Η πλάκα του Μπάλβιν για Μπουρούση: «Μου έφαγε την θέση στην Γκραν Κανάρια!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Η πλάκα του Μπάλβιν για Μπουρούση: «Μου έφαγε την θέση στην Γκραν Κανάρια!» (gTV)
O 26χρονος Τσέχος σέντερ χαρακτήρισε πολύ εύθραυστο το πλεονέκτημα των 11 πόντων της ομάδας και δήλωσε ότι η Τσεχία θα μπει στο γήπεδο για τη νίκη! Η πλάκα για τον Μπουρούση και το μυστικό της εκ των ευχάριστων εκπλήξεων του τουρνουά.

Η απόφαση του Γιαν Βέσελι να μην ταξιδέψει στην Κίνα, αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να «σώσει» την καριέρα του και ο Τσέχος γίγας των 2,17, την άρπαξε από τα μαλλιά. Χωρίς ομάδα και ουσιαστικά στα αζήτητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ήταν έτοιμος να υπογράψει στην G-League για 50.000 δολάρια και ο ρόλος του βασικού σέντερ στην Εθνική ομάδα της χώρας του, όχι απλά τον αναγέννησε αλλά συνάμα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων να εξαγοράσουν το συμβόλαιο του με την Μπιλμπάο, που την τελευταία στιγμή τον εμπιστεύτηκε.

Ο λόγος για τον Οντρέϊ Μπάλβιν, ο οποίος αποτελεί ένα από τα κλειδιά της εκπληκτικής πορείας των Τσέχων στο 18ο Παγκόσμιο Κύπελλο (μ.ο. 11,5π., 9,5ρ., 1,8ασ. & 1,8κοψ. με 71,4% στα σουτ).

Μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους για τον κρίσιμο αυριανό (11.30) αγώνα με την Εθνική μας ομάδα, ο πρώην παίκτη της (2017-19) είχε όρεξη για πλάκα στον αντικαταστάτη του στην ομάδα του Φώτη Κατσικάρη (Μπουρούσης) και φυσικά δεν παρέλειψε να σχολιάσει το κλειδί της επιτυχίας της Τσεχίας.