν τη πρόκριση για τα προημιτελικά

Group L

  1. Καναδάς 3-1
  2. Ισπανία 3-1
  3. Βραζιλία 3-1
  4. Λετονία 3-1

Βραζιλία - Λετονία (3/9, 12:45)
Ισπανίας - Καναδάς (3/9, 16:30)

  • Οι νικητές των αναμετρήσεων θα πάρουν τη πρόκριση για τα προημιτελικά